Czoperrr 5 070 Opublikowano wtorek o 20:11 Opublikowano wtorek o 20:11 Nie mam manii wbijania aczików jak widzę że coś jest online albo wymaga 10 przejść to wiadomo odpuszczam ale mam jakieś OCD i na exophase lubię mieć ratio w okolicach 50% Nie mogę natomiast zrozumieć takiego Pinga co gra w jakieś crapy tworzone tylko dla aczików i wbija po 20k GS miesięcznie w tym. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano wtorek o 20:44 Opublikowano wtorek o 20:44 kupilem gearsy 5 na xboxa series, a mam to w aplikacji xbox na pc i idzie zainstalowac. wtf? crossbuy? troche tych gier kupilem, a nie mialem takiej sytuacji Cytuj
krzysiek923 1 626 Opublikowano wtorek o 20:54 Opublikowano wtorek o 20:54 mi z kolei brakuje opcji wyłączenia zdobywania osiągnięć (nie ukrycia, całkowitego wyłączenia), bo nie lubię jak mi się takie rzeczy zapisują (przykładowo jaką decyzję podjąłem w grze na jakimś etapie), też jakieś OCD, po prostu nie chcę ich w ogóle i na koncie chcę mieć tylko zakupione gry + ewentualnie sejwy w chmurze. tutaj znowu GOG okazuje się jedynym klientem, który taką opcję posiada Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano wtorek o 20:59 Autor Opublikowano wtorek o 20:59 15 minut temu, grzybiarz napisał(a): kupilem gearsy 5 na xboxa series, a mam to w aplikacji xbox na pc i idzie zainstalowac. wtf? crossbuy? troche tych gier kupilem, a nie mialem takiej sytuacji Tak, to te słynne Play Anywhere czyli crossbuy, crosssave i crossplay pomiędzy Xboxem i PC. Głównie gry first party Microsoftu to mają, chociaż zdarzają się wyjątki jak np. ostatnio Death Stranding 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano wtorek o 21:01 Opublikowano wtorek o 21:01 super, jest gdzieś lista takich gier? Cytuj
wojtas011 534 Opublikowano wtorek o 21:04 Opublikowano wtorek o 21:04 2 minuty temu, grzybiarz napisał(a): super, jest gdzieś lista takich gier? tutaj Xbox Play Anywhere | Xbox 1 Cytuj
Chewie 141 Opublikowano wtorek o 21:05 Opublikowano wtorek o 21:05 58 minut temu, ASX napisał(a): Rare tłumaczyło że zostawili te osiągnięcia celowo, bo chcą uhonorować tych którym udało się je zdobyć kiedy Arena była aktywna. Wiadomo że "dotyka" to tych którzy chcieliby je wbić po czasie, ale coś za coś. Jeżeliby je usunęli, lub podmienili na inne to "dotknięci" poczuliby się ci którzy wbili je w oryginalnym kształcie. Tak czy inaczej w każdym wariancie, goście którzy mają obsesje na punkcie wbijania osiągnięć byliby poszkodowani. Dlatego nie warto się tym przejmować. Zresztą Sea of Thieves to gra gdzie komplet osiągnięć interesuję tylko masochistów. Sam mam tam wbite 890 godzin, a odblokowanych osiągnięc ledwo 144 na 283. Za przeproszeniem mam w piździe takie honorowanie, tak się nie robi. Honorowanie spoko, od tego są specjalne eventy i skiny a nie osiągnięcia. Jakoś w wersji na steam mogli usunąć te acziwmenty. To, że calak zajmuje 1000+ godzin to swoją drogą. 1 Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano wtorek o 21:09 Autor Opublikowano wtorek o 21:09 Sam pisaleś że powoli się leczysz z tych osiągnięć to tylko nic nie warte wirtualne punkty, nie warto się tym przejmować 1 Cytuj
krzysiek923 1 626 Opublikowano wtorek o 21:31 Opublikowano wtorek o 21:31 wystarczy żeby dali możliwość resetowania postępu osiągnięć w dowolnej grze i wszyscy zadowoleni. weryfikacja dwuetapowa powinna wystarczyć. Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano wtorek o 21:37 Opublikowano wtorek o 21:37 po co resetować postęp? Komplet powinien być dostępny dla każdego chętnego - nie ważne ile czasu minie od premiery. Po prostu łajzom z rare nie chce się tego naprawić. W shadow of mordor po wyłączeniu serwerów wrzucili patcha, zeby 3 acziki mozna było zdobyc offline. 1 Cytuj
krzysiek923 1 626 Opublikowano wtorek o 21:42 Opublikowano wtorek o 21:42 3 minuty temu, Beelzeboss napisał(a): W shadow of mordor po wyłączeniu serwerów wrzucili patcha, zeby 3 acziki mozna było zdobyc offline. no i jaką "wartość" mają takie osiągnięcia w porównaniu z legitnym wbiciem za życia serwerów? przecież to bez sensu. to niech od razu z urzędu odblokują wszystkim, którzy się nie załapali, jak kogoś coś takiego cieszy... Cytuj
Chewie 141 Opublikowano wtorek o 22:13 Opublikowano wtorek o 22:13 Ja tam już się pogodziłem bo nawet gdyby nie te gry z wyłączonymi serwerami to nigdy w życiu bym nie wrócił do jakiegoś rock banda stukać w plastykową perkusję xD. Albo do innych gierek, do których nie wrócę. Po prostu w każdej nowej grze, którą zaczynam lubię mieć wbite 100%. Robić nowe konto też bez sensu, nie po to się człowiek męczył przez lata wbijając jakieś mile high club w codzie, żeby to potem poszło na marne. Możliwość usunięcia całkiem gry z historii to dobry pomysł moim zdaniem, chociaż z drugiej strony potem potomstwo nie zobaczy w co grałem. Zostawienie sobie samych calaków to już chyba dla kompletnych świrów z ocd. Ale takiego dragon age bym usunął na przykład bo mam chyba 50 gs i wolę to przejść na pc w wersji ultimate. Cytuj
Lukas_AT 1 184 Opublikowano wtorek o 22:18 Opublikowano wtorek o 22:18 (edytowane) Najlepiej jest na PS5, gdy mozna wbic dwie platyny w tej samej grze, ale w wersji na PS4 i PS5, gdy ladujemy ten sam save. Ostatnio w The Last of Us 2. Albo gdy nawet to nie remaster, a zwykla wersja na inne platforme. Edytowane wtorek o 22:20 przez Lukas_AT Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu Mówi że chcę posiadać studia w Azji, a jednocześnie zamknęli swoje jedyne azjatyckie studio... Cytuj
drozdu7 2 730 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ta konsola to im ciąży chyba hehe handhelda zrobią jak rynek będzie już kurwa napeczniały od różnego rodzaju urządzeń Mocarna droga konsola? Też chyba nie, bo za drogie się nie sprzeda Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Tu jeszcze ciekawa wypowiedź. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale gdyby udało im się coś takiego zbudować to wreszcie byłby prawdziwy ekosystem, a nie tak jak teraz gdy jedne gry mają Play Anywhere a większość jednak nie. Cytuj
drozdu7 2 730 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Szczerze to gdyby ich chmura była na wyższym poziomie, tak by nie straszyć na TV to wystarczyłaby mi apka właśnie w telewizorze i dostep do zakupionych gier. Ewentualnie na jakimś handheldzie. Nie mam jakichś już wielkich oczekiwań co do nich jesli chodzi stricte o konsole xd Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu A ja mam, bo od dłuższego czasu robią naprawdę solidne, dobrze wykonane i zaprojektowane konsole. I chciałbym i oczekuje że tak pozostanie Nie uśmiecha mi się przyszłość w ramach której zostaje tylko chmura, a ja jestem zmuszony płacić abonament by zagrać we własne gry. Także chmura spoko, jako dodatek, np. jak chce się pograć na Xboxie pod kolderką albo ma wyjeździe, ale na pewno nie kosztem rezygnacji z natywnego grania i konsol. Cytuj
krzysiek923 1 626 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) no to jest ta różnica, że kupujesz konsolę za jednorazowe 2000 zł i masz nieograniczony dostęp do swoich zakupionych gier, natomiast grania w te swoje zakupione gry w chmurze nikt ci za darmo nie zaoferuje, musisz opłacać chmurę żeby grać Edytowane 6 godzin temu przez krzysiek923 Cytuj
Lukas_AT 1 184 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Ciekawe co znaczy to “years” w odniesieniu do handhelda. Czy 2026 to juz years? Edytowane 3 godziny temu przez Lukas_AT Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi