Homelander 2 063 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Just now, krzysiek923 said: ale nie we wszystko mogą na myszy, nie mogę podpiąc bezprzewodowo pada nie od ms, a jesteś w praktyce zmuszany grać pad vs k+m bo inaczej meczu nie znajdziesz, lobby puste W sensie w Call of Duty masz na myśli? Sądzę, że podobnie jak zakupy w Argentynie czy Turcji, ogromna ogromna większość ma to gdzieś. Po prostu odpalają konsolę i tyle. Niestety, my jako najbardziej zaangażowana grupa graczy, nie jesteśmy super targetem i musimy sobie radzić sami Cytuj
krzysiek923 1 643 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu no właśnie jeśli ktoś narzeka na granie z pecetowcami, to gracze konsolowi zmuszani do crossplayu, gdzie raz że grają między sobą a tylko jedna strona za to płaci, a dwa nawet jeśli ktoś gra tylko w coda to teraz musi się mierzyć również z cziterami i tacy ludzie tym bardziej znają niuanse dot. jednej serii w którą graja Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, Homelander napisał(a): Czy ja wiem czy najgorzej? Kupujesz konsolę za 300$ i grasz w te same gry co na PC za 1500$. Grafika gorsza, klatek mniej, ale gry te same. No niezbyt, bo to wciąż rozbija się o gry. Na PC masz w sumie pełny zakres od esów na PC, portów z PS i Xbox. Korzystając z samego Xboxa i nie mając pewności jakie gry zostaną na niego wydane (a słaba sprzedaż może zniechęcać wydawców) zostajesz w sumie trochę na łasce 1st party, jak w przypadku Nintendo. Tylko, że Nintendo mimo wszystko wyróżnia się na rynku, a Xbox zostałby wtedy tam grubym co to go wybierają jako ostatniego do drużyny i to żeby szedł na bramkę. Cytuj
Homelander 2 063 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 5 minutes ago, krzysiek923 said: no właśnie jeśli ktoś narzeka na granie z pecetowcami, to gracze konsolowi zmuszani do crossplayu, gdzie raz że grają między sobą a tylko jedna strona za to płaci, a dwa nawet jeśli ktoś gra tylko w coda to teraz musi się mierzyć również z cziterami i tacy ludzie tym bardziej znają niuanse dot. jednej serii w którą graja Ilu tych graczy konsolowych narzeka? Większość po prostu gra i nawet nie ma pojęcia o tym co piszesz. A jak ktoś na i mu zależy to gra na PC 6 minutes ago, Paolo de Vesir said: No niezbyt, bo to wciąż rozbija się o gry. Na PC masz w sumie pełny zakres od esów na PC, portów z PS i Xbox. Korzystając z samego Xboxa i nie mając pewności jakie gry zostaną na niego wydane (a słaba sprzedaż może zniechęcać wydawców) zostajesz w sumie trochę na łasce 1st party, jak w przypadku Nintendo. Tylko, że Nintendo mimo wszystko wyróżnia się na rynku, a Xbox zostałby wtedy tam grubym co to go wybierają jako ostatniego do drużyny i to żeby szedł na bramkę. Ale PC do tych gier nie kupisz za 300$. I tu jest, jak sądzę, klucz do istnienia Xboxa. Microsoft nie robi Pro, bo już ma Pro na rynku. Nazywa się to PC. Myślę, że właśnie w stronę tylko jednej, taniej konsoli bez napędu pójdzie MS z nowym Xboxem. Gdzie będzie to sprzęt tylko dla ludzi, którym nie zależy na 120 klatkach i innych ray tracingach. Czy absolutnie sprzęt nie dla większości z nas Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Greg, ale wiesz jak to może wyglądać za 5 lat? - Xbox - tylko z grami z Xboxa, konkurencyjna cena - PS6 - konkurencyjna cena, czasowe exy + gry z Xbox - PC - gry z PS6, Xboxa, najlepsza jakość, ale za najwyższą cenę Polityka Microsoftu jest antykonsolowa co antykonsolowcowa. Cytuj
drozdu7 2 734 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Mój ulubiony pctowiec i jego perspektywa, warto obejrzeć Cytuj
krzysiek923 1 643 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 8 minut temu, Homelander napisał(a): Ilu tych graczy konsolowych narzeka? Większość po prostu gra i nawet nie ma pojęcia o tym co piszesz. A jak ktoś na i mu zależy to gra na PC ja wiem, że tutaj na forum przyjęła się ta regułka, że gracze to kompletni idioci którzy nic nie wiedzą albo są totalnymi ignorantami, ale naprawdę jak ktoś dużo gra w każdą kolejną grę z serii cod lub fifa i nic poza tyum to wie o tej grze wszystko 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Polityka Microsoftu jest antykonsolowa co antykonsolowcowa. no chyba że wyplują tego xboksa na windzie, będącego de facto dedykowanym pecetem-gotowcem, gdzie będziesz miał apke xboksa ale i steama ze wszystkim, sprzęt z dostosowanymi presetami graficznymi jak steam deck Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 6 minut temu, krzysiek923 napisał(a): no chyba że wyplują tego xboksa na windzie, będącego de facto dedykowanym pecetem-gotowcem, gdzie będziesz miał apke xboksa ale i steama ze wszystkim, sprzęt z dostosowanymi presetami graficznymi jak steam deck Jeśli to ma być coś w ten deseń, czyli naprawdę mocny (względem w granicach ceny) prebuild, taka hybryda PC i konsoli to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie lepszego scenariusza. Jasne, będzie to nieco na szkodę wstecznej na płytach, ale kiedyś trzeba się będzie w końcu odciąć od płyt. No nie powiem chuj stói jak to mówi wielki gdyński myśliciel. Cytuj
Homelander 2 063 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 20 minutes ago, Paolo de Vesir said: Greg, ale wiesz jak to może wyglądać za 5 lat? - Xbox - tylko z grami z Xboxa, konkurencyjna cena - PS6 - konkurencyjna cena, czasowe exy + gry z Xbox - PC - gry z PS6, Xboxa, najlepsza jakość, ale za najwyższą cenę Polityka Microsoftu jest antykonsolowa co antykonsolowcowa. Myślę, że dokładnie tak to będzie wyglądać. Xbox za 350-400$, Playstation za 500-600$ i PC gdzie sky is the limit. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi