Beelzeboss 315 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia A ja sobie kupiłem gearsy 4 za 12 lir. Niech Spencer zna moją szczodrość. Dobrze, ze dali tez wersje na windowsa to moze na nextgenie sie zagra w bardziej wypas wersje. 2 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 kwietnia Opublikowano 6 kwietnia (edytowane) Akurat o wizualia gearsów to nie ma co się bać. Takie gears 5 czy tlou2 (gry na kartofla jaguara z poprzedniej generacji) w kwestii wizualiów są ładniejsze jak niejedna współczesna produkcja korzystająca z mocy ryzena, super speed SSD i innych veliciti architekture czy krakenów. Tak więc ja jak najbardziej czekam z wywieszonym jęzorem tylko aby nie wyskoczyli mi z 30 klatkami ( a tu ms tak się chwalił, że 60 to standard a i dużo 120 jest). Co do ps5 pro to mimo iż nisza dla hardcorowców to pewnie będzie się lepiej sprzedawać jak xsx. Dziś ps5 i xsx to pod kątem działania gier w zasadzie jest to samo ( tak są tytuły gdzie coś działa lepiej, ale przy wyższych rozdzielczościach i vrr na tv bez digital foundry nie zobaczysz różnicy), tak więc ps5 pro będzie rozjeżdżać Xboxa tym bardziej z kulą u nogi w postaci xss. Edytowane 7 kwietnia przez creatinfreak Cytuj
czarek250885 323 Opublikowano 7 kwietnia Opublikowano 7 kwietnia 18 godzin temu, creatinfreak napisał: Akurat o wizualia gearsów to nie ma co się bać. Takie gears 5 czy tlou2 (gry na kartofla jaguara z poprzedniej generacji) w kwestii wizualiów są ładniejsze jak niejedna współczesna produkcja korzystająca z mocy ryzena, super speed SSD i innych veliciti architekture czy krakenów. Tak więc ja jak najbardziej czekam z wywieszonym jęzorem tylko aby nie wyskoczyli mi z 30 klatkami ( a tu ms tak się chwalił, że 60 to standard a i dużo 120 jest). Co do ps5 pro to mimo iż nisza dla hardcorowców to pewnie będzie się lepiej sprzedawać jak xsx. Dziś ps5 i xsx to pod kontem działania gier w zasadzie jest to samo ( tak są tytuły gdzie coś działa lepiej, ale przy wyższych rozdzielczościach i vrr na tv bez digital foundry nie zobaczysz różnicy), tak więc ps5 pro będzie rozjeżdżać Xboxa tym bardziej z kulą u nogi w postaci xss. Pytanie czy w takim wypadku MS podejmie wyrzucenia kolejnego sprzętu? Ogólnie dziwna ta generacja, dużo odgrzewanych kotletów, a i jakość nie robi dużego wrażenia, pamiętam jak z Ps3 przesiadłem się na Ps4 i odpaliłem Killzone, opad szczęki i masakracja oczodołów. A tu jakby spojrzeć to Ratchet robił robotę i daleko za tym Horizon. Wydaje mi się, że ciężko już zaskoczyć czymś starych graczy. Ta generacja przejdzie bez większego echa. Jedyny plus to te dyski ssd i szybkość wczytywania, co zaoszczędziło nam sporo czasu wpatrywania się w kręcące kółeczko. Mam nieodparte wrażenie, że kiedyś lepiej wykorzystywano sprzęt w 100% i wyciskano ostatnie soki. Cytuj
Ukukuki 7 020 Opublikowano 7 kwietnia Opublikowano 7 kwietnia Różnice między generacjami będą już coraz mniejsze do czasu kolejnego przełomu na który na razie się nie zanosi. 1 Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 7 kwietnia Opublikowano 7 kwietnia https://www.gry-online.pl/newsroom/microsoft-zamierza-zapewnic-grom-zycie-wieczne-powolano-specjalny/z328d14 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 7 kwietnia Opublikowano 7 kwietnia Dopóki konsumenci nie będa gotowi (a nigdy nie będą) na konsole w cenie startowej $1000 to nie ma szans na przełom Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Nic odkrywczego, ale dla mnie najistotniejsze w konsolach był pomysł, innowacja i zdolność wykorzystania danego sprzętu (relatywnie taniego). Idealny