messer88 6 574 Opublikowano poniedziałek o 15:57 Opublikowano poniedziałek o 15:57 No a tych nowych digitali z 2tb też nie ma? Cytuj
Bielik 743 Opublikowano poniedziałek o 16:00 Opublikowano poniedziałek o 16:00 Spekulacje z tłiterka W sumie głupia teoria to to nie jest. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano poniedziałek o 16:16 Autor Opublikowano poniedziałek o 16:16 Xbox już od lat skupia się w Europie (poza Wielka Brytanią) bardziej ma promowaniu graniu w gry Xboxa na PC. Ta strategia widocznie jest dla nich bardziej skuteczna strategia niż promowanie konsoli. A brak nowych konsol w sklepach to pewnie kwestia tego że w okresie przedświątecznym dostawy z trzeciorzędnych rynków jak Polska zostały przekierowane do USA czy UK i innych większych rynków. W ostatnich tygodniach podobna sytuacja miała miejsce w Arabii Saudyjskiej gdzie też w pewnym momencie wywiało wszystkie konsole ze sklepów, miejscowe media zdążyły już nawet ogłosić że Xbox wycofuje się z Arabii, a niedawno widziałem że konsole znowu pojawiły się w sklepach. Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano poniedziałek o 16:16 Opublikowano poniedziałek o 16:16 Na Amazon US z tego co widzę też ciężko z dostępnością XsX. Podejrzewam, że mocno obcięli produkcję XsX w ogóle w związku ze spadającą sprzedażą i znowu przekierują klientów na XsS. Może nowy Xbox jest bliżej niż nam się wydaje. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 16:17 Opublikowano poniedziałek o 16:17 Czuje niezle wydymando. W sumie moment krytyczny dla Xboxa - jeśli następny sprzęt nie będzie hybryda PC i konsoli pozywającą uruchamiać gry z poprzednich generacji, ale i będąca jednocześnie otwartą platformą to w sumie już po ptokach. Xbox jako klasyczna konsola z góry skazany jest na porażkę. Cytuj
wrog 638 Opublikowano poniedziałek o 16:28 Opublikowano poniedziałek o 16:28 (edytowane) Od jakiegoś czasu na pewno coś się złego dzieje - nawet w oficjalnym sklepie Xbox Series X brak od dawna, a wszystko i tak leci z Holandii, po prostu na polskiej wersji strony go nie kupisz. Tak samo nigdy nie wprowadzili u nas tych najnowszych modeli. Edytowane poniedziałek o 16:29 przez wrog Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano poniedziałek o 16:34 Opublikowano poniedziałek o 16:34 Nie zdziwię się jeśli przepchnęli nowego X'a na koniec 2025 żeby wskoczyć przed nowym PS + na fali premiery GTAVI. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 16:36 Opublikowano poniedziałek o 16:36 Aby Xbox miał się dobrze wystarczyło zarżnąć konsolę. Umarł Xbox, niech żyje Xbox. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano poniedziałek o 16:54 Opublikowano poniedziałek o 16:54 17 minut temu, SnoD napisał(a): Nie zdziwię się jeśli przepchnęli nowego X'a na koniec 2025 żeby wskoczyć przed nowym PS + na fali premiery GTAVI. Tak na pewno rok przed premierą wstrzymają sprzedaż aktualnej konsoli xd Jestem w stanie uwierzyć ,że zostawiają Europę, sprzedaż Xboxa na tym rynku i tak jest żałosna. Zostanie pewnie chmura i PC. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano poniedziałek o 16:57 Opublikowano poniedziałek o 16:57 19 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Umarł Xbox, niech żyje usluga Xbox. Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano poniedziałek o 16:57 Opublikowano poniedziałek o 16:57 A kto mówi, że zostawią? Pamiętaj, że mają 2 konsole i już kiedyś produkowali je w stosunku 70 do 30 na korzyść XsS. W USA też są braki konkretnie XsX, więc to nie jest tak, że wycofują się z Europy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 16:58 Opublikowano poniedziałek o 16:58 @Mejm Jakoś tak to leciało. Cytuj
SlimShady 3 432 Opublikowano poniedziałek o 17:02 Opublikowano poniedziałek o 17:02 To jest ten słynny ekosystem? Mam nadzieję, że jednak nie, bo dopiero się będą dziać dantejskie sceny. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano poniedziałek o 17:06 Opublikowano poniedziałek o 17:06 Godzinę temu, Bielik napisał(a): Spekulacje z tłiterka W sumie głupia teoria to to nie jest. "Żadne dziecko nie chce dostawać pod choinkę czegoś wirtualnego", typie najbardziej popularne prezenty obecnie to właśnie kody na robloxa, fortnite itd Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 17:08 Opublikowano poniedziałek o 17:08 5 minut temu, SlimShady napisał(a): To jest ten słynny ekosystem? Mam nadzieję, że jednak nie, bo dopiero się będą dziać dantejskie sceny. Czy ja wiem? Z perspektywy posiadacza PS to jak gwiazdka - jedna konsola mniej do kupienia. Cytuj
SlimShady 3 432 Opublikowano poniedziałek o 17:14 Opublikowano poniedziałek o 17:14 Nie mówię o tym, Europa, to nie jest jakaś Japonia(żeby ją porzucać), nawet jeżeli mówimy o środkowej, czy tam wschodniej. Sony zaraz odpali wroty na całego, i jeszcze będziemy tęsknić za akcjami z napędem. No chyba, że switch 2 będzie takim giga koksem, że pójdzie w bezpośrednią rywalizację, ale coś wątpię, może przez chwilę, na początku. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano poniedziałek o 17:30 Opublikowano poniedziałek o 17:30 Nie wiem czy gdyby MS był na rynku czy nie był to coś zmieniłoby to w polityce Sony - wejście na rynek PC, granie w chmurze, cyfryzacja czy płynniejsze przejście między generacjami wydarzyłoby się niezależnie od pozycji Xboxa. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano poniedziałek o 17:52 Autor Opublikowano poniedziałek o 17:52 To swoją drogą zabawne czytać jak osoby które życzyły sobie by Xbox zniknął z rynku, teraz martwią się tym co to będzie jeśli faktycznie się to stanie. 1 Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano poniedziałek o 17:58 Opublikowano poniedziałek o 17:58 Fajne gry im się udały pod koniec roku, do tego w abonamencie (chociaż wiadomo że ma to swoje dobre i złe strony, ale to temat na inną dyskusję), ale tak pozatym ten rok to jest jakiś ogromny kocioł i festiwal niedomówień, dziwnych decyzji, kłamstw i braku jakiejkolwiek transparentosci. Nie wiem, ja mam trochę pesymistyczne wrażenie że oni znów odjebia jakiś cudowny pomysł. Bo zobaczcie, ograniczają dostawy czy tam wycofują świetny sprzęt który się nie sprzedaje. I co? Zastąpią go takim samym tylko mocniejszym? A jakiś kastrat byle odpalał moją bibliotekę to niech se w dupę wsadzą. A takim najgorszym scenariuszem jaki mi przychodzi to że odetną się od typowej konsoli, na rzecz PC i przenośnego Pc i żeby zabrać swoje konsolowe gry to będziesz musiał bulic non stop abonament ale to taki czarne wizje już hehe Cytuj
SlimShady 3 432 Opublikowano poniedziałek o 18:02 Opublikowano poniedziałek o 18:02 Martwić się można jedynie ich antykonsumenckimi praktykami, a nie tym, że znikną, bo monopol nie jest nigdy dobry, ale to trzeba mieć trochę szerszą perspektywę niż uprawianie darmowej propagandy na forum o gierkach dla dzieci. 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano poniedziałek o 18:06 Opublikowano poniedziałek o 18:06 No jesli na swieta licza, ze opier.dola jeszcze kilka sztuk w usa, ktore dla nich jest top rynkiem to czemu czekac az sprzet zgnije w europie. Jesli to prawda to ciekawa zagrywka. Kiedys konsole przeceniano z biegiem lat, dzisiaj sie ceny podwyzsza albo przerzuca sztuki na inny kontynent. Ciekawych czasow dozylismy. A co do samej uslugi xbox to nie moze ona zniknac z rynkow bo wtedy zolte dymanko na calego. Pisalem to wielokrotnie. Chyba, ze to miejsce zajmie ktos inny to wtedy wiadomo co. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano poniedziałek o 18:16 Opublikowano poniedziałek o 18:16 Ja mam nadzieję, że nowe konsole jak zrobią, to wypuszczą na europejski rynek. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano poniedziałek o 18:38 Autor Opublikowano poniedziałek o 18:38 42 minuty temu, Mejm napisał(a): No jesli na swieta licza, ze opier.dola jeszcze kilka sztuk w usa, ktore dla nich jest top rynkiem to czemu czekac az sprzet zgnije w europie. Jesli to prawda to ciekawa zagrywka Te konsole już dawno wyhamowały w Europie, dorzucenie więcej konsol do sprzedaży teraz 4 lata po premierze nic nie zmieni. I nawet największa premiera tego roku jak BO6 w Game Passie, czy gry takie jak Stalker czy Indiana nie odwrocą tego trendu. W Europie kontynentalnej Xbox jako konsola w zasadzie nie istnieje, dlatego koncentruje się na PC tam łatwiej jest im zdobyć klientów. To ogólnie jedna z największych, o ile nie największa ich porazka że ich konsolom nigdy nie udało zbudować globalnej marki. Nawet w czasach X360 z kretesem przegrywali Sony w Europie Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano poniedziałek o 18:46 Opublikowano poniedziałek o 18:46 (edytowane) No dobra ale kurwa jakieś stany magazynowe aby było chociaż po kilka sztuk powinny być. A jeżeli już to powinni ogłosić, że robią dywersję i pożegnać się ze wszystkimi bo po takiej akcji następnej konsoli nikt nie kupi. Teraz masz wybór gówno xss, staruśkiego switcha, ps5 i ps5 pro. No jestem ciekawy co ludzie wybiorą Edytowane poniedziałek o 18:47 przez creatinfreak Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano poniedziałek o 19:02 Opublikowano poniedziałek o 19:02 14 minut temu, ASX napisał(a): Te konsole już dawno wyhamowały w Europie No ale do cholery nikt nie mówi o jakichś rzutach kolosalnych ilości. Ale Twoja flagowa konsola nie jest dostępna w momencie największych zakupów xd przecież to jest jakieś kuriozum. A już nie mówię o tym jak wkurwia mnie że największa firma, z największymi środkami, zapleczem i studiami zawija się jak jebany szczur. No strasznie ich dotknęły zmiany na rynku i oni muszą już siódmy raz zmieniać strategię. Bo od 2013 r zamiast zrobić najprostszą rzecz czyli skupić się na grach to cuduja. Nic więcej nie potrzeba było, tylko robić świetne gry i tyle. Sa święta, wydali bardzo dobre gry o których nawet większość ludzi nie wie pewnie. Bo zamiast napierdalac bundle z BO6, gamepassem na 3 miechy, reklamy Indiany, Majnkampfy itp to zawijka i przerzut na stany. To przecież jak potem wychodzi Spencer i mówi że jest ciężko, te swoje pierdololo to mam ochotę mu zajebac liścia w potylice. 3 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi