czarek250885 351 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Faka napisał(a): Dla twojej wiadomości, też mam chujową konsolę ps5. Też gram na tej chujowej konsoli w gierki. Mój komentarz nie tego się tyczył. Mi to lata na czym ludzie grają, jeśli tetris czy łapanie jajek w koszyk wilkiem daj radochę, to nic mi do tego. Chodziło mi bardziej o bezkrytyczny komentarz w superlatywach. Nie ma na rynku sprzętu, który ma tylko plusy. Ja gram akurat na ps5 bardziej z przyzwyczajenia, a jest to spowodowane tym, że moją pierwszą poważną konsolą był psx i tak to leci do dzisiaj. Markę buduję się latami. Miałem kilka przygód pobocznych z n64, Gackiem, game boy zwykły i advance, trochę PC i pierwszy xbox. Każdy z tych sprzętów dał mi coś niepowtarzalnego. Najważniejsze by był wybór, bo jeśli ktoś przejmie zbyt duży rynek, to sprawi tylko tyle, że to gracz stracą pod każdym względem. Cytuj
ASX 14 959 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a): Ciekawe jakie bebechy włożą do nowego Xboxa, może za 2 lata będą w stanie w odpowiedniej cenie włożyć odpowiednik nowych Radeonów 9070? Tak naprawdę to nie ma znaczenia, bo nawet jeśli polecą po kosztach i włożą tam jakieś słabsze GPU, a pewnie tak się stanie. To jeśli informacje się potwierdzą to będziesz mógł sobie złożyć takiego Xboxa z RX9070 samemu, albo kupić jakiegoś gotowca od Asusa czy Lenovo z tym GPU, z Xbox OS i pelną biblioteką gier z konsoli. I taki PC będzie takim samym Xboxem, jak ten wyprodukowany przez Microsoft, i nawet, jako że to PC, odpali dodatkowo gry Sony ze Steama czy Epica. Sam się zastanawiam czy by pod koniec roku czegoś takiego nie zlozyć pod TV na SteamOSie albo Xbox OS na RX9070XT albo B580. Ale poczekam jeszcze na oficjalne informacje. Minusem takiego podejścia będzie to że taki "Xbox" z RX 9070 na pokładzie będzie drogi. Trzeba będzie się przygotować na wydatek 3-4 tysięcy. Cytuj
Czoperrr 5 500 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 10 minutes ago, ASX said: Tak naprawdę to nie ma znaczenia, bo nawet jeśli polecą po kosztach i włożą tam jakieś słabsze GPU, a pewnie tak się stanie. To jeśli informacje się potwierdzą to będziesz mógł sobie złożyć takiego Xboxa z RX9070 samemu, albo kupić jakiegoś gotowca od Asusa czy Lenovo z tym GPU, z Xbox OS i pelną biblioteką gier z konsoli. I taki PC będzie takim samym Xboxem, jak ten wyprodukowany przez Microsoft, i nawet, jako że to PC, odpali dodatkowo gry Sony ze Steama czy Epica. Sam się zastanawiam czy by pod koniec roku czegoś takiego nie zlozyć pod TV na SteamOSie albo Xbox OS na RX9070XT albo B580. Ale poczekam jeszcze na oficjalne informacje. Minusem takiego podejścia będzie to że taki "Xbox" z RX 9070 na pokładzie będzie drogi. Trzeba będzie się przygotować na wydatek 3-4 tysięcy. Czyli chcesz mi powiedzieć że po prostu będę mógł sobie złożyć jakiś komputer Wszyscy wiemy jak skończyło Steam Machine wypuszczane przez różnych producentów więc twoja teoria też nie brzmi optymistycznie. Jeśli Microsoft nie chce kompletnej wtopy to musi zaproponować sensownego Xboxa samemu a nie liczyć na Asusa albo inną Mantę Cytuj
SlimShady 3 521 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Mam skojarzenia z 3DO, bardziej format niż stricte konsola, coś jak VHS, tylko w tym przypadku kompletny niewypał. Cytuj
ASX 14 959 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Albo jak Steam, SteamOS i SteamDeck. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj
Czoperrr 5 500 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 10 minutes ago, ASX said: Albo jak Steam, SteamOS i SteamDeck. No zobaczymy co z tego wyjdzie. No raczej kiepskie porównanie bo to zupełnie inna sytuacja. Cytuj
Beelzeboss 308 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Bedzie dokładnie taka sama sytuacja. Zapomnijcie o xboxie jako konsoli. The ship has sailed. 2 Cytuj
ASX 14 959 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 29 minut temu, Czoperrr napisał(a): No raczej kiepskie porównanie bo to zupełnie inna sytuacja. Teraz moze inna, ale docelowo ma być podobna: Wspólny sklep Xboxa na PC i konsoli. Jak wspólny sklep Steama na PC i Steam Decka. SteamOS i XboxOS jako customowy system operacyjny do grania gry. I konsole Xbox jak SteamDeck. Cytuj
czarek250885 351 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Tak sobie myślę, a gdyby pójść po bandzie i każdy składa sobie kompa jakiego tam chcę, w ramach swojego możliwego budżetu, instaluję ze strony soft xboxa, które emulują środowisko konsoli na waszym sprzęcie, gdzie śmigamy sobie na padzie w gry z gamepassa. Wtedy nie ma znaczenia konsola sama w sobie a jedynie sprzęt, na którym zainstalujemy ich soft. Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, czarek250885 napisał(a): Tak sobie myślę, a gdyby pójść po bandzie i każdy składa sobie kompa jakiego tam chcę, w ramach swojego możliwego budżetu, instaluję ze strony soft xboxa, które emulują środowisko konsoli na waszym sprzęcie no ja nieśmiało mam nadzieję na takie rozwiązanie, wtedy dodatkowy sprzęt/konsola od ms mi niepotrzebny, wystarczy mój pecet. kwestia tego, jakie minimalne wymagania musi mieć taki pecet, żeby sprostać uruchamianiu we wstecznej już wydanych gier z xboksa Cytuj
Beelzeboss 308 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 24 minuty temu, czarek250885 napisał(a): Tak sobie myślę, a gdyby pójść po bandzie i każdy składa sobie kompa jakiego tam chcę, w ramach swojego możliwego budżetu, instaluję ze strony soft xboxa, które emulują środowisko konsoli na waszym sprzęcie, gdzie śmigamy sobie na padzie w gry z gamepassa. Wtedy nie ma znaczenia konsola sama w sobie a jedynie sprzęt, na którym zainstalujemy ich soft. Brawo, to wymyśliłeś. Od ponad roku dokładnie o tym się mówi. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi