mario10 573 Opublikowano piątek o 14:02 Opublikowano piątek o 14:02 Fajne wydarzenie mieli. Ninja Gaiden 2 to świetna i wymagająca gierka. Cytuj
Daddy 4 262 Opublikowano sobota o 00:01 Opublikowano sobota o 00:01 Zapomniałem jeszcze o tym Oblivionie na ten rok, coś mi się wydaje że po akcji z NG2B mogą zapowiedzieć na "E3" z premiera tego samego dnia w Nadpass Z Gearsami to info które latało w czerwcu-lipcu 2024 a Warren często nie trafia ze swoimi informacjami i nie wiem gdzie MS wciśnie te wszystkie gry. Cytuj
SnoD 2 381 Opublikowano sobota o 04:18 Opublikowano sobota o 04:18 Z tego co kojarzę, to jak Warren jednoznacznie pisze, że coś będzie, to znaczy, że faktycznie wie. Reszta to tylko spekulacje. Cytuj
bebbop 286 Opublikowano sobota o 05:00 Opublikowano sobota o 05:00 A w ogole Avowed czemu nie pokazali jak premiera w polowie lutego? Co jest z tym marketingiem MS? Czy szykuje sie jakis potworek i woleli sie nim nie chwalic? Cytuj
ASX 14 788 Opublikowano sobota o 06:01 Autor Opublikowano sobota o 06:01 Avowed po prostu pokazywali na ostatnim Directcie. Gra w dniu Directa dostała nowy trailer, a wypowiedzi osób które już grały w Avowed mówią że szykuje się dobra gra. Cytuj
bebbop 286 Opublikowano sobota o 06:16 Opublikowano sobota o 06:16 11 minut temu, ASX napisał(a): Avowed po prostu pokazywali na ostatnim Directcie. Gra w dniu Directa dostała nowy trailer, a wypowiedzi osób które już grały w Avowed mówią że szykuje się dobra gra. Dla mnie MS ma jakas dziwna polityke troche. Zbyt cicho jest przed premierami ich gier, przechodza jakos bez echa. Sony jakos bardziej "bombarduje" trailerami, przypomina i ogolnie jakos dluzej sie o nich mowi i pamieta. Wedlug mnie powinni ponownie pokazac cos i przypomniec o Avowed skoro premiera tak blisko. Jakbym sam nie sprawdzil to bym nawet nie wiedzial, ze premiera juz w przyszlym miesiacu. Cytuj
ASX 14 788 Opublikowano sobota o 06:37 Autor Opublikowano sobota o 06:37 w skrócie będzie więcej gier Xboxa na Playstation i Nintendo Następne konsole też będą Cytuj
drozdu7 2 949 Opublikowano sobota o 06:55 Opublikowano sobota o 06:55 Nom dokładnie, ale zapytany o to o dlaczego miałby ktoś kupić Xboxa to nawet nie było argumentu jakiegoś xd My wypuszczamy gry a Ty graj sobie na czym chcesz. Cytuj
Czoperrr 5 347 Opublikowano sobota o 07:32 Opublikowano sobota o 07:32 Jak dla mnie spoko niech wydają wszystko jak leci na inne konsole a mogliby chociaż dawać półroczną ekskluzywność na Xboxa na otarcie łez fanów marki. 1 Cytuj
bebbop 286 Opublikowano sobota o 07:47 Opublikowano sobota o 07:47 Spencer widze ladnie zajechany. Marka go powoli wykancza :d Cytuj
SnoD 2 381 Opublikowano sobota o 10:34 Opublikowano sobota o 10:34 Co do gier od MS, to sam fakt, że pomimo tego, iż po necie latały informacje i zapowiedzi pewnie o jakiś 30 różnych grach w produkcji, a pomimo tego potrafili trzymać pod kluczem takie Ninja Gaiden 4 przez tyle lat, świadczy o tym, że mają potężny lineup gier na 10 lat do przodu i nie muszą niczego wypuszczać przed czasem. Mam nadzieję, że faktycznie w tym roku pokażą Contraband, bo pomysł na setting + rozp* autami wzorowany na pościgach z Mad Maxa działa na wyobraźnię. 1 Cytuj
drozdu7 2 949 Opublikowano sobota o 12:49 Opublikowano sobota o 12:49 Oni tymi zakupami i nagłą zmianą są zabezpieczeni gamingowo. Z miejsca staną się największym wydawcą na Nintendo i PlayStation, gdy już ta machina ruszy. Na PC to wiadomo, nawet Starfield sprzedał ileś tam wersji za 5 stów xd Nawet jeśli jakimś sposobem projekt Gamepass by jebnał, to już będą rozlani wszędzie, ludzie będą czekać na ich gry i płacić pełną cenę. Dali zastrzyk innym, bo jeśli ktoś myslal że takie Sony też będzie przyparte do muru żeby musieć dzielić się swoimi eksami na polu konsol, no to się nie wydarzy. Tak samo N. Cytuj
SnoD 2 381 Opublikowano sobota o 16:16 Opublikowano sobota o 16:16 (edytowane) Generalnie to patrząc na sytuację z NG4, to multiplatformowa polityka na pewno pomogłaby MS wskrzesić wiele IP, które należą do innych wydawców, a co do których raczej nie zgodziliby się na wydanie ograniczone do Xa i PC. Ciekawe czy mają w planach podobne manewry z innymi IP. Do głowy przychodzi np. Splinter Cell albo Deus Ex. Edytowane sobota o 16:19 przez SnoD Cytuj
Dragon13 88 Opublikowano sobota o 19:06 Opublikowano sobota o 19:06 W sumie nie rozumiem ich decyzji. Mając activision, blizzarda, Bethesde oraz studia xbox game studios mogli by wygrać z sony częstotliwością wydawanyxh gier mając tyle studiów mogli by wydawać gry co 3-4 miesiące. Cytuj
