Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

@Czoperrr, ale co ty pierdolisz, bo nie kumam? Będę miał ochotę to sobie kupię, a jak wpadnie w międzyczasie do GamePassa to jeszcze lepiej.

Też mam tak z grami, które nie są must have. Jak wpadną to zagram, ale kupić to nie kupię, bo nie mam na nie żadnego ciśnienia.

Opublikowano

Sam nie używałbym określenia must-have, bo to sugeruje tytuł uniwersalnie dobry dla wszystkich. Wolę myśleć, że po prostu przyszła na coś pora - wyzbycie się FOMO i kupowania na premiere pod wpływem hype’u diametralnie poprawia moje doświadczenia z konsolą.

a że akurat naszła mnie ochota na THPSy to dość zrozumiałe, że się zastanawiam kiedy wpadnie do XGP, bo może akurat niedługo patrząc, że MS kupił ActiBlizz ;) 

Opublikowano
4 minutes ago, Atherius said:

Też mam tak z grami, które nie są must have. Jak wpadną to zagram, ale kupić to nie kupię, bo nie mam na nie żadnego ciśnienia.

Ja podobnie. Kiedyś już zdarzyło mi się kupić na zapas, bo promocja, nie znaleźć czasu, a później gra i tak wpadała do passa. 

Opublikowano

To gra w GamePassie, niech leży. W ogóle nie kumam skąd zawsze ta troska, a w rzeczywistości podchujówka, że na coś czekam? Czy ja wam wchodzę do biblioteki i patrzę co macie czego nie albo odliczam czas od premiery albo pierwszego posta na dany temat? Weźcie się kurwa zastanówcie, ja wam radzę. 

Opublikowano
43 minuty temu, Bzduras napisał(a):

"Mogliby  w końcu wrzucić" sugeruje, że jest ochota i chęć od dłuższego czasu żeby zagrać.

Jeszcze raz mówię - kiedy piszę, że mogliby wrzucić to nie siedzę i nie obgryzam paznokci w nerwowym oczekiwaniu, że to coś w końcu wpadnie xD Akurat niedawno naszło mnie na zręcznościówkę i wiem, że się w tonego trzeba zaopatrzyć. Chyba, że wpadnie w międzyczasie do XGP.

no ale już widzę że co drugi as dopowiada sobie, że 5 lat kurwa czekam dzień w dzień i się modłę do spencera

do zainteresowanych, jeszcze raz powsadzam, pierdolnijcie się w łeb czasami nim coś napiszecie :) 

• beka z typa 3
Opublikowano

Z jednej strony człowiek jak tak słucha gadki Spencera to myśli sobie że robią tego Xboxa bo "muszą" a tak naprawdę huj na niego położyli.

Ale z drugiej no jest ta ciekawość bo oni potrafią naprawdę dobry sprzęt zrobić i jakieś ficzery jak QR zastosować. Mogliby powiedzieć już mniej więcej w co celują 

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie no, Xbox Series jest ostatnim Xboxem do momentu w którym nie powstanie nowy. Wiem, że brzmi to trywialnie, ale istnienie PS6 czy nawet PS7 jest gwarantowane o ile nie wybuchnie wojną, a z Xboxem to dzisiaj tak a jutro nie.

Ale jak to przecież następny Xbox już został oficjalnie zapowiedziany. 

Opublikowano

Nie został zapowiedziany, według plotek został przyklepany wewnętrznie. Oficjalnie to jedynie został wspomniany, ale dywizja Xboxa ma pamięć złotej rybki i jest tak jak Paolo pisze.

Opublikowano
23 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Z jednej strony człowiek jak tak słucha gadki Spencera to myśli sobie że robią tego Xboxa bo "muszą" a tak naprawdę huj na niego położyli.

No trudno się może być z tym pogodzić, ale sprzedaż samej konsoli już dawno nie jest priorytetem. Skupiają się teraz na robieniu gier i zarabianiu na nich gdzie się da. Taka jest rzeczywistość.

Z konsol na pewno nie zrezygnują, bo mają tu dziesiątki milionów własnych klientów, których po prostu nie opłaca się porzucać. Zresztą powtarzają to za każdym razem, starając się pewnie uspokoić ludzi, ale jak ktoś nie chce im wierzyć w sumie nie musi. Przekona się pewnie dopiero jak konsole będą do kupienia. 

Co do nazwy to obstawiam coś w stylu kontynuacji Series X i S. Xbox od jakiegoś czasu wewnętrznie zrezygnował z podziału na generacje. Zresztą trudno nie zauważyć, że tradycyjny konsolowy podzial na oldgeny i currentgeny mocno się zatarł. Wszystko jeśli tylko się da jest crossgenowe, a to proces który tylko będzie się poglebiał. Więc nie będę zdziwiony jeśli hanhelda nazwią Series P albo Series H. A nastepną konsole stacjonarną jakąś inną literką, cyfrą lub jakaś inną kombinacją. 

Opublikowano
14 minut temu, Bzduras napisał(a):

Nie został zapowiedziany, według plotek został przyklepany wewnętrznie.

ASAX po filmikach Rysława, który twierdził, że nie będzie Xboxa twierdził, że został oficjalnie zapowiedziany więc ustalcie jedną wersję :)

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

ASAX po filmikach Rysława, który twierdził, że nie będzie Xboxa twierdził, że został oficjalnie zapowiedziany więc ustalcie jedną wersję :)

Pisałem że został tak samo potwierdzony jak Switch 2 który również wówczas istnial tylko wypowiedziach dyrektorów z Nintendo. 

Ale w Switcha 2 jakoś wierzyłeś. 

Proszę nie manipuluje. 

Opublikowano

A co ja, na czele rady mikrosoft stoję żeby "ustalać jedną wersję"? Zmieniają zdanie co 10 minut to może i konsoli nie będzie. A jak oficjalnie zapowiedzieli to daj link do jakiejś prezentacji. To, co tam bondówka sobje pierdoliła w podcaście to dla mnie żadna "oficjalna zapowiedź".

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał(a):

Z konsol na pewno nie zrezygnują, bo mają tu dziesiątki milionów własnych klientów, których po prostu nie opłaca się porzucać.

To mnie właśnie najbardziej zaskakuje - MS już praktycznie nie wspiera One, wsparcie 3rd party kładzie nacisk na Seriesy, a te ostatecznie i tak sprzedały się w jakiś niecałych 30 milionach egzemplarzy. One w 60 na przestrzeni całej generacji. IMO wycofanie się wynika z faktu, że te „dziesiątki milionów” zwyczajowo się kurczą albo przechodza na konsole konkurencji.

IMO zauważyli, że jeśli XSS sprzedaje się głównej jako dodatek do PS5 i sam jest dekoderem do GamePassa to postanowili te gry przenieść na PS5 właśnie. Z tego tytułu, że ci ludzie chcą jeszcze gry kupować.

Opublikowano
11 minut temu, ASX napisał(a):

bo mają tu dziesiątki milionów własnych klientów

No właśnie mają na dzień dzisiejszy 30 baniek. Ale w kolejnej generacji będzie np 10-15mln. I rozkręcona multiplatformowosć. Wtedy łatwiej będzie porzucić sprzet. 

Chyba że Xbox przestanie być konsolą a będzie PC gotowcem, ale to niewiele zmienia bo ja w żadne zewnętrzne sklepy nie wierze i hooy. 

Smutne to ale jeśli od dnia dzisiejszego chciałbyś przed tv pograć we WSZYSTKIE najnowsze gry to nie kupujesz Xboxa

Opublikowano

Nie zamierzam cię przekonywać, możesz sobie wierzyć lub nie wierzyć w co chcesz. Ja tylko powiedziałem że informacje że bedą robić kolejne konsole został kilkukrotnie potwierdzony w oficjalnych wypowiedziach. 

Jak najbardziej rozumiem że jak pan z Nintendo i pisał na Twitterze że Switch 2 będzie to gracze mu wierząlyli na słowo. Ale jak to samo mówi CEO Microsoftu, Spencer czy Bond to część ludzi podchodzi do tego z nieufnoscią.