Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minutes ago, ASX said:

Jeśli xboxowy handheld odpali sklepy third party to również ich następna konsola stacjonarna powinna to potrafić. Takie otwarcie byłoby małą rewolucją na rynku, ale czy Xboxowi zostaje coś innego gdy obecny układ średnio im się sprawdza?  

A co z grami natywnymi na Xboxa? Odpaliłby gry z mojej kolekcji (cyfrowej)?

Opublikowano

Ja to widzę tak że musiałyby być dwa tryby pracy. Jeden normalny tryb Xbox, bo musisz swoje gry odpalać. A drugi windowsowy. Wtedy nie ma chyba przeciwskazan żeby sklep Steam tam był. 

Ale ja się nie znam. Zresztą i tak pewnie wyjdzie Phil że to "tylko" nowy mocniejszy kloc. I zginą xd

A tak to faktycznie mielibyśmy do czynienia z czymś nowym na rynku konsol powiedzmy, jakąś ekscytację to wzbudza. Nintendo zaryzykowało z hybrydą i wygrali. Może tu warto również 

Opublikowano
14 minut temu, Czoperrr napisał(a):

A co z grami natywnymi na Xboxa? Odpaliłby gry z mojej kolekcji (cyfrowej)?

Nie wyobrażam sobie by nie odpalał. 

Ja to widzę jako hybrydę, dostajesz pełną funkjonalność i wygodę dotychczasowych konsol + korzyści z PCta czyli dostęp do sklepów third party. 

Opublikowano

Z tą ceną to nie jestem pewny, bo myślę że jednak będzie drogo.

Ale jeśli coś takiego zrobią to z każdej strony będzie to coś nowego. Jeśli uznamy  że tonkonsola, to będzie to pierwsza konsola która pozwoli na sklepy third party. A jeśli uznamy że to PC to będzie to pierwszy komputer z pełnym i legalnym  dostępem do konsolowej biblioteki gier. 

Opublikowano

Ale jednak ostatni rok zrobił trochę popłoch wśród użytkowników Xboxa. Samo to że ludzie zastanawiają się ciągle co to będzie. Kiedy full multiplatforma, czym będzie nowy Xbox, albo czy w ogóle będzie. 

Bo co by nie mówić, nie wiemy jak to wszystko wpłynie na słabą już kondycje samej konsoli, a to jest najważniejsze przynajmniej dla mnie.

Sony też nieśmiało robi różne ruchy ale tam nie ma nikt wątpliwości że core wszystkiego zawsze będzie konsola i bez niej nie będzie PlayStation.

A tu jeszcze będą ludzie z balkonów wyrzucać Xboxy jak Gearsy czy Halo zapowiedzą na Ps5 (chociaż już myślę że pierwszy gong będzie z Fable, myślę że do końca przyszłego roku będzie na plejce). Ostatnio widziałem gościa niby fana Xboxa który kupił Ps5 pro bo MS porzuci konsole, i czarny cyfrowy scenariusz się ziści a on straci dostęp do swoich gier xd także tego

Opublikowano

No ale raczej rozmawiajmy o zdrowych psychicznie, bo jak ktoś wyrzuca konsole bo ktoś inny zagra w Halo, Gearsy albo Fable to ewidentnie coś jest nie tak

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Tom Warren teoretyzuje, że Xbox Handheld będzie oparty na Windowsie przez co dostępne na niego będą też gry od Sony. W każdym razie nie będą dostępne przez Win Store, jedynie przez Steam albo Epic.

a to nowosc, od ponad roku sie o tym mówi