przykład Nintendo, które nie uczestniczy w wyścigu na graficzkę, a mimo to dostarcza świetne gry. Switch ma pomysł na siebie, PS również. Tego pomysłu w X nie widzę. Najmocniejsza konsola - nie wyszło. Gier w stylu Sony nie dogonią. Teraz plotki o kopii Switcha, Steam Decka. MS ma jakiś punkt zaczepienia w postaci GP, xclouda - ogólnie usług. Czemu nie pójdą na maksa w tą stronę? Nie zaczną projektować gier z myślą o tym? Nowy Motorsport pokazuje w jakim rozkroku stoi ta gra - ani to dobry kompletny produkt, ani poprawna gra usługa. Taką grę w chmurze też można fajnie wykorzystać. Ale to nie można wrzucać wszystkiego do jednego wora. Trzeba przygotować przemyślane gry (lub moduły gier) do grania w chmurze. Jedna topowa gra - Forza Horizon 5 - to trochę mało. Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia W dniu 6.04.2024 o 17:53, ASX napisał: Wiadomo jak to jest z insajderami, ale strasznie hajpują oni te nowe Gearsy, podobno graficznie mają przebijać nawet Hellblade 2, pojawiają się porównania do pierwszych Gearsow, no i mowa też o powrocie do klimatu rodem z jedynki. Ja podchodzę do tego z dystansem i poczekam spokojnie do czerwca, ale skoro przynajmniej kilku ludzi obeznananych w branży tak pieje z zachwytu to coś w tym może być. >> nowe gearsy: w produkcji >> insajderzy: powrót do klimatu z jedynki Kurwa ludzie xD ten klimat z jedynki to frazes powtarzany już kolejną dekadę byleby nakręcić hype przy dosłownie każdej części Jebać tych twitterowych zjebów i innych znawców co gówno wiedzą, a jedynie puszczają jakieś pierdy by robić sobie zasięgi. 5 1 Cytuj
Faka 3 998 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Ja już napisałem, coś na temat insajderach jak się zesrali, że to koniec xboxa dwa miesiące temu. Także zbastujcie z tymi insajderami, bo robicie im za frajer zasięgi, gdzie tylko potęguje kolejny raz wysryw insajderow. Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia 2 godziny temu, MaZZeo napisał: ten klimat z jedynki to frazes powtarzany już kolejną dekadę byleby nakręcić hype przy dosłownie każdej części W dodatku srogo wyciągnięty z dupy, bo nie wiem jak można takim lokacjom jak 3 i 4. aktowi czwórki czy aktom 2-4 piątki i całemu Hivebusters zarzucać jakikolwiek brak klimatu Gearsów. "Klimat z jedynki" to tak na dobrą sprawę wycie za oryginalną ekipą (bo przecież nie za kolorystką gen. 7). Ciekawe czy przy teoretycznym Uncharted 5 z Spoiler córką Drake'a też będzie podobne pierdolenie. 1 Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Ciekawe czy przy teoretycznym Uncharted 5 z Pokaż ukrytą zawartość córką Drake'a też będzie podobne pierdolenie. Lara Drake? Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Myślę, że zawrze w sieci gdy okaże się, że bohaterka nie wygląda jak jebane bimbo. #piekłograczy Cytuj
Ukukuki 7 020 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia I słusznie, jakoś filmy opierają się modzie żeby główna bohaterka była kaszalotem z cyckami po pępek. Wyobrażacie sobie scenę seksu w filmie z takim szajsem? Ludzie chcą oglądać piękne rzeczy i nie ma w tym nic złego. Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia 19 minut temu, Ukukuki napisał: I słusznie, jakoś filmy opierają się modzie żeby główna bohaterka była kaszalotem z cyckami po pępek. Wyobrażacie sobie scenę seksu w filmie z takim szajsem? Ludzie chcą oglądać piękne rzeczy i nie ma w tym nic złego. Będzie ładna po mamie, ale i tak pewnie coś nie będzie jebanym graczom pasować - cycki za małe, dupa za płaska, ryj za mało szoniarski. Cytuj
