Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.01.2025 o 11:41, Bzduras napisał(a):

No i okej, mam na ten moment tyle gierek, że wystarczy mi do końca życia na granie 24/7/365. To jest to słynne głosowanie portfelem :)

Bo nie chcę/nie potrzebuję/nie muszę/nie mam miejsca/dzięki wstecznej wszystkie poprzednie punkty są nieistotne skoro nowa konsola odpala stare gierki.

Gdybyś miał pełną wsteczną to rozumiem , ale skoro mam wybierać pomiędzy tym co mam na fizycznym a tym co mi zostanie narzucone w cyfrze ... to wolę mieć starsze modele.

10 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

To może być cały myk tego wszystkiego, wrzucenie na rynek tylko konsol digital X/S.

Cholera wie, może faktycznie kolejna będzie bez napędu i tyle, MS pierwszy zrobi ciach, przyjmie kurewski hejt ale przynajmniej inni będą mieli z górki ;)

Porównując wsteczną bibliotekę MS a Sony , to już na dzień dobry MS wygra na hejtowym polu walki a sony będzie musiało się dwoić i troić by wszystko odwrócić od czasów PS3 pod względem wpierania tytułów z poprzedniej generacji.

Opublikowano

Gearsy i Fable z nową konsolą będą, tak myślę. Tzn Gearsy to jestem wręcz przekonany ;)

Drugą sprawą jest to że nie ma liczyć poszczególnych exów, ile czasu będą exami itp.

Tak naprawdę teraz liczy się to co debiutuje w Gamepassie. To jest wartość dodana. Dla niektórych smutna prawda obecnego stanu Xboxa, a dla innych kolejne gry do ogrania.

Bo z mojego punktu widzenia to będę miał minimum 5 gier które na premierę zagram w ramach abonamentu, z opcją kupna kiedyś do biblioteki jeśli siądzie. 

Opublikowano
37 minut temu, Homelander napisał(a):

Daty Fable i Gearsów. "Tylko" tyle chcę. Nie muszą nic zapowiadać więcej :)

Nie będzie ani Girsów ani Fable, poza jedną grą napisali co będzie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ASX napisał(a):

Ta czwarta gra to jakiś niezapowiedziany jeszcze tytuł. 

Remaster Obliviona, ewentualnie jakaś gra od Double Fine.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

No ja liczę na jakąś niespodziankę jak Indiana Jones rok temu, w sensie że wiemy że jakieś studio coś robi ale reveal dopiero teraz 

Swoją drogą bardzo fajnie to wymyślili z directem na początku roku i letnim pokazem. Dobrze się to sprawdza

Opublikowano
Teraz, SnoD napisał(a):

Remaster Obliviona, ewentualnie jakaś gra od Double Fine.

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

To będzie Everwild rebooted, zapisujcie posty, rozliczamy się 23. :cool: 

1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

Swoją drogą bardzo fajnie to wymyślili z directem na początku roku i letnim pokazem. Dobrze się to sprawdza

Oj, żebyś wiedział. W końcu realizuje się wizja Króla z grą 1st party co kwartał. Dużo wycierpiał szykan w sieci, ale ostatecznie dopiął swego.

M E S J A S Z

Opublikowano

No ten schemat 2 pokazów w ciągu roku się sprawdza. Ale to głównie dlatego że nareszcie mają tyle gier, że po prostu mają co pokazywać. 

• This 1
Opublikowano
Godzinę temu, xenomorph napisał(a):

Gdybyś miał pełną wsteczną to rozumiem , ale skoro mam wybierać pomiędzy tym co mam na fizycznym a tym co mi zostanie narzucone w cyfrze ... to wolę mieć starsze modele.

To co mam na półce w pudłach kupowałem z przeświadczeniem, że będzie działać na konsoli którą posiadam, oczywiście świadomie i sprawdzając wcześniej czy tak będzie żeby nie było sytuacji pod tytułem "a bo ja myślałem, że jednak zadziała a to nic się nie dzieje jednak". Biorąc pod uwagę to, że wsteka z poprzednią generacją (a w tym przypadku częściowo i z jeszcze poprzednimi skoro One/Series mają bibliotekę działających gierek z wcześniejszych konsol) jest już na ten moment konsolowym standardem w który idą nawet największe betony w branży, mówiące do tej pory z uśmiechem "nowy rok, nowa ja, nowa konsola, nowa biblioteka, buduj sobie wszystko od zera, elo" gdy opychali graczom nowy sprzęt to jednak mam nadzieję, że będę w stanie uruchomić te tytuły z płyt w przyszłości. Jeśli nie to wbijam w to, bo mam w pudłach kilka tytułów niedostępnych już w cyfrze i teoretycznie przesiadając się na nowy sprzęt bez napędu po prostu bym je stracił, a wtedy to ja wbijam w taką nową generację.

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

To tak gdzieś do lipca-sierpnia powinny wyjść Avowed (luty), SoM i Doom. W czerwcu zapewne pokaz Fable i czegoś jeszcze na końcówkę roku (poza CoDem).

Pewnie jeszcze mogą pokazać jakiś teaser nowego dodatku to Diablo

Opublikowano

Mnie dziwi na tym pokazie obecność "Clair Obscur: Expedition 33". No bo to ma być o gierkach należących do Xboxa, a twórcy tej gry przecież nie są częścią Xbox Game Studios. Chyba, że ich przejęli i ogłoszą to w trakcie pokazu?

Opublikowano

Rok temu pokazywali grę Square Enix. więc to nie pierwszy raz kiedy pojawia się jakaś gra od partnera third party. 

Opublikowano
10 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Eh a pamiętacie jak na pierwszym takim noworocznym z dupy zrobili shadowdrop Hi-Fi Rush?

Tak. Pamiętam też jak z tego powodu nikt gry nie kupił i później zamknęli całe studio :p

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, SnoD napisał(a):

Tak. Pamiętam też jak z tego powodu nikt gry nie kupił i później zamknęli całe studio :p

Dlatego będzie Oblivion, przecież nie zamkną Bethesdy xD. 

Opublikowano
11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Dlatego będzie Oblivion, przecież nie zamkną Bethesdy xD. 

Też stawiam na Obliviona. W końcu idealna gra pod ich przeterminowany silnik xDDD

Opublikowano
2 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Też stawiam na Obliviona. W końcu idealna gra pod ich przeterminowany silnik xDDD

Typ co leakował Directa jednak właśnie napisał, że to nie Oblivion, ale wydzie w 2025.