Shago 3 568 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca 20 minut temu, SnoD napisał(a): Z kwietnia, ale warto wrzucić - MS trzyma swoich deweloperów w stodołach XD Jak słucham jak to fajnie, że mają taką dużą przestrzeń, jak to zamiast pracować mogą się kręcić bez celu podglądając co inni robią albo przesiadywać sobie na kawce w kuchni, to wiem, że informatyczki z Rare nie dowiozą tego Everwild przez kolejnych 5 lat i w tym roku nie będzie żadnego gameplayu z gry XD Capcom dowozi gierki jak z automatu, a tutaj się pierdolą 4 lata i dalej końca nie widać. Jak dla mnie to kultura pracy: w Japonii pewnie wszyscy skupieni na robocie, a tutaj obstawiam, że najważniejszym problemem jest to, czy jest mleko sojowe do kawki Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 3 czerwca Autor Opublikowano 3 czerwca Za bardzo wierzycie marketingowi, w wielu studiach jest zapierdol nie tylko w japońskich ale tego nie pokażą na promocyjnych materiałach, a takie filmiki jak ten chwalące warunki pracy i pokazujące jak fajnie się pracuję mają przede wszystkim na celu skusić potencjalnych pracowników. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Bogowie z From też otworzyli sobie nowe biuro w tym roku, ale wygląda tak 3 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca 1 minute ago, ASX said: Za bardzo wierzycie marketingowi, w wielu studiach jest zapierdol nie tylko w japońskich ale tego nie pokażą na promocyjnych materiałach, a takie filmiki jak ten chwalące warunki pracy i pokazujące jak fajnie się pracuję mają przede wszystkim na celu skusić potencjalnych pracowników. Sądząc po efektach pracy to wcale nie jest to marketing Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca 20 minut temu, Bzduras napisał(a): Ciekawe w jakich warunkach pracują chinole z From Software mają nad sobą jakiegoś potężnego chińczyko-pupcia który pilnuje żeby była duża dawka duszy Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Nie, no chyba ten ich nadzorujący chińczyk to grał w Silent Hilla Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Nie no, żaden marketing. Kiedy priorytetem u developera są owocowe czwartki, pride month, quiet roomy, toalety koedukacyjne oraz diversity i inclusivity zamiast mentalność "jesteśmy ku,wa najlepsi!" to takie są efekty. Jedni klepią grę za grą, drudzy popijają kawkę kiedy ich najnowsze dzieło utkwiło w piekle developerskim. Serio, to już chyba tylko na pana Japończyka można liczyć jeśli chodzi o gry. Historia zatoczyła koło. 5 5 Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Myślę, że wszyscy chcielibyśmy żeby to był tylko marketing :p Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 3 czerwca Autor Opublikowano 3 czerwca No zobaczymy, jeśli nie zobaczymy Everwild w tym roku to faktycznie będzie powód do zmartwień, a jeśli okaże się gra wygląda dobrze i wyjdzie stosunkowo niedługo, to nikt nie będzie miał pracownikom za złe że mają pszczoły produkujące ekologiczny miód czy nowy budynek, czy być może piją sojowe latte. A to że inwestują w Rare i rozbudowują studio mnie akurat nie dziwi, ich ostatnia gra jest największym sukcesem w historii studia i mimo iż wyszła 6 lat to gra w nią wciąż masa ludzi i przynosi kupę kasy (w ostatnim miesiącu 4 najlepiej sprzedająca się gra w USA) Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca (edytowane) No ja liczę, że pozostaną z tego tylko heheszki, ale z doświadczenia jak widzę takie filmiki, to nadzieja umiera. Liczę, że w Undead Labs trzymają ich w podziemnych bunkrach przykutych do podłogi, a pół pomarańczy jest nagrodą za wyrobienie tygodniowej normy Edytowane 3 czerwca przez SnoD Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 3 czerwca Autor Opublikowano 3 czerwca IMO znacznie większym problemem dla Rare i Everwild jest za duży sukces Sea of Thieves, bo mają grę którą