Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra, na premiere to wiadomo, ale to było już parę lat temu :D 

Ja na jesień kupiłem za 2100zł i to z Diablo IV, a teraz ten sam bundle jest na stronie Media Expert za ok. 2500zł. Także tu mamy w przeciągu ponad pół roku :P 

Opublikowano

Cytat
  • Over the past few weeks, many King employees had switched their LinkedIn profiles from King to Blizzard. 
  • We can reveal that Microsoft and Activision have formed a new smaller team within Blizzard comprised of King and various other employees to work on "AA" games, based on existing Blizzard franchises like Overwatch, Warcraft, StarCraft, and beyond. 
  • Microsoft is keen to leverage its huge back catalog of franchises it acquired with its Activision-Blizzard purchase of previous years. 

Opublikowano

Fajnie! Mam nadzieję, że wrócą duchem do 6 generacji i zrobią jakaś gierkę mniejszą. Chętnie bym wrócił do czasów, gdy było więcej zręcznościówek :banana:

Cel shading może? Takie z elementami muzycznymi <3

Czekaj

• This 1
Opublikowano
13 minut temu, ASX napisał(a):

Fajnie :)

Szkoda tylko że Tango od takich gier zaorali. Spokojnie mogli im też podesłać jedno z setek IP Xboxa, Bethesdy, AB. Jest w czym wybierać.

Opublikowano

IMO to jest dobry ruch z ich strony, rynek  AAA z grami powstającymi blisko 10 lat za setki milionów jest coraz bardziej ryzykowny i niestabilny.

Nie mam wiec nic przeciwko mniejszym tytułom, zwłaszcza że to też szansa na powrót starych marek Blizzarda

• Plusik 2
  • Haha 1
  • beka z typa 4
  • WTF 1
Opublikowano

No fajnie, fajnie. Jizz zaprzecza Mateuszkowi, który mówił, że beda skupiac sie na "high-impact titles". Będzie studio do mobilek albo kołchoz do klepania skinów cod. Zapomnijcie o tonym hawku czy wskrzeszeniu starych ip naiwniacy.

• Minusik 1
Opublikowano

Zaorania studia od rimejkowych gier (Spyro, Crash, Tony Hawk) to było najgorsze posunięcie jakie AB swego czasu zrobiło. Nie wiem, co im studio przeszkadzało, jak zajebiście gierki odświeżyli. 

• Plusik 2
  • This 2
  • Smutny 1
Opublikowano

Tym bardziej, że Crash bardzo ładnie poszedł i gdzieś ostatnio wrzucano jego wyniki, trylogia wykręciła 20 milionów sprzedanych egzemplarzy, co jak na platformówkę 2,5D dla jednego gracza jest świetnym wynikiem.

Opublikowano

Taka była cena jaką Activision poniosło skupiając się niemal wyłącznie na Call of Duty. 

Ludzie, nawet tutaj na forum, czasami przyklaskują Activision bo trzyma developerów za mordy i co roku wypuszcza nową odsłonę CoDa, które dodatkowo dostają masę zawartości po premierze, ale zapomina się o tym jakim kosztem się odbywa.  Jak wielu developerów którzy wcześniej robili własne gry jak Tony Hawki, Crashe, zostało przesuniętych do tworzenia nowych części Call of Duty jak np. Treyarch albo w ogóle zmarginalizowanych do roli studiów pomocniczych do klepania skórek do CoDa jak wspomniane Toys for Bob

Opublikowano

No to są odklejeńcami, ale nie oni pierwsi i nie ostatni. Jest od groma gier, które się elegancko sprzedały, zarobiły na siebie, ale nagle wydawcy udają, że wielkie rozczarowanie, bo nie poszło w chorych ilościach. Nostalgia do OG trylogii i spory odstęp czasowy po masie crapów też miał swój wpływ na ten wynik, więc średnio uczciwe zestawianie.

Opublikowano

Co z tym pokazem biggest technological leap in history? Nie miało to być latem?

Ciekawi mnie czy nowa konsola będzie wspierała format ultrawide bo ten robi się coraz popularniejszy i wiele osób gra na monitorach.

W czasach szóstej generacji telewizory CRT w formacie 4:3 były standardem jednak sporo gier wspierało już format panoramiczny. W obecnych czasach gier tworzonych głównie na UE nie powinno być problemem dodanie 21:9.