Moldar 2 300 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Do niektórych słowo ex to +1 do oceny po prostu. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu No nie wiem, wciąż jest to ten sam produkt, który odpala te same gry i posiadać te same funkcję. Nikt nikomu nic nie zabrał. Podobnie w trakcie poprzedniej generacji, gdy Sony zaczęło portować gry na PC, to czy posiadacze PS4 czuli się oszukani decyzją Sony? Fanboye może tak, ale graczy w żaden sposób to nie dotknęło. Cytuj
Bzduras 12 911 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): to nie jest przesada, bo coś co kupiłeś 4 lata temu po 4 latach okazało się nie być tym co kupiłeś. No i 4 lata napierdalałem na tym sprzęcie jak dziki, zresztą nadal gram. 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): dobrze wiesz, że dla fanów xboksa, tych od pierwszego czy 360 to nie jest wystarczający argument za twoją tezą. bez względu na to co myślę ja czy ty, ktoś ma prawo być zrobiony w balona, że na premierę wybrał xboksa zamiast ps5 i to tam nie kupował gier w obecnej generacji Po prostu Twoje podejście "no tak, teraz czuję się oszukany i mój zakup cztery lata temu nie ma sensu" wydaje mi się być zbyt emocjonalne. Ja nie czuję się oszukany, bo Series X jest koks konsolą z kulturą pracy tip top, dobrymi giereczkami i fajną wsteką - to co chciałem to dostałem i mam. Miało być w chuj eksów po zakupie AB, a są multiplaformy wszystkie dla wszystkich? Ok, to następnej generacji z MS nie spędzę. Mam drzeć szaty i mówić, że te ostatnie cztery lata się nie liczą nagle, a czas który spędziłem na graniu nie ma znaczenia, bo teraz gry będą też na PlayStation? No nie, to raczej wskazówka od Mikrosofta, co robić na przyszłość - nie kupować ich sprzętu i nie inwestować w Xboxa. Cytuj
krzysiek923 1 770 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Bzduras napisał(a): Miało być w chuj eksów po zakupie AB, a są multiplaformy wszystkie dla wszystkich? Ok, to następnej generacji z MS nie spędzę No nie, to raczej wskazówka od Mikrosofta, co robić na przyszłość - nie kupować ich sprzętu i nie inwestować w Xboxa. no i o to w gruncie rzeczy chodzi, że teraz niektórzy albo są zawieszeni w próżni, bo siedzą z xboksem pod tv i nie ma sensu wykładać kasy na gry i zostawiać ich na martwej dla nich może platformie (skoro przyszłej generacji nie spędzą już z ms tylko na ps6) albo też sprzedać tego xboksa i pluć sobie w brodę że tych wszystkich zakupionych multiplatform W TEJ GENERACJI nie przeniosą na cyfrowe konto sony, z którego będą korzystać w przyszłej 1 1 Cytuj
drozdu7 2 957 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No właśnie oboje dobrze piszecie, bo przez 4 lata można było miło spędzić czas i dalej będzie można. Tylko wiedząc o takiej zmianie na początku generacji nawet Ty Bzduras pewnie bys się nie zastanawiał tylko brał PlayStation. Zapytany Specner po co mi kolejny Xbox odpowiada "graj se na czym chcesz". No kurwa xd Sprowadzenie sprawy do "macie nauczkę by nie inwestować w Xboxa" jest trochę nie fair wobec ludzi którzy latami budowali biblioteki za tysiące dolarów. A mogli (gdyby wiedzieli) to robić na innej platformie i finalnie mieliby więcej gier. Ale no to moje myślenie, nikt mi nic nie zabrał ale jakoś czuję niesmak i tak 1 Cytuj
Bzduras 12 911 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Tylko wiedząc o takiej zmianie na początku generacji nawet Ty Bzduras pewnie bys się nie zastanawiał tylko brał PlayStation. Ciężko mi powiedzieć czy bym się "nie zastanawiał i brał PlayStation", bo akurat na koniec tamtej generacji byłem tak zmęczony PlayStation, że w ogóle go nie brałem pod uwagę. Może i tak by było, może nie, nie wiem. A znając siebie to bym się wkurwił, kupił peceta za 10k i miał konsole głęboko w poważaniu xd 4 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Sprowadzenie sprawy do "macie nauczkę by nie inwestować w Xboxa" jest trochę nie fair wobec ludzi którzy latami budowali biblioteki za tysiące dolarów. A mogli (gdyby wiedzieli) to robić na innej platformie i finalnie mieliby więcej gier. Nie sprowadzam sprawy do tego co piszesz, to raczej kwestia wyciągnięcia wniosków z tego, co widać. Do tej pory sądziłem, że Xbox będzie sobie wydawać te swoje nowe gry wszędzie, ale zostawią też coś dla siebie jako argument "hej, nadal warto mieć nasz sprzęt". Odpięli wrotki i chyba jednak nutella miał inną WIZJĘ Co do biblioteki no to jednak nadal jestem zdania, że jak ktoś budował takową to ją ma, po prostu teraz wiele osób może stwierdzić, że Xbox Series to ostatni przystanek na którym będą w nią grać. Zresztą jak zrobiłem pivot z PlayStation na Xboxa to moja biblioteka cyfrowa też wisi sobie tam w zawieszeniu i nie korzystam z niej, bo nie mam konsoli od chińczyków i raczej prędko mieć nie będę. Cytuj
krzysiek923 1 770 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu przecież to co się stało z xboksem w 4 lata to jest fikoł totalny, 4 lata temu kupujesz KONSOLĘ XBOX która wciąż rywalizuje z pudełkiem od sony, bo XBOX JEST KONSOLĄ, a po 4 latach nie masz xboksa, tylko jakiś sprzęt, który odpala xboksa, bo WSZYSTKO JEST XBOKSEM, a konsola to tylko odłam tego wszystkiego i sama zmiana - no mają do niej prawo, ale nie na żywym organizmie, tylko nowa generacja, nowa wizja, nowy start Cytuj
Shen 9 978 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, łom napisał(a): Co do samych gier, dopóki port będzie minimum rok po wyjściu na Xa/PC to ok, Panie jaki rok, już Indiana wychodzi kilka miesięcy po premierze na xboxie, a to i tak pewnie dlatego, że decyzja zapadła za pozno. Cytuj
Donatello1991 1 475 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Może sami nie wiedzą w jakim kierunku pójść w następnej generacji więc robią fundamenty. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Czyli mamy za sobą pierwszy pogrzeb xboxa w tym roku, jeszcze tylko zapowiedź Halo na PS5 i Switcha więc kolejny pogrzeb, potem w czerwcu konferencja xboxa na niE3, zapowiadany od kilku lat sekretny Playstation Showcase, kontrowersje wokół nominacji na TGA i kolejny rok zleci Cytuj
Bzduras 12 911 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Z tym, że tym razem pogrzeb jest prawdziwy, a prowadzi go nie kto inny jak tylko sam nutella w dupę jebany. Spenser z tą laską od Jamesa Bonda robią za niosących trumnę. Cytuj
krzysiek923 1 770 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, ASX napisał(a): Czyli mamy za sobą pierwszy pogrzeb xboxa w tym roku może kolejny zbiegnie się z ubisoftem, między nami wydawcami Cytuj
Shen 9 978 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pogrzeb xboxa i narodziny wielkiego wydawcy, kaska będzie się zgadzać, panowie w garniturkach zadowoleni, a, że ktoś czuje się oszukany? Jest gitówa, wystarczy mieć teraz dwie konsole i można ograć prawie wszystkie nowe gry. Cytuj
Mejm 15 470 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Xbox sie zabil ale wiadomo, wina sony xD Cytuj
Bzduras 12 911 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ty szen, ale to że iksboks się zajebał to nie znaczy, że sonka magicznie stała się perłą gamingu, bo oni dalej ssą masywnego donga, tylko tym razem robią to bez konkurencji. A jak już MS kompletnie się wypisze ze sprzętu to dopiero zobaczysz, jakie super pomysły mają chinole jak nie mają konkurencji Cytuj
KrYcHu_89 2 487 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Indiana gamepass 4 mln graczy, ale zobaczcie po aczikach ilu opuściło Watykan? Nie zrozumcie mnie źle gamepass ma dobry lineup, ale wciąż wydaje mi się, że dobrze zrobione gry mają tam ciężko, by osiągnąć finansowy sukces. Cytuj
SnoD 2 383 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Przejdziecie na PS dla tych dwóch gier rocznie więcej, ale za to będzie ekskluzywnie dymani w pupalu przez Sony i to z własnej nieprzymuszonej woli Cytuj
Mejm 15 470 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Bzduras napisał(a): A jak już MS kompletnie się wypisze ze sprzętu to dopiero zobaczysz, jakie super pomysły mają chinole jak nie mają konkurencji A ja wlasnie jestem ciekaw czy jak sony przestanie kopiowac wymysly micorsoftu to czy faktycznie bedzie zle czy lepiej Cytuj
drozdu7 2 957 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): ale zobaczcie po aczikach ilu opuściło Watykan? Ej oni może dalej eksplorują Cytuj
Bzduras 12 911 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Mejm napisał(a): A ja wlasnie jestem ciekaw czy jak sony przestanie kopiowac wymysly micorsoftu to czy faktycznie bedzie zle czy lepiej Ez, nowy standard cenowy, konsole na premierę bez napędu i remaki remasterów z wyciętymi multiplayerami to akurat ich własne wymysły. Jestem pewny, że za pazuchą mają ich jeszcze więcej, tylko czekają na moment, w którym będą mogli puścić lejce. Cytuj
Shen 9 978 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Bzduras napisał(a): Ty szen, ale to że iksboks się zajebał to nie znaczy, że sonka magicznie stała się perłą gamingu, bo oni dalej ssą masywnego donga, tylko tym razem robią to bez konkurencji. A jak już MS kompletnie się wypisze ze sprzętu to dopiero zobaczysz, jakie super pomysły mają chinole jak nie mają konkurencji Czy ja pisalem o jakiejś perle? Eksów na sonke i xboxa jest tak mało, ze dla mnie nie ma sensu posiadac dwoch sprzętów, więc spoko, że te kilka gier od microsoftu bede mógł ograc jak najdzie mnie ochota. No a wsteczna i zbudowana już biblioteka jednak trzyma przy jednym sprzęcie. Cytuj
ASX 14 800 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem jak dla mnie pogrzeb jest wtedy kiedy przestają wychodzić gry i konsola zostaje porzucona przez producenta. Wiem o czym mówię, bo przeżywałem to np. Vitą. A jeśli na xboxa wciąż będą wychodzić gry tak jak dotychczas od studiów first party i third party to dla mnie nic się nie zmienia i konsola pozostaje żywa dopóki dostaje nowe gry. Cytuj
krzysiek923 1 770 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Bzduras napisał(a): A jak już MS kompletnie się wypisze ze sprzętu to dopiero zobaczysz, jakie super pomysły mają chinole jak nie mają konkurencji no może okaże się, że ms przestał robić konsole, ale robi gry, a sony będzie robić konsole, ale przestanie robić eksy z braku konkurencji, bo gry będzie dostarczać ms Cytuj
Basior 1 147 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, drozdu7 napisał(a): Ej oni może dalej eksplorują Oj widzę ktoś się czepia, a Watykan jest piękny, aż chce się wrócić w realu tam Spoiler No jeszcze nie wyszedłem xd Cytuj
krzysiek923 1 770 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) najlepszym sprzętem dla hc gamera jest pc i to proste (pomijam nintendo, tylko ps + x), konsole mają już tylko zaletę prostoty obsługi i wygody dla leniwców, typowo casualowy segment, produkt dla całej wesołej rodzinki, sprzęt użytkowy obok pralki i lodówki i jeszcze te driftowanie analogów w padach za 300 zł i opłacanie grania przez sieć Edytowane 2 godziny temu przez krzysiek923 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi