Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tej siły już nic nie zatrzyma, najlepsze i największe first party na świecie :banderas:

Najważniejsze że nareszcie koniec tej szopki, przedłużyło się im o 4mc niż planowali na początku.

Opublikowano

tej mieliście ostatnio jakieś problemy z prędkością pobierania? u mnie straszny gruz gdzieś od 2-3 dni i to niezaleznie czy kabel czy wifi. Nat otwarty, test predkosci na xboxie daje 1000, konsola hard reset i juz w sumie nie mam pomyslu co dalej :( Komp na tej samej sieci sciaga legancko jak zawsze, a klocek sie zgruzowal.

Opublikowano

U mnie wszystko normalnie ściąga, jedynie dziś na 2min Forza miała problem z połączeniem.

7 godzin temu, pattro napisał:

Microsoft a co to za problem zrobić klik i gry w Game Pass są dostępne od już... no nie rozumiem :facepalm:

Umowy licencyjne i umowy z inwestorami które muszą ogarnąć.

Opublikowano
13 godzin temu, Soban napisał:

tej mieliście ostatnio jakieś problemy z prędkością pobierania? u mnie straszny gruz gdzieś od 2-3 dni i to niezaleznie czy kabel czy wifi. Nat otwarty, test predkosci na xboxie daje 1000, konsola hard reset i juz w sumie nie mam pomyslu co dalej :( Komp na tej samej sieci sciaga legancko jak zawsze, a klocek sie zgruzowal.

tak, u mnie ostatnio na wifi mocno zamulało i zawieszało pobieranie, gdzie zazwyczaj szło płynnie ~250mb/s

Opublikowano
1 godzinę temu, Dragon13 napisał:

A co z FTC, mogą jeszcze realnie zagrozić MS, np cofnąć przejęcie?  Na chłopski rozum nie wydaje się to już możliwe.

Jakąkolwiek ingerencja za 2-3 lata po zmianach organizacyjnych oznaczałaby pewnie koszty idące w miliardy i setki miejsc pracy, a na to raczej nie pozwoli żaden sąd.

Opublikowano

jeszcze się skończy tak że to przejęcie wyjdzie graczom na dobre, bo skończą się rakowe ekskluzywne deale na Call of Duty, a te wszystkie studia które do tej pory zajmowały się klepaniem mapek i skinów do CoDa będą miały okazje aby wrócić do starych marek 

• beka z typa 1
Opublikowano

Nawet jak wroca to te projekty beda startowac od zera. Oznacza to ze na obecnej generacji nie zobaczymy absolutnie nic. Na ten moment sie nie jaram chociaz przyznam ze po prostu ich biblioteka to lekkie meh. Kilka gier bym spradzil ale skoro dopiero 2024 to zero hajpu.

Opublikowano

Oczywiście ze skórki bedą dalej sprzedawane. Ale już samo odejście od corocznego cyklu wydawniczego zarzynającego studia i pracowników, sprawi że zwolnią się moce przerobowe by niektóre studia mogły wrócić do robienia innych gier niż kolejny CoD.

Tak jak pisze Paweł na efekty tego trzeba będzie długo poczekać, ale lepiej późno niż wcale. Bo tak olbrzymi wydawca, tak mocno skupiony tylko na jednej marce (obecnie to ponad 3000 developerów nieustannie pracuje nad kolejnymi CoDami) to nie była zdrowa sytuacja. 

Opublikowano

Na jedyne co można realnie liczyć, to, że może ze 3 studia uwolnią celem dywersyfikacji gier AB, obstawiam, że wydostaną się te które robiły gry jak Crash czy Spyro i w efekcie raz na 3 lata nie będzie corocznego CoDa.