Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, ASX napisał(a):

No i przecież z konsolą z konsolą nic się nie dzieje

no to się jeszcze okaże, jak kolejni wydawcy zaczną olewać ich sprzęt, bo będzie "jeszcze bardziej niszowy" na tle playstation. ms już teraz nie walczy o obecność gier na ich konsoli tylko wrzuca własne + bierze co łaska od innych, a to nie jest nowy start, bo ta generacja jeszcze trwa

Opublikowano

Odpływ będzie, bo po co wydawać grę której nikt nie kupi? Lepiej na PS5 wydać czy innego Switcha. 

Zajechali swoją konsole, pozycję jako taką na którą pracowali nie od wczoraj. Nie ma co tu tworzyć więcej. 

Opublikowano

No na chwilę obecną to żaden wydawca nie olewa Xboxa, a zeszło go ledwo 30 mln. Fakty są takie, że na XS gry wydaje więcej wydawców niż na One i prawdopodobnie X360.

Już chyba zapominacie ile kiedyś gier omijało konsole MS.

Opublikowano

Jak zaczną olewać to wtedy będzie można bić na alarm. Na razie to jednak to więcej jednak wraca na xboxa i to nawet ci któzy przez wiele lat go olewali (Kojima.  gry Atlusa, Level 5, zapowiedź gier Square Enix ). Więc, może nie jest o tym głośno, ale widać jednak że za kulisami pracują nad tym by Xboxa nie omijały gry. 

Opublikowano

Gracze mają pamięć złotej rybki. Już nie pamiętają jak w poprzedniej generacji SF, Persony czy inne Yakuzy omijały X'a, a dzisiaj nie dość, że wychodzą to potrafią na premierę wpaść do GP :p

Opublikowano

poczekajmy jeszcze do tej nowej generacji, bo przecież zapowiedzieli, ze "nie chcą zdobywać klientów grami ekszkluzywnymi, tylko chcą rywalizować możliwościami sprzętu"

może zaskoczą fajnymi rozwiązaniami, a może będzie kolejny gwóźdź do trumny tej konsoli. którejś grupy klientów zapewne nie zadowoli i coś mnie prześladuje myśl, że będzie to grupa klientów chcąca tradycyjnie mocniejszej konsoli nowej generacji, a nie kolejnego tv tv tv o wydajności ziemniaka. jak zrobią stacjonarko-przenośniaka na kształt switcha i będzie to jedyna opcja... no bo w sumie "hej, jak chcecie grafike, to mamy chmure"

Opublikowano
22 minutes ago, Czoperrr said:

Nie chodzi o XSX tylko o przyszłość Xboxa w postaci konsoli bo zasadność kolejnego Xboxa jest podważana.

No to zagrasz na Playstation w Forzę czy Gearsy. MS wypuści następnego Xboxa. W jakiej formie zobaczymy. I każdy sobie zdecyduje. Ja wiem, że następnego Xboxa nie kupię, bo w gry od MS zagram na Decku albo Playstation, a Gamepass mnie nie interesuje. Prosta sprawa

Opublikowano
24 minutes ago, Homelander said:

No to zagrasz na Playstation w Forzę czy Gearsy. MS wypuści następnego Xboxa. W jakiej formie zobaczymy. I każdy sobie zdecyduje. Ja wiem, że następnego Xboxa nie kupię, bo w gry od MS zagram na Decku albo Playstation, a Gamepass mnie nie interesuje. Prosta sprawa

Nie przesadzaj z tym deckiem