cały czas rozwijają i stale pracują nad nią ok. 150-200 osób + kilka zewnętrznych studiów pomocniczych wg. wywiadów, a jednocześnie chcą rozwijać nowe IP, a nie jest to wcale jakieś wielkie studio,. W zasadzie prawie nikt tak w branży nie robi, bo jeśli ktoś ma GAASa który odniósł sukces, to zazwyczaj pochłania on w całości studio, bo cała para idzie w zatrzymanie graczy a do tego potrzeba nieustannego dopływu nowej zawartości czyli zapierdolu. Nawet Naughty Dog się na tym wyjebało i to jeszcze nawet przed premierą Frakcji, bo chcieli jednocześnie robić GAASa i inne gry. A Rare nie dość że nie wykazuje sygnałów spowolnienia z Sea of Thieves (na ten rok, zapowiedzieli mnóstwo nowości do gry) to jednocześnie mają to Everwild wciąż w produkcji które też ma być GAASem i ja osobiście sobie tego w ogóle nie wyobrażam by jedno studio miało dwie usługi na utrzymaniu Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca 4 godziny temu, ASX napisał(a): No zobaczymy, jeśli nie zobaczymy Everwild w tym roku to faktycznie będzie powód do zmartwień, a jeśli okaże się gra wygląda dobrze i wyjdzie stosunkowo niedługo, to nikt nie będzie miał pracownikom za złe że mają pszczoły produkujące ekologiczny miód czy nowy budynek, czy być może piją sojowe latte. A to że inwestują w Rare i rozbudowują studio mnie akurat nie dziwi, ich ostatnia gra jest największym sukcesem w historii studia i mimo iż wyszła 6 lat to gra w nią wciąż masa ludzi i przynosi kupę kasy (w ostatnim miesiącu 4 najlepiej sprzedająca się gra w USA) Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca (edytowane) ciekawe o kim mówi... ehh te microsoftowe sprzedawczyki jak Jizz czy Tom Warren. Dostajemy od nich kontrolowane leaki, ale trzeba uważać na zbyt pozytywne informacje, bo mogą kłamać, żeby robić pr. Edytowane 3 czerwca przez Beelzeboss Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 3 czerwca Autor Opublikowano 3 czerwca Jeśli sam mówi że chodzi o specyficznego youtubera to nie zdziwiłbym jakby mówił o Coltcie Eastwoodzie 1 1 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Norma , jak złe wiadomości to insajdery spoko, jak pozytywne to oszuści. IGN, kotaku, metro i kilka innych tworów to są właśnie bastiony Sony, na czele IGN siedzi prezes z SiE 1 1 Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Jak ktoś ma więcej niż dwa zwoje w mózgu to wie którzy z nich są na garnuszku ms 6 Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 3 czerwca Autor Opublikowano 3 czerwca Kto jeszcze nie miał okazji grać w Kene, a tęskni za krótkimi, staroszkolnymi singlowymi gierkami to polecam obadać. Świetna, niedroga gierka, grałem na premierę i super się bawiłem Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Dobra twitterowi warriorzy chwila offtopa, bo mam wazne pytanie: coś się stało złego z zakupami kluczy z 3 swiata? Wchodze na gamivo i nowsze gierki maja ceny dla białego człowieka zamiast cebuli jak dawniej. Ostatni raz zakupy tam robiłem w styczniu gdzie tekken 8 i yakuza 8 mnie wyniosly jako po ~100zł. Nigeryjskich baldurs gate 3 za 60zl tez juz nie widze. Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca wydawcy sie kapneli co sie odwala na xboxie i zaczeli podnosic ceny. 1 Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca Czyli teraz przecietny argentyniec, czy turas maja absolutnie przejebane chcac sobie gre kupic w swojej gównowalucie xd? Cytuj
krzysiek923 1 662 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca w sumie trochę to dewaluowało samego xboksa, bo co z tego, że sporo osób grało, jak zysk był z tego gówniany Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 3 czerwca Opublikowano 3 czerwca No tak to wygląda, sorry turas bros. Thq nordic podniosło ceny w lutym, capcom wczesniej. np. Elex 2 z 270 try na 1600 try. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi