Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i taki Switch Lite jest maly i lekki. Steam Deck to wielki kloc. Ja sobie nie wyobrazam grania na nim jak juz normalny Switch jest dla mnie troche nieporeczny. Ale cos za cos. Dla malych gier i exow Nintendo Switch mi sie sprawdza idealnie. 

• This 1
Opublikowano
19 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

No i taki Switch Lite jest maly i lekki. Steam Deck to wielki kloc. Ja sobie nie wyobrazam grania na nim jak juz normalny Switch jest dla mnie troche nieporeczny. Ale cos za cos. Dla malych gier i exow Nintendo Switch mi sie sprawdza idealnie. 

Bo normalny Switch to plastikowa deska o zerowej ergonomii. SD i inne pocket PC (przynajmniej Rog) mają uchwyty wyprofilowane pod dłonie i trzyma się je zupełnie inaczej.

Opublikowano

Ale Lite leży o wiele lepiej w rękach i do tego waży mniej. Ale nie ma ficzerów dużego brata i tyle. 

A był moment że kosztował 1/3 SD. I jak już było napisane stronę wcześniej- dla dzieciaka to lepsze rozwiązanie. Wkłada carta z Mario i gra- koniec. 

Wielu próbowało zabrać część rynku w segmencie HH i nikomu się nie udało, PSP było najbliżej. Wiiu było porażką z pkt widzenia PR. Zabrakło twardej odcinki i reklamy. A Switch 2 nie powtórzy sukcesu, ale sprzeda się lepiej niż obecny Xbox i ich kolejna konsola- tego można być pewnym. 

Opublikowano

Moim zdaniem teraz MS normalnie wyda stacjonarną konsolę. Chociaż tak jak pisałem, taka hybryda najbardziej by mnie cieszyła.

Ale to jeszcze prawie dwa lata a w przypadku MS to jak wróżenie z fusów, sytuacja zmienia się dynamicznie. Tym bardziej że w każdym kwartale Xboxow sprzedaje się coraz mniej.

Opublikowano

Tak jak wszystkich innych konsol;) 

Myślę, że przynajmniej w tej najbliższej przyszłości mają w planach zwyklą konsole stacjonarną, przenośną + licencjonowane sprzety third party z Windowsem i Xbox OS od Asusa, MSI itp. 

Ostatecznym celem będzie dla nich złączenie Windowsa i Xboxa w jeden ekosystem ze wspólnymi grami. Trochę podobnie jak Nintendo zrobiło ze Switchem łącząc swój biznes konsol przenośnych i stacjonarnych, za sprawą Switcha.