ASX 14 788 Opublikowano sobota o 19:11 Autor Opublikowano sobota o 19:11 to raczej proste, grają teraz o coś więcej niż "wygranie" z Sony Cytuj
grzybiarz 10 347 Opublikowano sobota o 19:50 Opublikowano sobota o 19:50 W dniu 1.01.2025 o 19:05, SnoD napisał(a): Jak siedzę na Rogu i sprawdzam promocje gier na PC to po co mam włączać konsolę? Weź pobierz apke xb deals - jest też strona. Można pododawac gry do obserwowanych i widać jak na tacy kiedy gra z 350 zł kosztowała najmniej 79 zł Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano sobota o 21:30 Opublikowano sobota o 21:30 2 godziny temu, ASX napisał(a): to raczej proste, grają teraz o coś więcej niż "wygranie" z Sony grają o przetrwanie 3 1 Cytuj
Ma_niek 879 Opublikowano sobota o 21:35 Opublikowano sobota o 21:35 To za rok dział Xboxa może zostać skasowany ? Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano sobota o 21:38 Opublikowano sobota o 21:38 Chyba tak. Działu activision czy EA też nie ma na forum. Cytuj
drozdu7 2 949 Opublikowano sobota o 21:43 Opublikowano sobota o 21:43 2 godziny temu, ASX napisał(a): to raczej proste, grają teraz o coś więcej niż "wygranie" z Sony Ale zgodzisz sie że ludzie związani z KONSOLĄ XBOX od ponad 20 lat mogą sobie pomyśleć że "w huju mają że oni grają o coś więcej niż konkurencja z Sony"? Bo jeszcze ponad rok temu gadka była zupełnie inna. Czy nie? Cytuj
McDrive 3 129 Opublikowano sobota o 22:07 Opublikowano sobota o 22:07 2 godziny temu, ASX napisał(a): to raczej proste, grają teraz o coś więcej niż "wygranie" z Sony Tak samo jak grali o coś więcej niż "wygranie" na rynku telefonów po zakupie Nokii? Proszę cię. Jakby po zakupie AB powiedzieli, że od teraz wszystkie ich gry to exy na xboxa, to sam zastanawiałbym się co kupić w następnej generacji. Teraz zaś już mam pewność, że będzie to kolejne PlayStation Cytuj
ASX 14 788 Opublikowano sobota o 22:55 Autor Opublikowano sobota o 22:55 Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ale zgodzisz sie że ludzie związani z KONSOLĄ XBOX od ponad 20 lat mogą sobie pomyśleć że "w huju mają że oni grają o coś więcej niż konkurencja z Sony"? Ale jakie ma to znaczenie dla ludzi "ludzi związanych z konsolą Xbox" że gry trafią na inne platformy, czy posiadacze konsoli Xbox coś na tym tracą że więcej osób zagra w nowego Dooma czy Indiane? To jest ta sama dyskusja co w 2016 r. Gdy zaczęli portować gry na PC, a kilka lat później na konkurencyjną platformę jak Steam. Teraz dochodzą do tego kolejne platformy. Dla ludzi związanych z konsolą Xbox, najważniejsze żeby wychodziły dobre gry, czy to w Game Passie czy też nie. Żeby wydawcy third party nie pomijali Xboxa, aby jak najwięcej gier wspierało Play Anywhere czy Smart Delivery, czy żeby zachować swoją bibliotekę gier na przyszłych konsolach. Sama ekskluzywność nie wnosi żadnej wartości dodanej. Cytuj
bebbop 286 Opublikowano wczoraj o 02:54 Opublikowano wczoraj o 02:54 3 godziny temu, ASX napisał(a): Ale jakie ma to znaczenie dla ludzi "ludzi związanych z konsolą Xbox" że gry trafią na inne platformy, czy posiadacze konsoli Xbox coś na tym tracą że więcej osób zagra w nowego Dooma czy Indiane? To jest ta sama dyskusja co w 2016 r. Gdy zaczęli portować gry na PC, a kilka lat później na konkurencyjną platformę jak Steam. Teraz dochodzą do tego kolejne platformy. Dla ludzi związanych z konsolą Xbox, najważniejsze żeby wychodziły dobre gry, czy to w Game Passie czy też nie. Żeby wydawcy third party nie pomijali Xboxa, aby jak najwięcej gier wspierało Play Anywhere czy Smart Delivery, czy żeby zachować swoją bibliotekę gier na przyszłych konsolach. Sama ekskluzywność nie wnosi żadnej wartości dodanej. Dla mnie osobiscie kupno kolejnego Xboxa traci kompletnie sens i konkurencja na tym zyska. Jak gry wychodzily na PC to u mnie nic to nie zmienialo, bo nie gram na PC, ale obecnie na takim Switchu 2 ogram exy Nintendo i gry M$, wiec po co mi kolejne pudlo pod TV? Do tego M$ ubija u siebie gry na plytach, opoznienia z premierami przez problemy ze slabszym Series S ( mam nadzieje, ze nie popelnia tego bledu w kolejnej generacji ), czy ostatnie problemy z dostepnoscia konsol w europie. Jedyna jakas deska ratunku dla Xboxa bylaby mozliwosc odpalania Steam'a. U mnie osobiscie by to nic nie zmienilo, bo i tak nie mam tam konta, ale wiele ludzi posiada + doszlaby mozliwosc ogrywania gier Sony, wiec mialoby to wiekszy sens dla przyszlych posiadaczy Xboxow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi