Ukukuki 6 899 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca Teraz, krzysiek923 napisał(a): to jest jakiś kolejny mit, z któym ja się nie zgadzam. to znaczy tak, oczywiście ten rynek mobilek jest ogromny, ALE... klasyczni gracze to nie jest jakaś garstka niedobitków, tylko wciąż spora liczba użytkowników, dla których warto coś robić, bo inaczej nie byłoby żadnego ps5 pro i nowego xboksa. są gracze, dla których złożony gameplay i złożona grafika są w graniu istotne i dla nich będą robione nowsze sprzęty A co napisałem o core gamers? Piszę o niedzielniakach a fakt jest taki ,że gry mobline są większe niż cały rynek konsolowy z PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 611 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2 minuty temu, Ukukuki napisał(a): A co napisałem o core gamers? Piszę o niedzielniakach a fakt jest taki ,że gry mobline są większe niż cały rynek konsolowy z PC. dla mnie to są dwa różne rynki, jeden mniejszy, drugi większy, ale jeden nie zastąpi drugiego, więc nie ma sensu ich łączyć w jedno Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca No nie zastąpi ale ja nic takiego nie pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 724 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca Jak tak patrzę sobie na Sony to poza problemem z długim czasem tworzenia gier i kilkoma dziwnymi decyzjami (brak wsparcia Vr, Portal z tylko jedną funkcją) tam nadal chyba panuje spokój. Konsole się sprzedają, gry chyba też nieźle. No smieszkujemy sobie że Rebirth tylko 2mln kopii zeszło. Tylko to i tak są liczby dla MS nieosiągalne teraz bo ich gry i tak są w abo. Najgorszy rok Sony to i tak 5 różnorodnych gier, brak Showcase wogole im nie zaszkodził. Zrobią pokaz z Tsushima,DS2 i Wolwerinem to znów hype wystrzeli pod sufit. A w MS to mam wrażenie że oni są w stanie jakiejs transformacji czy huj wie co. Zobaczcie że w ciągu ostatniego roku mieliśmy już zmiany strategii, masowe zwolnienia, zamykanie studiów, a różnych doniesień to były dziesiątki (tak wiem, że większość była z dupy) I teraz w tym całym kotle mamy fatalnie sprzedające się konsole, włodarzy mówiących o rynku PC, otwarciu działu mobilnego, pójścia w software, wzrost Gamepassa i monetyzacje IP. Czy w tym wszystkim nowy Xbox miałby szansę sobie poradzić? z dobrymi ekskluzywnymi grami pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 611 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2 minuty temu, drozdu7 napisał(a): I teraz w tym całym kotle mamy fatalnie sprzedające się konsole ale zauważ, że żaden tweet czy jakiś insajder znany z robienia gównoburzy na dowlony temat nie sugeruje, że w szeregach ms jest z tego powodu jakaś panika, czy w ogóle cokolwiek. to jest wliczone w ich strategię, którą już dawno temu przedstawili, gdzie xbox to nie konsola. chcesz to graj i kupuj gamepassa na konsoli, a jak nie chcesz to kupuj gamepassa tam gdzie grasz. dla niech to jest normalna sytuacja i nawet jakiś pozytyw się znajdzie, bo można mniej sprzętu produkować i dostarczać. ale też na pewno jest to jakiś komunikat, że trzeba nad tym gamepassem trochę popracować, bo oferta nie jest wystarczająco mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 402 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2 godziny temu, krzysiek923 napisał(a): u nas się kombinuje z tym tanim gamepassem, ale tutaj na forum panuje przekonanie, że tylko u nas i w żadnym innym kraju, chociaż nie chce się w to wierzyć. To też działa w drugą stronę: u nas na forum panuje przekonanie, że każden jeden leci 10 lat abo za 4zł z paczki czipsów, podczas gdy bardzo dużo ludzi po prostu podpina kartę, naciska guziczek "zapłać teraz i co miesiąc" i to tyle. Tak samo jak z dosłownie każdym innym abonamentem na dowolną usługę. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca Ostatnio dostaje osiągnięcia ale nie nalicza punktów na profilu ktoś kiedyś miał podobny problem z tego co pamiętam to coś z serwerami ms? Jest jakaś rada ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 861 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2 godziny temu, Bzduras napisał(a): To też działa w drugą stronę: u nas na forum panuje przekonanie, że każden jeden leci 10 lat abo za 4zł z paczki czipsów, podczas gdy bardzo dużo ludzi po prostu podpina kartę, naciska guziczek "zapłać teraz i co miesiąc" i to tyle. Tak samo jak z dosłownie każdym innym abonamentem na dowolną usługę. Mój znajomy po około roku uświadomił sobie, że opłaca GPU, mimo iż nie gra. Miał podpięte pod kartę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca 31 minut temu, ProstyHeker napisał(a): Mój znajomy po około roku uświadomił sobie, że opłaca GPU, mimo iż nie gra. Miał podpięte pod kartę Gratuluje zarobków koledze zdarza się zapomnę się na miesiąc ale rok to już grubo wydatki poza kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 310 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca Z doswiadczenia wiem, ze brak szacunku do pieniadza wystepuje raczej u tych biedniejszych. Dlatego sa biedni xd. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 861 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca Dobrze zarabia. Jego strata, przyznał że zjebał i co zrobisz bożenko, nic nie zrobisz. Pokazałem mu jak anulować Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 31 lipca Udostępnij Opublikowano 31 lipca Nie no to w skali roku kilka stówek a nie kilka stówek za miesiąc. Jak było po 40zł miesięcznie to też nie chciało mi się odpinać bo np wiedziałem, że idzie słabszy miesiąc jak chodzi o czas na granie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 135 Opublikowano 1 sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia W dniu 31.07.2024 o 09:34, Daddy napisał(a): Najlepsze studio ma trzeci team, chętnie bym zobaczył następcę PGRa. Beda robic nowe halo a 343 niech juz zabierze smieciara Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia Nie będą bo tam jest napisane, że Ci ludzie to przydupasy dla teamów pracujących nad Forza H6 i Fable. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 135 Opublikowano 1 sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 3 godziny temu, pawelgr5 napisał(a): Nie będą bo tam jest napisane, że Ci ludzie to przydupasy dla teamów pracujących nad Forza H6 i Fable. Bo nie chcą tego jeszcze ujawniać, gra jest pewnie we wczesnej fazie Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 611 Opublikowano 1 sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia (edytowane) boziu, kupiłem i odpaliłem dzisiaj te pierwsze gearsy w wersji ultimate na pc i tutaj moje pytanie: jak, jak im kurwa nie wstyd najpierw coś takiego wysrać, nigdy nie naprawić i wciąż sprzedawać? -------- CEO Microsoftu: "For us, our investment in gaming fundamentally was to have, I would say, the right portfolio of both what we love about gaming and always have loved about gaming - which is Xbox, and the content for the console, and expand from there so that we have content for everywhere people play games, starting with the PC." "So, when I think about the Activision portfolio, it comes with great assets for us to cover both the PC and the console. And then, of course, assets to cover mobile sockets, which we have never had. So, we feel that now we have both the content and the ability to access all the traditional high-scale platforms where people play games, which is the console, PC, and mobile. But we're also excited about these new sockets, right?" Edytowane 1 sierpnia przez krzysiek923 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragon13 56 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia Też kupiłem te gary u nich w sklepie za około 20 zł, czasem mam po prostu zwieche i wyrzuca mnie do pulpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 2 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia Nie grałem w wersję pecetową, ale grając na konsoli w Gearsy UE nie przypominam sobie żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia Gears Ultimate na PC to ledwo grywalny paździerz, niedawno na DF znęcali się nad tym gównoportem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ThePatrickyo 47 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia Chyba Xboxy zbyt dobrze się sprzedawały, bo widzę że Microsoft podniósł ceny konsol Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 2 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia Żeby być uczciwym to trzeba dodać że cena konsol została podniesiona w Japonii. i najprawdopodobniej wynika głównie ze słabości jena, który w ostatnich latach mocno stracił na wartości względem dolara Cytuj Odnośnik do komentarza
ThePatrickyo 47 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia A u nas cena się nie zmieniła? Wydawało mi się, że Series X był tańszy niż 2300zł w przeciętnej sieciówce z elektroniką Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 861 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 5 minut temu, ThePatrickyo napisał(a): A u nas cena się nie zmieniła? Wydawało mi się, że Series X był tańszy niż 2300zł w przeciętnej sieciówce z elektroniką W preorderze był za 2249, ale później za ~2300 były bundle z grą albo drugim padem i wychodziło całkiem seksi za zestaw. U nas też bodajże po drodze trochę podnieśli ceny. My to my, ale podnoszenie ceny w JAP, kiedy sprzedaż szoruje po dnie, na pewno nie wpłynie pozytywnie na podbicie rynku Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 402 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia Na premierę kupiłem konsolę z MM za dokładnie 2249zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 055 Opublikowano 2 sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 12 minutes ago, ProstyHeker said: W preorderze był za 2249, ale później za ~2300 były bundle z grą albo drugim padem i wychodziło całkiem seksi za zestaw. U nas też bodajże po drodze trochę podnieśli ceny. My to my, ale podnoszenie ceny w JAP, kiedy sprzedaż szoruje po dnie, na pewno nie wpłynie pozytywnie na podbicie rynku Tyle dałem w Xkom w preorderze: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi