Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Możesz też ustawić automatyczne wrzucanie ich do Onedrive. Oprócz tego, że miejsce na skirny i klipy w Xbox Live jest ograniczone (chyba do 4 gb) to niedawno zmieniali politykę i te wrzucane treści do sieci Xbox są przechowywane bodajże tylko 3 miesiące, więc warto mieć kopię na OD. 

Opublikowano

Panowie, da się jakoś Xbox X odblokować żeby nie trzeba było płacić za te gamepass? chce tylko grać w gry online... nie w ich gry z pass, w swoje kupione.

Edytowane przez EmilWojciech

Opublikowano

Game Pass jest opcjonalny, konsola działa i bez niego :D 

A jak chcesz grać online to potrzebujesz Xbox Live Gold, który teraz nazywa się Xbox Game Pass Core i jest on tym samym co stary Gold, ale ma jeszcze w sobie dostęp do kilkudziesięciu gier. A samo granie online zawsze było płatne.

Opublikowano
3 godziny temu, A_Bogush napisał:

Game Pass jest opcjonalny, konsola działa i bez niego :D 

A jak chcesz grać online to potrzebujesz Xbox Live Gold, który teraz nazywa się Xbox Game Pass Core i jest on tym samym co stary Gold, ale ma jeszcze w sobie dostęp do kilkudziesięciu gier. A samo granie online zawsze było płatne.

Dzieci nie mogą grać w nic, wyskakuje że potrzebny gamepass... Nawet w minecrafta... wyskakuje że ze trzeba gamepass. Core też 29 zł... czemu gry online nie działają, na kompie tych problemów nie ma... chyba sprzedam to dziadostwo i kompa postawie, będzie lepiej.

Opublikowano
6 godzin temu, EmilWojciech napisał:

Panowie, da się jakoś Xbox X odblokować żeby nie trzeba było płacić za te gamepass? chce tylko grać w gry online... nie w ich gry z pass, w swoje kupione.

Do grania po sieci potrzebujesz abonamentu na konsoli, zarówno u sony jak i w xbox.

Potrzebujesz wykupić Xbox Game Pass Core, kosztuje chyba 30 zł miesięcznie. Ewentualnie na tej stronce: https://tanigamepass.pl/nowi-uzytkownicy/tani-xbox-game-pass-ultimate-na-6-miesiecy-dla-nowych-uzytkownikow/

Obczaj promocje, tam za 40 dychy są klucze na trzy miesiące.

Do gierek single player żadne abonamenty nie są potrzebne, kupujesz i grasz w co chcesz.

Opublikowano

Jak pisali przedmówcy:

1. Do kupionych (pudełkowych lub cyfrowych) gier singlowych żaden abonament nie jest potrzebny.

2. Do gier free to play i grania w nie w multi również żaden abonament nie jest wymagany (np. War Thunder, World of Tanks itd)

3. Aby grać w sieci w gry, które kupiłeś niezbędny jest abonament (np. Core). Trochę absurd ale na wszystkich współczesnych konsolach tak jest.

4. A jeśli chcesz mieć multi i dostęp do setek gier wówczas Pass.

5. Jest jeszcze najdroższy Pass Ultimate ale on bodajże daje dostep do darmowych gier na konsoli i na PC.

Opublikowano

@EmilWojciech Na konsolach od wielu lat online nie jest darmowe. Na żadnej nie da się grać bez abonamentu w jakiejś formie. Tylko Single player wiec lepiej sprzedaj jak Ci szkoda tych 30zł miesięcznie. 

Opublikowano

O to chodzi że to gry online wszystkie są, specjalnie kupione ale okazuje się że nie da się w to grać :D a więc mam na sprzedanie Xbox X i 2 pady, wszystko na gwarancji.

Opublikowano
10 minut temu, EmilWojciech napisał:

O to chodzi że to gry online wszystkie są, specjalnie kupione ale okazuje się że nie da się w to grać :D a więc mam na sprzedanie Xbox X i 2 pada, wszystko na gwarancji.

https://www.instant-gaming.com/en/2-buy-xbox-game-pass-core-3-month-3-months-xbox-one-xbox-series-x-s-game-microsoft-store-europe/?igr=ggdeals&currency=PLN

Wykup sobie tego game passa i nie świruj, 40 dychy za trzy miesiące a i jakieś gry wpadają.

Opublikowano
6 minut temu, Dalhi napisał:

Nie mam ochoty płacić za dostęp do neta, gry nie są tanie... to jak bym kupił komputer i musiał kupić subskrypcje na neta... chore strasznie. Wszystko już w abonamenty wchodzi, zaraz oddychanie miesięcznie bedzie za 100 zł.

Opublikowano

Ano trzeba było zapytać zanim kupiłeś konsole albo jakoś się zoorientowac z czym się wiąże granie na konsoli:lapka:

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
56 minut temu, EmilWojciech napisał:

Nie mam ochoty płacić za dostęp do neta, gry nie są tanie... to jak bym kupił komputer i musiał kupić subskrypcje na neta... chore strasznie. Wszystko już w abonamenty wchodzi, zaraz oddychanie miesięcznie bedzie za 100 zł.

Jak sobie podliczysz ile stracisz na odsprzedaży sprzętu i gier to wyjdzie Ci kwota za którą wykupisz trzy lata tego podstawowego abonamentu. 

To nie moje pieniądze i nie mój czas, zrobisz jak zechcesz.

Za powietrze to juź od dawna się płaci. 1/3 rachunku za energię to opłaty klimatyczne. Jak masz auto to w cenie paliwa jest opłata emisyjna. Jakby dobrze pogrzebać to ta 100 za oddychanie dawno jest przekroczona.

Teraz, Dalhi napisał:

Edytowane przez Dalhi

Opublikowano

No i tak, jutro imprezka doritosowego króla, latają grube ploty że MS znów zapowie jakąś grę. Po co? Nie wiem. Gadaliśmy o tym kilkanaście dni temu, jeszcze niech to będzie cgi i nasze proroctwo się spełni.

Opublikowano

Nie ma to jak zapowiedź kolejnej gry, która wyjdzie za 5 lat :obama:

Opublikowano
W dniu 3.12.2023 o 15:07, EmilWojciech napisał:

to jak bym kupił komputer i musiał kupić subskrypcje na neta... chore strasznie.

Znaczy korzystasz z numeru 0202122 i płacisz krocie (lub masz komórkę bez abo i płacisz np. 1200 zł za 1 GB)? Tak tak płacisz abonament za internet. U mnie to 75 zł na miesiąc. Minecraft kosztuje w tej chwili 92,49 zł - absurd. I jak było wyżej we wszystko da się grać, tylko multiplayer nie działa więc niech grają bez multi, wszystkie osiągnięcia możliwe: https://www.trueachievements.com/game/Minecraft/achievements

BTW. Microsoft coś zepsuł z miesięcznym rankingiem graczy. Wszyscy znajomi (w tym ja) się zatrzymali 3 grudnia, zero osiągnięć oraz wpisów w "społeczność". Przepadło mi 80% punktów, na szczęście w GamerScore są.

Opublikowano
  • Autor

Nowy motyw do dashboarda

Opublikowano

To by mogło tłumaczyć duże przeceny elite 2. Czy ten efekt Halla jest tym samym co mają pady w ps5? 

Opublikowano

Efekt kutasa do dupy za takie ceny. 

Opublikowano
26 minut temu, Elitesse napisał:

Czy ten efekt Halla jest tym samym co mają pady w ps5? 

Nie, gały z Hallem działają na zasadzie magnetyzmu zamiast ruchomych elementów ruszających potencjometrami, więc w teorii szanse na drift są bliskie zeru, jeśli nie zerowe.

Opublikowano

Znając jakość ich kontrolerów elite za darmo bym nie chciał tego pada.