Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, czeskimaster napisał:

Mam zaznaczone od dawna i nadal nie pomaga.

U mnie to samo. Kiedyś działało, a potem nagle przestało. Jedynie chyba dash aktualizuje się automatycznie, bo już od dawna nie widziałem komunikatu z nową wersją. Jednak łatki do gier ściągać się nie chcą i czesto jak konsola stoi dłużej nie tykana, to po włączeniu pobiera tony gigabajtow co nie lada wcurvia... chcę sobie w coś na szybko zagrać, a tu taki wuj i pierw łatka 20GB :down:

Opublikowano

U mnie to samo. Kiedyś działało, a potem nagle przestało. Jedynie chyba dash aktualizuje się automatycznie, bo już od dawna nie widziałem komunikatu z nową wersją. Jednak łatki do gier ściągać się nie chcą i czesto jak konsola stoi dłużej nie tykana, to po włączeniu pobiera tony gigabajtow co nie lada wcurvia... chcę sobie w coś na szybko zagrać, a tu taki wuj i pierw łatka 20GB :down:
DaSzbord aktualizuje się automatycznie, widzę tą informację po wejściu w opcje konsoli.
Opublikowano

Macie jakieś dyski zewnętrzne podpięte? Jedynie co u siebie zauważyłem to gry z zewnętrznego dysku trzeba ręcznie aktualizować, ale ja go podłączam sporadycznie jak coś mi trzeba przerzucić, albo zachowuje sobie gierkę do której będę jeszcze chciał wrócić.

Szybkie google i podpowiadają reset konsoli: https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/all/xbox-games-not-auto-updating/aba7be90-e8b1-43bc-b4e8-c67358bf5617

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio mam tak, że włączam konsole i czekam jeszcze dłuższą chwilę zanim konsola połączy się z internetem. Internet podłączony kablem. Macie podobnie? Konsola się szybko włącza a nie można z nie korzystać od razu, dziwne.

Edytowane przez creatinfreak
Opublikowano
18 godzin temu, creatinfreak napisał:

Ostatnio mam tak, że włączam konsole i czekam jeszcze dłuższą chwilę zanim konsola połączy się z internetem. Internet podłączony kablem. Macie podobnie? Konsola się szybko włącza a nie można z nie korzystać od razu, dziwne.

Od samego początku chyba tak mam, jakieś 10-20sekund, mimo kabla wpiętego w dupę.
W sumie to ostatnio też mam ciekawe przypadki w PUBG, że za każdym razem podczas pierwszego meczu wywala mi XBN, gra freezuje, muszę wyjść do menu, zamknąć aplikację, samo z siebie łączy się ponownie i później już mogę napierdzielać cały dzień bez przerwy, ale ta jedna wyjebka musi być na początku.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o połączenie z netem, to u mnie jest od razu. Konsola uruchamia się błyskawicznie i od razu ładuje się ten cały sklepikowy i game passowy content. 

Kabel wpięty w dupe i konsola jest w trybie oszczędzania prądu, czyli niby tym całkowitym wyłączeniu. 

Edytowane przez Michał102
Opublikowano

Zabawne, bo z moim XSX jest podobnie, tj. konsola uruchamia się jakieś 5-10 sekund, ładuje się dash i dopiero po kolejnych 5-10 sekundach ładują się internetowe kafelki. Jednakże wczoraj uruchomiła się od razu z tymi kafelkami, czyli tak jakby przy wyświetleniu się dasha na ekranie już była połączona z Internetem. Dodam, że połączenie mam również na kablu. 

Opublikowano

Jutro ostateczna decyzja CMA, tu wydaje mi się ze wszystko gładko już pójdzie i w następnym tygodniu finalizacja umowy. FTC podobno zapowiedziało dalasza walkę w sądzie administracyjnym, ale to podobno będzie się już ciągnąć latami i na dzień dzisiejszy nie są w stanie już nic z tym zrobić. 

Opublikowano

Z tego co się orientuje 18 jest deadline na sfinalizowanie transkacji, urżedy regulacyjne jak CMA muszą wydać swoje decyzje wcześniej by do 18 października mogło do niej dojść.