ASX 14 629 Opublikowano 9 listopada 2023 Autor Opublikowano 9 listopada 2023 To tylko wywiad, ale podoba mi się to co czytam. Plany wydawania 4 dużych gier first party w ciągu roku, dopełnione mniejszymi tytułami jak HiFi Rush, stawianie na kreatywność i dawanie studiom wolnej ręki w tworzeniu takich gier jakie chcą, czy to że postrzega Gearsy jako grę z elementami horroru. Z tym ostatnim szczególnie się zgadzam, chętnie zobaczyłbym takie Gearsy wracające do korzeni, bo gdzieś od trzeciej albo drugiej odsłony uleciał ten klimat beznadziei i horroru i seria zamieniła się w luzacki, broshooter z komiksowym podejściem do bohaterów czy przemocy. 2 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Mam wrażenie, że podobną narrację ze strony X słyszę od kilku lat, ale oby tak było. 1 Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 10 listopada 2023 Autor Opublikowano 10 listopada 2023 3 minuty temu, mario10 napisał: Mam wrażenie, że podobną narrację ze strony X słyszę od kilku lat, ale oby tak było. ale to nie tylko narracja, porównaj sobie jak wyglądało to kilka lat temu. Wypuszczają teraz więcej, bardziej różnorodnych gier, co prawda wciąż nie udało im się osiągnąć tego celu 4 gier AAA w ciągu roku, ale zmiana w porównaniu do chudych lat np. Xboxa One kiedy wychodziły w ciągu roku 1-2 gry first party, jest jak najbardziej na plus. Cytuj
mario10 515 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Jak będą wypluwać 4 gry AAA to byłby świetny wynik dla Xboxa może tak jak mówisz z każdym kolejnym rokiem będzie co raz lepiej. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 10 listopada 2023 Autor Opublikowano 10 listopada 2023 Regularnie wydawanie 4 gier AAA w ciągu roku to bardzo ambitny cel. Takie Sony tylko sporadycznie w swoich najlepszych latach jak np. w 2018 r. zbliżało się do tego wyniku. Cytuj
Sven Froost 486 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Przesialad sie ktos z XSS na XSX i moze napisac czy roznica w jakosci i wydajnosci gier jest mocno zauwazalna? Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Tak realnie co mają na 2024 rok? Z gier zapowiedzianych chyba pierwszy będzie nowy Hellblade, oraz być może Avowed ale to druga połowa roku. Plus coś z third party jak Stalker (wiara moja w tą grę jest minimalna) były jeszcze tytuły jak South of Modnight czy Contraband ale bez sekundy rozgrywki czyli premiera w przyszłym roku to mocne życzenie i raczej nie do spełnienia. Do tego indyki jak Towerborne. Reszta to nada melodia przyszłości. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 10 listopada 2023 Autor Opublikowano 10 listopada 2023 Oficjalnie na przyszłu rok zapowiedziany jest Hellblade 2, Avowed, MFS 2024, Towerborne i Ara (to ostatnie na razie tylko na PC). Jeśli chcą wydawać 4 gry AAA w 2024 to brakuje jeszcze jednej gry, o ile nie będzie opóźnień. Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Hellblade 2 będzie musiał wyglądać naprawdę dobrze na konsolach żeby go nie zjedli w recenzjach. Bezpieczne rozszerzenia gier u MS mogą nie przejść. Wypadałoby też trochę rozgrywkę urozmaicić, ale póki co pokazali za mało żeby cokolwiek więcej powiedzieć. Avowed, mimo całej mojej sympatii do Obsidian i Pillars of Eternity to będzie gra aspirująca o łatkę AAA. Oni tam nie mają siły przerobowej do dopieszczenia graficznie którego będą wszyscy oczekwiać. Piszą dobrze, są w stanie zrobić solidne podstawy mechanik rpg i bez dwóch zdań to w swoim gatunku może być bardzo udany tytuł. Trochę jak The Outer Worlds, który cenię wyżej od Falloutów od Bethesdy mimo że chwilami był głupkowaty. Żeby była jasność, czekam na obie gry ale przydałby im się jakiś dobry banger. Gdyby tak z dupy wydali Indianę Jonesa z dobrym strzelaniem do nazistów i cringowymi przerywnikami w stylu filmów to byłbym wniebowzięty... Ale to chyba jeszcze za wcześnie i pytanie czy po tym co zrobili w Youngblood Indiana Jones nie okaże się kobietą Cytuj
ProstyHeker 1 870 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 1 godzinę temu, Sven Froost napisał: Przesialad sie ktos z XSS na XSX i moze napisac czy roznica w jakosci i wydajnosci gier jest mocno zauwazalna? Mam jedno i drugie, różnica jest widoczna, ale nie nazwałbym jej diametralną. Na pewno X obraz jest ostrzejszy (wyższa rozdziałka). Jeśli gra jest 60/30fps, to trzyma taką wartość na jednej i drugiej konsoli, oczywiście na S kosztem rozdzielczości, czasem detali czy efektów graficznych. Polecam dowolny film od Digital Foundry z analizą gier, oni bardzo ładnie pokazują różnice pomiędzy konsolami i opisują, jak z ich perspektywy wygląda to w ruchu. Dla mnie ogromnym plusem X jest napęd - gry z One czy 360 są śmiesznie tanie. Niewielkim kosztem nadrobiłem trochę gier sprzed lat. Pamiętaj, że część gier nie ma w ogóle performance mode na S, na przykład Dead Space Remake czy Alan Wake 2. 2 Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 3 godziny temu, ASX napisał: Oficjalnie na przyszłu rok zapowiedziany jest Hellblade 2, Avowed, MFS 2024, Towerborne i Ara (to ostatnie na razie tylko na PC). Jeśli chcą wydawać 4 gry AAA w 2024 to brakuje jeszcze jednej gry, o ile nie będzie opóźnień. Oby te gry faktycznie wyszły w 2024. Mi osobiście brakuje w zapowiedziach na przyszły rok nowego Dooma lub Gearsa, ale jakby miały wyjść na koniec roku, to jeszcze mogą coś z tego zapowiedzieć, obstawiałbym Dooma. Cytuj
drozdu7 2 731 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Na mnie Towerborne, MFS 2024 czy Ara nie robią wrażenia, podejrzewam że na nikim Nie wiem czy MS jest w stanie w jednym roku zapowiedzieć tytuł AAA i go wypuścić. No ciężko, bym powiedział. 3 Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 10 listopada 2023 Autor Opublikowano 10 listopada 2023 10 minut temu, drozdu7 napisał: Nie wiem czy MS jest w stanie w jednym roku zapowiedzieć tytuł AAA i go wypuścić. No ciężko, bym powiedział. Forza Horizon 5 Cytuj
Paolo de Vesir 9 092 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 23 minuty temu, drozdu7 napisał: Na mnie Towerborne, MFS 2024 czy Ara nie robią wrażenia, podejrzewam że na nikim Nie wiem czy MS jest w stanie w jednym roku zapowiedzieć tytuł AAA i go wypuścić. No ciężko, bym powiedział. Żeby te gry jeszcze były jakości jak Ori czy Cuphead, a Towerborne i Ara wyglądają na jakiś odpad z kilkunastej strony Steama. Cytuj
drozdu7 2 731 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 15 minut temu, ASX napisał: Forza Horizon 5 No daj Boże żeby tak było że coś dużego jeszcze do kalendarza wpadnie. Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Tylko Helblade 2 i CoD w GP na 2024. Cytuj
Bzduras 12 449 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Źródło: typ wyjebany z PPE za bycie uciążliwym durniem. 1 1 Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 W najbliższych dniach sporo nowych aktualizacji/dodatków do znienawidzonych GAAS'ów Cytuj
Mani 685 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Panowie czy jest jakiś player na Xie co wyświetla PL czcionkę w napisach? VLC niestety tego nie robi przez co wczoraj słabo mi się Demeter oglądało bo napisy kłuły w oczy i trzeba było je wywalić. Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 12 godzin temu, SnoD napisał: W najbliższych dniach sporo nowych aktualizacji/dodatków do znienawidzonych GAAS'ów Grounded to wielki sukces i gra jest zrobiona przez kilkanaście osób a wiadomo kiedy firefight będzie w Halo Infinite? Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 (edytowane) Albo już jest albo w którejś z tych aktualizacji, bo w tym tygodniu chyba są dwie do Infinite. Jeżeli chodzi o Grounded, to ciekaw jestem czy ludzie będą robić jakieś konkretne mapy od zera. Edytowane 13 listopada 2023 przez SnoD Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 13 listopada 2023 Autor Opublikowano 13 listopada 2023 Firefight ma być w grudniu podobno Cytuj
Sven Froost 486 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Mam pytanko panowie. Dzisiaj zamowilem XSX a na swoim XSS i dysku do niego mam mase gier. Jak podlacze moj dysk z grami do XSX to wszystko od razu bedzie dzialac czy bede musial cos dodatkowo sciagac, instalowac od nowa albo formatowac dysk? Cytuj
Chewie 143 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 W dniu 10.11.2023 o 09:55, Sven Froost napisał: Przesialad sie ktos z XSS na XSX i moze napisac czy roznica w jakosci i wydajnosci gier jest mocno zauwazalna? Jak ktos tylko gra na komsoli i ma TV 4K to mysle ze warto. Ja mam S jako dodatek do PC i mi w zupelnosci wystarczy do sporadycznego grania 1 Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 On 11/12/2023 at 1:20 PM, Mani said: Panowie czy jest jakiś player na Xie co wyświetla PL czcionkę w napisach? VLC niestety tego nie robi przez co wczoraj słabo mi się Demeter oglądało bo napisy kłuły w oczy i trzeba było je wywalić. Próbowałeś zmienić kodowanie pliki z napisami? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi