Czoperrr 5 149 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 36 minutes ago, SnoD said: Ciekawe czy będzie teraz jakaś wyprzedaż na Haloween. Czaję się na The Medium, ale ciężko z promocją na tę grę. Ostatni raz to chyba tylko w pakiecie z innymi grami bluberów. na Argentynie jest pakiet The Medium + Darq + Observer System Redux za 29 zł. Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Z ciekawości próbowałem VPN + karta, ale nie idzie. Nie chce mi się z tym yebać. 1 Cytuj
Bzduras 12 595 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września On kluczyk miał na myśli, tak zgaduję. 1 1 Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września (edytowane) W ogóle co to za sku*******, polski deweloper oferuje za granicą paczkę 3 swoich gier w domyślnej cenie ~30 zł, a to samo swoim rodakom opychają w sklepie za ponad 400 zł. Edytowane 27 września przez SnoD Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Myslicie że internetowy rage na Sony za brak napedu w pro może skłonić MS do zachowania czytnika w przyszłej generacji? Bo raczej wszyscy się już zgadzaliśmy że pewnie go nie będzie Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Jak Sony to zrobiło (chociaż nadal jest opcja dokupienia osobno) to myślę ms pójdzie w cyfrę. Tym bardziej, że mają asa w postaci gamepassa. Cytuj
Bzduras 12 595 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Jak zrobią konsolę bez napędu, która nie odpali we wstece mojej biblioteki gierek niedostępnych w cyfrze to na pewno jej nie kupię. Tym bardziej że już w tym momencie jestem negatywnie nastawiony do nowego sprzętu Xboxa i to przez działania samego Xboxa. Brak spójnej wizji, braki w komunikacji, obiecanki-cacanki... no nie wiem co by się musiało stać, żeby odbudowali moje zaufanie. I myślę, że takich osób znajdzie się więcej. 5 2 Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 28 września Autor Opublikowano 28 września "rage" widać tylko miejscowo w internetowej bańce. A liczby są takie że zdecydowana większość sprzedaży na PlayStation i Xboxie to gry sprzedawane cyfrowo, dlatego internetowy rage w żaden sposób nie wplynie na plany zarówno Microsoftu jak i Sony co do stopniowego odchodzenia od sprzedaży fizycznej. 1 Cytuj
drozdu7 2 799 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września 16 minut temu, Bzduras napisał(a): Brak spójnej wizji, braki w komunikacji, obiecanki-cacanki... Ooo tak, ile razy mówili jedno a robili drugie szczególnie w ostatnim roku. Do dziś nie wiadomo ocb. Bo przecież skoro "gdy mogą zagrać wszyscy, to każdy wygrywa" to czemu nie dadzą wszystkich swoich gier na inne platformy? Po co ta szopka? Ten rok to też ciężko ocenić, jako wydawca ogólnie to pewnie całkiem nieźle. Ale generalnie to taki konserwatywny użytkownik, przyzwyczajony do starego porządku rzeczy dostawał w tym roku w pysk niejednokrotnie xd 1 Cytuj
Czoperrr 5 149 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Argument typu "jak nie odpalę moich gierek z x360 na płycie na kolejnym Xboxie to mam go w dupie" jest kulawy bo co, każda kolejna generacja przez następne 20 lat ma mieć napęd bo nie odpalicie gierek z 2010 roku? Kiedyś trzeba to odciąć. 1 Cytuj
Bzduras 12 595 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a): Argument typu "jak nie odpalę moich gierek z x360 na płycie na kolejnym Xboxie to mam go w dupie" jest kulawy bo co, każda kolejna generacja przez następne 20 lat ma mieć napęd bo nie odpalicie gierek z 2010 roku? Kiedyś trzeba to odciąć. No to może warto pomyśleć nad tym, jak fizyczną bibliotekę przypisać do konta cyfrowo ALBO postarać się przywrócić gierki niedostępne w sprzedaży. Bo inaczej po co poświęcali czas i kasę na to, żeby te tytuły w ogóle we wstece były? Nie mój problem, jak fizyk ma się zatrzymać na tej generacji to ja też tam zostanę i przesiądę się w pełni na PC bez żalu. 1 Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 28 września Autor Opublikowano 28 września Kiedyś konsole odetną się od napędów, to raczej nieuniknione. Ale w zamian mogliby pomyśleć o jakimś sposobie jak przenieść fizyczne biblioteki do cyfry, jeśli tak bardzo zależy im na Game preservation o czym tak często mowią. Cytuj
krzysiek923 1 666 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września 5 minut temu, Czoperrr napisał(a): Argument typu "jak nie odpalę moich gierek z x360 na płycie na kolejnym Xboxie to mam go w dupie" jest kulawy bo co, każda kolejna generacja przez następne 20 lat ma mieć napęd bo nie odpalicie gierek z 2010 roku? Kiedyś trzeba to odciąć. to powiedz to samemu MS, który na ten moment obiecuje cud, a czy słowa dotrzyma, czy kolejny raz zmieni zdanie, to się okaże https://www.gram.pl/news/xbox-powolal-nowy-zespol-microsoft-nie-zrezygnuje-ze-wstecznej-kompatybilnosci Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 28 września Autor Opublikowano 28 września Problem jest taki że ten zespół w Xboxie do spraw wstecznej kompatybilności zajmuje się wyłącznie zachowaniem gier cyfrowych Cytuj
Bzduras 12 595 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września No nie wiem, w końcu dorzucili do wsteki całą gamę gier, które w formie cyfrowej nie są dostępne już od lat (choćby FEAR i dodatki przychodzą mi do głowy). Niech się martwią, to oni chcą przyciągnąć graczy do nowego sprzętu, a nie odwrotnie. Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 28 września Autor Opublikowano 28 września Źle się wyraziłem, zadaniem tego zespołu jest zachowanie gier we wstecznej kompatybilności dla następnych konsol. Nie ma tam mowy nic o płytach. Chociaż chciałbym się mylić. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Jak jesteś boomer i zbierasz płytki, to i zbieraj konsole potrafiące to odpalić . Technologia idzie do przodu, nie stoi w miejscu. Cyfra i abonamenty są przyszłością i tego nie unikniemy. 1 Cytuj
Czoperrr 5 149 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września No dokładnie, ja nie płaczę, że Switch nie odpala moich cartridgy z N64 tylko odpalam je na N64. Gry ze starych Xboxów włączę sobie raz na parę lat na starych xboxach i tyle. 1 Cytuj
Homelander 2 088 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września 50 minutes ago, Czoperrr said: No dokładnie, ja nie płaczę, że Switch nie odpala moich cartridgy z N64 tylko odpalam je na N64. Gry ze starych Xboxów włączę sobie raz na parę lat na starych xboxach i tyle. A ja nie płaczę ani za N64 ani za cartridgami. Jak chcę pograć w gry z N64 to mam Switch Online. Jest Rare Replay. Są sposoby żeby w te najlepsze gry zagrać w pełni legalnie. Że nie we wszystkie? No nie wszystkie obrazy zasługują, żeby je zachować. Nie wszystkie filmy, nie wszystkie piosenki. Dlaczego z grami miałoby być inaczej? Dostęp do największych hitów będzie zawsze. A jak ktoś chce sobie zachować swoją ukochaną, niszową grę dzieciństwa to jego sprawa. Czemu ma swoją zachciankę zwalać na Nintendo, Microsoft czy kogokolwiek innego. Cytuj
tjery 1 238 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września (edytowane) Powiem Wam, że ta Ara spoko, ale bardziej dla fanów Anno niż 4Xów, duży nacisk na ekonomię, dużo micro, jeden surowiec prowadzi do danej rzeczy, ta rzecz do kolejnej, łańcuchy dostaw, każda rzecz/surowiec może być użyte na różne sposoby + do tego inne cywilizacje, walka o zwycięstwo, to czego w Anno 1803 trochę brakuje Jak chce się pograć na poważnym poziomie trudności to jest o czym myśleć i co liczyć. Mi się podoba, teraz w ogóle zatraciłem się w tych gierkach, Crusader Kings 3 z modami, Civka 6 z modami, Warhammer 3 z modami, Old World, Ara, Humankind, jak się da ogarnięty poziom trudności to ogarnięcie tego jak w końcu wychodzi to jedna z lepszych rzeczy w gierkach, regrywalność kosmiczna, coś czego brakuję większości gier w obecnych czasach. Zero fabułek, klimacików, graficzki (poza WH3, bo tu grafika niszczy w czasie bitew), czysty gameplay, aż człowiekowi przywraca wiarę w gry, w które z samego założenia powinno się grać, a nie oglądać. Edytowane 29 września przez tjery 1 Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września No to już właściwie pewne, że będzie przynajmniej kolejny remaster: Cytuj
Czoperrr 5 149 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września 16 minutes ago, SnoD said: No to już właściwie pewne, że będzie przynajmniej kolejny remaster remake: Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września No to już właściwie pewne, że będzie przynajmniej kolejny remaster: Ja jednak bym zagrał w cos świeżego, nowe mapki w fajnych miastach plus nawet może być klasyczny 2 minutowy styl kariery. Przecież oni maja gotowy zmodyfikowany silnik z thuga 2 na potrzeby tego 1+2, ale graczą wystarczy stare i maja juz mokro w gaciach... Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 30 września Opublikowano 30 września W dniu 28.09.2024 o 20:01, Bzduras napisał(a): Jak zrobią konsolę bez napędu, która nie odpali we wstece mojej biblioteki gierek niedostępnych w cyfrze to na pewno jej nie kupię. Tym bardziej że już w tym momencie jestem negatywnie nastawiony do nowego sprzętu Xboxa i to przez działania samego Xboxa. Brak spójnej wizji, braki w komunikacji, obiecanki-cacanki... no nie wiem co by się musiało stać, żeby odbudowali moje zaufanie. I myślę, że takich osób znajdzie się więcej. Przeciez ta firma się sama zaorała. Cudowny abonament- nikt nie kupi Starfield za 3 bomby, jak kupi abonament za 4zl i pogra. Zjadają swój ogon. Trzeba było zostać przy klasycznym rozwiązaniu. Jak Sony. Mają exy, mają mocne exy, płyty są, jak już sprzedaż siada, to wydadzą na PC po roku, dwóch. A Ci tu ani sprzedaży sprzętu, ani płyt, ani gier. Nie jestem w stanie wskazać konkretnego tytułu dlaczego ktoś miałby kupić Xbox a nie ps5. Trochę szkoda i smuteczek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi