ProstyHeker 1 918 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Teraz, Bzduras napisał(a): Gumcol, ale Ty ogółem skręciłeś w retro mocno i filtrujesz wszystko przez soczewkę "kiedyś to było". Teraz też jest - inaczej, ale czy gorzej? Trochę tak, a trochę nie. 70zł to dużo, fakt. Patrząc jednak na to, co w tych 70zł się zawiera to jednak da się to przełknąć, zwłaszcza, że od jakiegoś czasu do abonamentu wpadają naprawdę solidne gierki. Skręciłem mocno w retro, bo nie wychodzą gry z gatunków, które lubię. One nie istnieją albo w ogóle, albo wyjdzie coś raz-dwa na rok. To ja to sobie wolę kupić za kilkadziesiąt zeta jak potanieje, niż wypożyczyć. Moi znajomi, casuale, też przestali brać GPU, bo to im się nie klei - w starsze gry nie chce im się grać, a oprócz BO6 nie ma nic dla nich. Wezmą raz na rok i narka. 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu No i coś w tym złego, dla Xboxa lepiej żeby płaciło raz w roku 70 zł niz nie płacili w ogóle. To normalny sposób korzystania z każdej abonamentu, zapłacić za miesiąc, ograć obejrzeć co nas interesuje i anulowac 1 Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Nie byłbym tego taki pewien - MS miewa często miesiące słabych wrzutek. Może i sumarycznie opłaca się wciąż bardziej niż kupić 3 nówki na premierę, ale bądźmy poważni. Nie wiem kiedy niby te miesiące są :p Najczęściej piszą o tym ludzie dla których najlepsze wrzutki to CoD albo Asasyn :p Cytuj
krzysiek923 1 710 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu nie dla mnie gamepass. nie będę grać na czas, bo nie lubię jak mnie coś pogania, no i co z tego, że wydam 70 na ogranie, kiedy wydając więcej będę tę grę miał w bibliotece i zawsze będę mógł do niej wrócić, a tak 70 zł, gierka ograna i 70 zł odeszło w nicość Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 minutę temu, SnoD napisał(a): Nie wiem kiedy niby te miesiące są 😛 Najczęściej piszą o tym ludzie dla których najlepsze wrzutki to CoD albo Asasyn 😛 Uwaga, będzie GŁĘBOKA analiza usługi Microsoft GamePass Ultimate - nie wszyscy lubią te same gry i dla kogoś fajna wrzutka będzie kompletnie nieinteresująca dla kogoś innego. xd Sam ogrywam 20-30 gier rocznie i sporo z nich w abo, ale opłacam tylko te miesiące kiedy zebrało się kilka interesujących mnie gier. Z drugiej strony te naprawdę długie, do których wiem, że potrzebował będę przysiąść kilka razy nim zatrybi (STALKER, Starbeka) zwyczajnie nie sprawdzają się w abo. 1 Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 4 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): nie dla mnie gamepass. nie będę grać na czas, bo nie lubię jak mnie coś pogania, no i co z tego, że wydam 70 na ogranie, kiedy wydając więcej będę tę grę miał w bibliotece i zawsze będę mógł do niej wrócić, a tak 70 zł, gierka ograna i 70 zł odeszło w nicość Kupisz grę za 300 zł i za rok 250 zł też odejdzie w nicość :p Cytuj
krzysiek923 1 710 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 1 minutę temu, SnoD napisał(a): Kupisz grę za 300 zł i za rok 250 zł też odejdzie w nicość 😛 No na pewno, CoD przecież tak szybko tanieje. W najlepszym wypadku wyjdzie na zero, ale nie jestem na smyczy i nie musze sie martwić, czy zdążę ograć grę na czas, bo zegar tyka. Kupię abo, okaże się, że pół miesiąca coś mi wyskoczy i nie będzie czasu na granie i siano w błoto. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Nom, abonamenty mają swój urok jak masz mnóstwo czasu i chęci na granie, ale częściej zmieniają grano w etat (czyt. odbierają smak życia). 1 Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Nom, abonamenty mają swój urok jak masz mnóstwo czasu i chęci na granie Najważniejsze czy w tych abonamentach są gry w które chce się grać. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 2 godziny temu, MaZZeo napisał(a): I tak i nie. Za te 70zł możesz ograć w jednym miesiącu Indianę, Black Ops 6 i Stalkera, gry które normalnie kosztują 300zł. Zauważyłem że niektórzy mają tendencję do mnożenia ceny subskrypcji przez 12 miesięcy, wtedy rzeczywiście wychodzi duża kwota, ale nikt nie każde subskrybować co miesiąc. 70zł x 12 wychodzi 840zł. BO6, Indiana i już mamy ponad połowę tej kwoty, a gdzie tu cały rok. Do tego i tak trzeba wykupić abo do grania online na konsoli, więc w sumie.... IMO do 100zł nadal spoko, jak ktoś dużo gra i leci na tych grach dodawanych, to spoko. 1 Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu No właśnie i tak te 40 zł płacicie za online, więc mowa realnie o 30 zł miesięcznie za gry :p Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Cały czas mnie miota z tym Indiana xD Brać czy czekać. Tylko MM ma gierkę, przejdzie to do historii jako ostatnia duża gra w pudełku na Xboxa? xD Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Tam na płycie to chyba tylko pół gry jest albo coś. Ja to podziwiam ludzi którzy kupują płyty na Xboxie jeszcze A co do GP to on spokojnie będzie kosztował 100zl podejrzewam że w przyszłym roku. Ale w momencie gdy gry podrożeją, a tak też pewnie będzie to ten GP całkiem atrakcyjnie wyjdzie Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 1 minutę temu, SnoD napisał(a): No właśnie i tak te 40 zł płacicie za online, więc mowa realnie o 30 zł miesięcznie za gry :p Jeszcze mam to na PC, więc mam 2 w 1 i wybieram na czym pograć, bo ja akurat ciśnieniana klatki itp nie mam. Ale nie opłacam np online w sony czy N. U N nigdy nie kupiłem online, na PS5 kupiłem raz na miecha i tyle. Więc jeszcze rozumiem jak ktoś gra i płaci online na Sony, to wtedy co miecha nie ma sensu płacić. Ale osobiście uważam że na ten moment nie jest drogo za ten abo. Teraz, drozdu7 napisał(a): Tam na płycie to chyba tylko pół gry jest albo coś. Ja to podziwiam ludzi którzy kupują płyty na Xboxie jeszcze I tylko ten fakt mnie powstrzymuję, bo na Ps5 wyjdzie będzie normalnie cała gra, bo tu Sony częściej leci klasycznie że tak napisze. Ale mam świadomość że jak MM wyprzeda co ma, to już się tego nie kupi. Forza Horizon 4 już lata w chorych cenach na płytach, 5 to samo. Nowej nie kupisz. I też pamiętam doskonale jak na forum poradzili z Wo Longiem. Poczekaj, bo gra w GP, stanieję to kupisz. Nie ma już pudełka na X, a na Ps5 idzie dorwać za sensowne pieniądze. Cytuj
Daddy 4 237 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 2025/2026 a tych gier będzie kilka razy tyle DAY ONE, spokojnie do tych 100zł to jest zajebisty deal, jak ktoś pisze że się nie opłaca to albo go takie gry nie interesują i nie jest prawdziwym graczem albo wali gruchę do instalatorów na płytach na czasowej licencji 1 Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu @iluck85No ale to masz jakiś priorytet na co zbierasz pudła? Cytuj
krzysiek923 1 710 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 17 minut temu, iluck85 napisał(a): Forza Horizon 4 już lata w chorych cenach na płytach, 5 to samo. Nowej nie kupisz. Piątki nie ma na płycie. oczywiście mam na myśli pliki gry, nie sam nośnik Edytowane 13 godzin temu przez krzysiek923 Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu W pudłach na xa i ps to już co najwyżej jakieś limitki, dla instalatorów na płytach zmienianych 50 GB patchy nie ma co. Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Pudełka to tylko na Sony i Nintendo, ale nie aby to kolekcjonować a dla oszczędności aby sprzedać po przejściu. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): @iluck85No ale to masz jakiś priorytet na co zbierasz pudła? Zbieram wybiórczo na 3 konsole. Ale to żadne potężne ilości. 26 ps5 33 xbox 18 switch Trochę lubię ten klimat pudełek, a z drugiej wiem że to nie ma sensu. Coś kupie, coś sprzedam. Czasem chciałbym więcej, a czasem mam ochotę się tego pozbyć/ jak wyżej, że nie ma to sensu. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Ja do pudełek straciłem sentyment w czasie Xboxa One i PS4 kiedy płyty przestały działać na zasadzie "wkładam płytę i gram" a stały się dyskami instalacyjnymi. Potem jeszcze niejako silą rozpędu kupiłem kilkadziesiąt gier na Xboxa One w pudełkach, ale od jakiegoś czasu głównie wybieram cyfrę z racji wygody i Play Anywhere 1 Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 25 minutes ago, ASX said: Ja do pudełek straciłem sentyment w czasie Xboxa One i PS4 kiedy płyty przestały działać na zasadzie "wkładam płytę i gram" a stały się dyskami instalacyjnymi. Potem jeszcze niejako silą rozpędu kupiłem kilkadziesiąt gier na Xboxa One w pudełkach, ale od jakiegoś czasu głównie wybieram cyfrę z racji wygody i Play Anywhere Podobnie, instalacja trwa dłużej niż pobranie, a później trzeba wkładać płytę żeby grać. Do tego poza wyjątkami jak Cyberpunk czy RDR, w pudełku nic ciekawego nie ma. Natomiast paradoksalnie fizyczne wydania są na premierę tańsze, plus można je odsprzedać. Więc jeśli ktoś olewa abonamenty, najtaniej kupować płyty i odsprzedawać. Cytuj
krzysiek923 1 710 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu pamiętacie te aktualizacje na X360? na ps3 kilka giga, a na xboksie kilka mega Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu No pamiętam, ale żeby tak za bardzo nie słodzić, to X360 z gierką na płycie był głośny. Jeden z moich egzemplarzy (ofc, komu jeden egzemplarz X360 wytrzymał intensywne granie przez całą generację?) do tego dodawał wibracje od krzywo zamontowanej zaślepki napędu, wsadzałem poskładany papier żeby było ciszej. To były czasy Mniej ironiczne to serio czasy wczesnego X360 to były moje najlepsze growe lata, chociaż wynika to bardziej z etapu w życiu, niż z samego sprzętu czy dostępnych gier. 1 Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu X360 to jakościowo najgorsza konsola Microsoftu, jedna z gorszych jakie mam w kolekcji. Chujowy plastik, ciepła, głośna, niefajna. Gry i wydajność były super ale wykonanie konsoli mocno budżetowe i bolało to po przesiadce z Xboxa OG. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi