Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Starfield najlepiej sprzedającą się grą we wrześniu w USA i jednocześnie jeden miesiąc wystarczył by został 7 najlepiej sprzedającym się tytułem tego roku. 

Co naturalnie pociągnęło za sobą najlepszą sprzedaż Xboxów w USA od.... 2016 r. 

• Plusik 1
Opublikowano

nie, coś ci się pomyliło. 

W przerwie Thursday Night Football w USA Microsoft pokaże tę nową reklamę promującą Xboxa. 

poza tym byłoby to trochę dziwne zapowiadać nowe gry w przerwie jakiegoś meczu 

Opublikowano (edytowane)

Niech oni zajmą się lepiej planem wydawniczym i żeby ich gry debiutowały w końcu bez większych problemów, wtedy będą mieli co reklamować...

Końcówka roku, niby co najmniej 4 gry zapowiedziane, a żadna nie ma daty premiery, więc się jeszcze okaże, że pierwsze pół roku będzie puste.

Edytowane przez SnoD
  • Plusik 1
Opublikowano

Będą debiutowały bez większych problemów o ile nie będą chwytać dwóch srok za jeden ogon - jak jest singiel to te gry im wychodzą najlepiej. Problem zaczyna się przy GAASach które mają być rozbudowywane (czyt. naprawiane po premierze) przez miesiące czy lata. Chyba tylko Godrizonowi 5 udała się sztuka bycia dopracowanym GAAS-em na premierę.

Opublikowano

Tutaj moim zdaniem brakuje bata nad studiami. Wszyscy płaczą jak to crunch w branży i trzeba zakładać związki zawodowe, ale patrząc na sprawę trzeźwo, jak nie ma bata i ludzie nie boją się o efekt, to mamy później sytuację jak z Infinite czy FM, gdzie tworzą kapitalny core gry, a brakuje wsparcia czy szlifów.

Ile nagle zawartości do Infinite wypuszczają jak wywalili 1/3 pracowników...

• This 1
Opublikowano

Cześć :)

Obecnie posiadam Ps4 slim, Switcha lite i new3ds XL. Ostatnio pomyślałem o zakupie konsoli ze stajni Ms.

Rozważam Xone s albo X series s. Niby lepiej dorzucić 200zł i cieszyć się sprzętem nowszej generacji, ale X0 ma też swoje plusy.

1 - jest tańszy, a zamierzam ograć gry z czasów X360: kupione cyfry + z golda.

A jeśli będę coś dokupował to raczej gry wydane na x0, nie XS. Dlatego nie wiem czy jest sens dopłacać do nowszej konsoli.

2 - mam ochotę zagrać w forzę horizon 3. Ograłem Fh1 na x360(teraz nie mam tej konsoli), FH2 (pożyczony lata temu x0) 4 i 5 na chmurze. A jak wiemy trzeciej częsci FH w wersji cyforowej się już nie kupi, pozostaje fizyczny nośnik, a series s ... nie posiada napędu.

3 - chętnie zagram w kontynuację Gearsów i serię halo.

4 - planuję kupić Doa3 - lata temu świetnie się bawiłem na Xboxie klasyku.

Do tej pory posiadam oryginał na płycie. I pytanie czy tak samo dobrze działa odpalone z płyty a Xone jak w wersji cyfrowej na Xs?

I pytanie do Was. Lepiej mimo wszystko kupić Xseries S podobno starsze gry mają szybsze loadingi, a sama konsola oferuje lepszą kulturę pracy. Czy w moim przypadku patrząc na to co chcę ograć lepiej postawić na x0 a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na gamepassa?

Opublikowano (edytowane)

Nie ma sensu brać sprzętu z poprzedniej generacji. Używane Xbox Series X chodzą od 1600 zł i szedłbym w tą stronę. To solidnie wykonany sprzęt i po wymianie pasty termoprzewodzącej i wyczyszczeniu będzie jeszcze długo służyć.

Jest napęd, większy dysk i więcej mocy w porównaniu do XSS. 

5 godzin temu, Pokorny90 napisał:

4 - planuję kupić Doa3 - lata temu świetnie się bawiłem na Xboxie klasyku.

Do tej pory posiadam oryginał na płycie. I pytanie czy tak samo dobrze działa odpalone z płyty a Xone jak w wersji cyfrowej na Xs?

Jeżeli gra jest objęta wsteczną kompatybilnością, a chyba na pewno była, to możliwe że ma odblokowany klatkarz. W takim przypadku jak włożysz płytę to pobierze Ci nową wersję gry która posłuży tylko do weryfikacji licencji.

PS sorki za podwójny post.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

Ja bym w życiu nie zdecydował się na Xboxa One w 2013 r. Już w 2013 r. trudno było uzasadnić taki zakup. A co dopiero dzisiaj gdy w cenie 1300 zł można mieć konsole nowszej generacji z nowymi grami.

• Plusik 1
Opublikowano

Odpuść sobie to FH3 i weź XSS. Jak raz spróbujesz kultury pracy nowego sprzętu to nie będziesz chciał wracać do starszych :) te wszystkie boosty sroosty, to naprawdę fajnie działa.

No i z dev mode na XSS masz bardzo fajną emulację. 

Opublikowano

Wiem że Xbox series S jest wydajnościowo na dużo wyższym poziomie niż poprzednik. Gdyby tylko był wyposażony w napęd to nie byłoby tematu.

Wprawdzie większość gier mam przepisanych do konta. Niemniej chciałbym pograć w Forza horizon 3 a bez napędu nie jest to możliwe.

Doa3 posiadam oryginał.

Mając Xboxa one mógłbym

wsadzić płytę do napędu.

A tak zmuszony będę kupić wersję cyfrową gry, którą posiadam.

Xbox one jest tańszy. A skoro głównie ogrywałbym starsze tytuły to nie wiem czy jest mi potrzebna konsola nowszej generacji.

Z drugiej jednak strony xs jest nowszy. Gry szybciej się ładują, zaś kultura pracy konsoli jest znacznie wyższa.

5 minut temu, number_nine napisał:

w promkach to i po 1100 za nowe widziałem, więc cena bardzo atrakcyjna jak za taki sprzęt

Interesują mnie używane w bdb stanie

Opublikowano
19 minut temu, ASX napisał:

Ja bym w życiu nie zdecydował się na Xboxa One w 2013 r. Już w 2013 r. trudno było uzasadnić taki zakup. A co dopiero dzisiaj gdy w cenie 1300 zł można mieć konsole nowszej generacji z nowymi grami.

w promkach to i po 1100 za nowe widziałem, więc cena bardzo atrakcyjna jak za taki sprzęt

Opublikowano
2 godziny temu, Pokorny90 napisał:

Wiem że Xbox series S jest wydajnościowo na dużo wyższym poziomie niż poprzednik. Gdyby tylko był wyposażony w napęd to nie byłoby tematu.

Wprawdzie większość gier mam przepisanych do konta. Niemniej chciałbym pograć w Forza horizon 3 a bez napędu nie jest to możliwe.

Doa3 posiadam oryginał.

Mając Xboxa one mógłbym

wsadzić płytę do napędu.

A tak zmuszony będę kupić wersję cyfrową gry, którą posiadam.

W takim razie ja bym na Twoim miejscu zainteresował się Series X, które napęd posiada. Naprawdę, weź pod uwagę, jak wiele ludzi odradza Ci One - nie bez powodu, to są osoby, które miały do czynienia z Xboxem starej i nowej generacji. Jasne, może teraz masz podejście pod tytułem "będę grać w stare gry", ale nigdy nie wiesz kiedy może się to zmienić. Plus nowe konsole oferują wielu starszym grom FPS Boost i lepszą rozdziałkę, a wpisywałeś na listę Gearsy chociażby. Nie lepiej zagrać w nie w 60fps? W każdym razie - Xbox One w 2023? Nie polecam.

• This 2
Opublikowano
W dniu 18.10.2023 o 15:59, ASX napisał:

Starfield najlepiej sprzedającą się grą we wrześniu w USA i jednocześnie jeden miesiąc wystarczył by został 7 najlepiej sprzedającym się tytułem tego roku. 

Co naturalnie pociągnęło za sobą najlepszą sprzedaż Xboxów w USA od.... 2016 r. 

W EU i UK na 2 pozycji za nową "Fifą". 

Opublikowano
Cytat

Jako stary posiadacz XO, XOX, a od kilku miesięcy również XSX uważam, ze kultura pracy konsol nowej generacji to przełom. Menu ładuje się kilkanaście sekund, gry uruchamiają się również kilka razy szybciej, a do tego istnieje funkcja QuickResume. Dlatego tak jak lubię ONE to jednak Xbox Series S jest zdecydowanie lepszym wyborem. I rzeczywiście: brak napędu jest wadą ale zalet jest więcej. To po prostu inny, szybszy świat :)

• Plusik 1
Opublikowano

3 godziny temu, friedrich napisał:

Jako stary posiadacz XO, XOX, a od kilku miesięcy również XSX uważam, ze kultura pracy konsol nowej generacji to przełom. Menu ładuje się kilkanaście sekund, gry uruchamiają się również kilka razy szybciej, a do tego istnieje funkcja QuickResume. Dlatego tak jak lubię ONE to jednak Xbox Series S jest zdecydowanie lepszym wyborem. I rzeczywiście: brak napędu jest wadą ale zalet jest więcej. To po prostu inny, szybszy świat :)

Ok przekonaliście mnie

Pytanie czy przykładowo kupując kluczyk na kingstonie do gry na x0 to normalnie odpali na xs?