Lukas_AT 1 194 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: W dodatku srogo wyciągnięty z dupy, bo nie wiem jak można takim lokacjom jak 3 i 4. aktowi czwórki czy aktom 2-4 piątki i całemu Hivebusters zarzucać jakikolwiek brak klimatu Gearsów. Tu chyba chodzi o te szarobure kolory? Podobnie bylo z Killzonem 2 i jego paletą barw. Trójka już była bardziej kolorowa, ale jeszcze nie aż tak jak Shadow Fall. Cytuj
drozdu7 2 801 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Napewno każdy woli właśnie te szarobure lub nocne etapy. Wydaje mi się że równie ważna rzeczą była stawka. Poczucie beznadzieji, ludzkość miażdżona przez szarańcze. Generał Raam wjeżdżający niczym Nemesis i nasz mały oddział w tym wszystkim. Czwórka i piątka mają nawet spoko historię. Z dwóch części wyszłaby jedna baaardzo klimatowa, ale no jednak to nie ten kaliber ale to wiadomo że nostalgia za starą ekipą zaślepia nieźle też 3 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Jestem dobrej myśli, zamknięcie trylogii Kat (bo to MUSI być zamknięcie) + potężna presja żeby wyszło z tego coś naprawdę dobrego. Liczę też na poprawę animacji samych bohaterów - nie muszą dodawać ani wspinaczki, ani czołgania się, ale poprawić ją, bo naprawdę konkretnie się zestrzała. Cytuj
Beelzeboss 315 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia a ja wolę 4 i 5. Ten szarobury unreal 3 do zaorania. Cytuj
ASX 14 664 Opublikowano 8 kwietnia Autor Opublikowano 8 kwietnia myśle że ludzie mówiąc o tęsknocie za starym klimatem, mają bardziej na myśli klimat budzący poczucie beznadziei, a nie kolory. Końcówka piątki była dosyć pesymistyczna więc jest szansa że w kolejnej odsłona będzie bardziej mroczna. Cytuj
Ukukuki 7 020 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Oby tylko nie było tych otwartych map. Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Zapomnij, szanse że wrócą do liniowości poprzedniczek czy Nutbusters są nikłe. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Mroczniej i w 30 fps. Teraz odpaliłem 5 i w sumie w takiej grze się oczekuje więcej, lepiej. Tu nie potrzeba większej głębi. Cytuj
czarek250885 323 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Ja osobiście chętnie bym zagrał w odpicowaną wersję wszystkich części (Gear of War) na ps5. I myślę, że MS swoje by zarobił. Ogólnie powinni robić i jedni i drudzy tak, że swoje produkcje w pierwszej kolejności u siebie, a po roku na inne sprzęty, myślę że z tego rozwiązania każdy byłby zadowolony. A gry Multi to day one, w czym przeszkadza by takie HellDrivers wyszło w tym samym czasie? Cytuj
Homelander 2 089 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia Ja, jak już wielokrotnie pisałem, mam nadziejęna wywalenie tych otwartych lokacji. Może po krytyce Gearsów 5 i Halo Infinite w tych elementach zmądrzeją i nie będą nam wpychać tego w gardła. Reszta jest doskonała. Strzelanie, klimat, lokacje - no wszystko. Ciekawi mnie jak rozwiążą wybór który miał miejsce w końcówce gry Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 8 kwietnia Opublikowano 8 kwietnia 10 minut temu, czarek250885 napisał: A gry Multi to day one, w czym przeszkadza by takie HellDrivers wyszło w tym samym czasie? Każda kolejna wersja to dłuższy czas developingu, optymalizacji i potencjalnie większa ilość kłopotów, tym bardziej jeśli ma być crossplay. Więc 'w tym samym czasie' nie oznaczało by premiery w lutym tylko najwcześniej pod koniec roku bo dochodzą dwie platformy. Już nie mówiąc o tym że baza ~27 mln konsol (dzielona na dwie wersje) jest mniej atrakcyjna niż baza ~55 mln. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi