czarek250885 322 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Jakoś to rozwiążą, w tym roku na PS5 Gearsy 4 i 5, a w następnym szóstka. No jak nie będzie od części pierwszej to nie ma sensu, to jakby oglądać serial od 3 czy 4 sezonu. Wiem, że to prosta strzelanka, ale jakiś zarys fabularny tam jest. Zawsze można wrzucić 1,2,3 remaster i swoje zarobią, a i ludzie będą zadowoleni. Swoją drogą dziwie się, że Sony nie wrzuciło jeszcze Helldrivers 2, przecież aż to się prosi, gdzie baza xboxa to wręcz idealny target. To nie czasy x360 i ps3, że architektura była kolosalnie różna. Cytuj
Homelander 2 084 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 2 hours ago, Figuś said: GeoW6 nie ma sensu na sonce bez wydania GeoW Collection wcześniej Jak Uncharted 4 na PC? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 7 minut temu, czarek250885 napisał: No jak nie będzie od części pierwszej to nie ma sensu, to jakby oglądać serial od 3 czy 4 sezonu. Wiem, że to prosta strzelanka, ale jakiś zarys fabularny tam jest. Zawsze można wrzucić 1,2,3 remaster i swoje zarobią, a i ludzie będą zadowoleni. Swoją drogą dziwie się, że Sony nie wrzuciło jeszcze Helldrivers 2, przecież aż to się prosi, gdzie baza xboxa to wręcz idealny target. To nie czasy x360 i ps3, że architektura była kolosalnie różna. Tak, a zeby zagrac w trzeciego Wieśka trzeba znac książki i dwie poprzednie gry. Nie nie trzeba i zrobił to promil graczy. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 3 minuty temu, Homelander napisał: Jak Uncharted 4 na PC? dokładnie, słabo się sprzedało i był płacz czemu kolekcji uncharted 1-3 nie dali na PC, sonka się tłumaczyła że słabo wygląda XD debile Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 4 minuty temu, Figuś napisał: dokładnie, słabo się sprzedało i był płacz czemu kolekcji uncharted 1-3 nie dali na PC, sonka się tłumaczyła że słabo wygląda XD debile Wpisuje się w aktualne trendy, zróbmy remake W końcu teraz to takie modne i na czasie, na co komu coś nowego. Cytuj
krzysiek923 1 664 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 11 minut temu, Figuś napisał: dokładnie, słabo się sprzedało i był płacz czemu kolekcji uncharted 1-3 nie dali na PC, sonka się tłumaczyła że słabo wygląda XD debile skoro wygląda za słabo żeby sprzedawać na steam to wypadałoby także z psstore usunąć Cytuj
drozdu7 2 795 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja 3 minuty temu, krzysiek923 napisał: skoro wygląda za słabo żeby sprzedawać na steam to wypadałoby także z psstore usunąć No nie bo konsument docelowy troszkę inny Cytuj
krzysiek923 1 664 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja pewnie to głównie o jedynkę chodziło, jakby ktoś kupił kolekcję i zaczynał od jedynki to do 2h można robić zwrot na steamie Cytuj
mario10 530 Opublikowano 12 maja Opublikowano 12 maja Niech zrobią remakea wszystkich 3 części i będzie gitara. Na przyszły rok kalendarz wydawniczy zapełniony Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 12 maja Opublikowano 12 maja To i ten materiał od SkillUpa który wrzucałem parę stron temu idealnie podsumowuje sytuację. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 maja Opublikowano 12 maja No jestem ciekaw co z tym gamepassem wymyśla. Jak widać wrzucanie gier AAA day1 do abonamentu w excelu za dobrze nie wygląda i podejście Sony z punktu biznesowego jest lepsze. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 12 maja Autor Opublikowano 12 maja 9 minut temu, Shen napisał: No jestem ciekaw co z tym gamepassem wymyśla. Jak widać wrzucanie gier AAA day1 do abonamentu w excelu za dobrze nie wygląda i podejście Sony z punktu biznesowego jest lepsze. Tylko że model biznesowy Sony też im nie przynosi kokosów i już ustami Hermana Hulsta i nowego CEO zapowiadają zmiany w strategii. Mają najniższe zyski od lat, mimo podwyżki cen gier, wydawania gier na PC i zamknięciu 4 studiów w ciągu 4 lat. A ich abonament PS Plus od lat stoi w miejscu. 2 Cytuj
Homelander 2 084 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja Jeszcze odnośnie wydawania Gearsów 6 bez poprzednich części. Na PC jest 1, 4 i 5. A na Steamie tylko 5. Więc mają w pompce wydawanie gier tak żeby gracze fabułę ogarnęli. Przecież nawet Mass Effecta 2 wydali na PS3 bez wydawania jedynki, a to już jest absolutna abominacja. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 13 maja Autor Opublikowano 13 maja No oczywiście, nikt nie będzie się przejmował czy gracze z plejstejszyn zrozumieją meandry fabularne strzelanki i subtelne aspekty relacji Marcusa i Dominika. Tylko po prostu wydadzą ewentualnie to co mają na tapecie i tyle, by zarobić więcej kasy jak najmniejszym kosztem. 2 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja (edytowane) Chociażby ze względów architektury i łatwości przeportowania mogą zrobić 1,4 i 5 bo te części były zrobione pod one. Edytowane 13 maja przez creatinfreak Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja To samo jest z Uncharted na konkutrach, masz czwórkę i dodatek (czyli zamknięcie historii serii tak naprawdę) i zamknij mordę, graj. Cytuj
jimmy 1 285 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja 12 godzin temu, ASX napisał: Tylko że model biznesowy Sony też im nie przynosi kokosów Ale jakimś cudem pozwala uniknąć wstydu, kompromitacji, hejtu i de facto śmierci platformy w przeciwieństwie do Microsoftu. Tak wiem, zaraz przeczytam że Sony też to czeka tylko później. Xbox zawsze pionierem, również w zdychaniu. 3 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja Na PlayStation nie ma hejtu, bo fanbase wyrobili sobie do tego stopnia, że wybroni on każdą decyzję i nie przyjmie żadnej krytyki. 4 3 3 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja W dobie internetu i yt to nie rozumiem dlaczego mialoby ich obchodzic ze ktos nie ogarnia fabuly? Jak ktos chce ogarniac to jest kilka sek na yt i juz masz filmik z podsumowaniem calego lore. To zaden argument za tym zeby czegos nie wydac na PC/PS. 1 Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Na PlayStation nie ma hejtu, bo fanbase wyrobili sobie do tego stopnia, że wybroni on każdą decyzję i nie przyjmie żadnej krytyki. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja Gracze typu @Wredny się z tobą nie zgodzą, oni muszą ograć każdą część po kolei na jednym sprzęcie temat podobny jak ten dotyczący lokalizacji i dubbingu, nie ma to nie kupuję, forum zapaleńców nie odzwierciedla całego rynku Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja Nie mówiąc już o tym, że taki Gears of War czy God of War podzielone są na oddzielne linie fabularne, więc można takie Gearsy przesortować od czwórki i odbiorca nie będzie miał poczucia, że czegoś mu brakuje. Co najwyżej zrobi się jakiś skrót wideo i fajrant. 4 minuty temu, Beelzeboss napisał: Słaba podchujówka, bo o tym co mi się nie podoba na Xboxie pisałem już wiele razy. Chciałbym coś podobnego przeczytać z drugiej strony, ale nie mam oczekiwań co do ludzi którzy od 96' nie grali na niczym innym niż Plejka. 2 3 Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja 6 minut temu, jimmy napisał: Ale jakimś cudem pozwala uniknąć wstydu, kompromitacji, hejtu i de facto śmierci platformy w przeciwieństwie do Microsoftu. Tak wiem, zaraz przeczytam że Sony też to czeka tylko później. Xbox zawsze pionierem, również w zdychaniu. Bo Sony od 15 lat robi to samo, jest stałe w swoich planach. Natomiast w tym samym czasie MS zmieniał strategię ze 3 razy. Natomiast obie firmy mają ten sam problem - coraz wyższe koszty produkcji przy coraz mniejszej wydajności deweloperów, co przekłada się na spadek zyskowności. Zarówno MS jak i Sony czeka multiplatformowość w mniejszym lub większym zakresie. W przypadku Sony zmianę strategii mocno przyśpieszy niewypał z produkcjami GAAS i nadciągająca katastrofa, której na imię Bungie. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 13 maja Opublikowano 13 maja Sonka se wrzuca gierki na PC z rok po premierze na konsoli, uczciwy układ. Masz ssanie na ich produkcje? Kupujesz konsolę. Nie masz ssania? Przez rok sobie poradzisz. Czas skraca się albo wydłuża, ale już teraz na PC mam więcej gierek sonki niż niejeden piewca marki xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi