Bzduras 13 079 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 1 minutę temu, ASX napisał(a): Jak najbardziej rozumiem że jak pan z Nintendo i pisał na Twitterze że Switch 2 będzie to gracze mu wierząlyli na słowo. Ale jak to samo mówi CEO Microsoftu, Spencer czy Bond to część ludzi podchodzi do tego z nieufnoscią. Kurczę, ciekawe dlaczego? 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 530 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu OK Asax, ale gdzie Rzym a gdzie Krym? Swotch2 to był pewnik, ludzie po prostu nie wiedzieli co wyjdzie jako następne - PRO czy rewizja, a nie że S2 w ogóle nie powstanie. Zaś wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że MS ma zamiar masować jaja wszystkim wokół tylko nie posiadaczom Xboxa i to, że Xbox powstanie budzi więcej obaw niż oczekiwań. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): To mnie właśnie najbardziej zaskakuje - MS już praktycznie nie wspiera One, wsparcie 3rd party kładzie nacisk na Seriesy, a te ostatecznie i tak sprzedały się w jakiś niecałych 30 milionach egzemplarzy. One w 60 na przestrzeni całej generacji. IMO wycofanie się wynika z faktu, że te „dziesiątki milionów” zwyczajowo się kurczą albo przechodza na konsole konkurencji. Masa ludzi wciąż gra na starych Xboxach One, podobnie jak na PS4. Tym właśnie różni się ta generacja od pozostałych, najważniejsze i najpopularniejsze gry wciąż są grywalne i wychodzą na Xboxy One i PS4. I mówię to będzie się tylko pogłębiać. Bo twórcy jeśli nie bedą do tego zmuszneu jeszcze dlugą bedą wspierać Xboxa One. Niecałe 30 mln XSX i XSS to również informacja nieaktualna. Ale pewnie będzie jeszcze długo powtarzana, tak jak swego czasu niecałe 40 mln Xboxa One, który ostatecznie sprzedał się w ponad 50 milionach. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Swotch2 to był pewnik, ludzie po prostu nie wiedzieli co wyjdzie jako następne - PRO czy rewizja, a nie że S2 w ogóle nie powstanie. Zaś wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że MS ma zamiar masować jaja wszystkim wokół tylko nie posiadaczom Xboxa i to, że Xbox powstanie budzi więcej obaw niż oczekiwań. Jeśli uważasz że MS wydając gry na inne platformy masuje komuś jaja, to posiadając PC czy Xboxa masuje również i tobie. Bo żadna ich gra przecież cię nie ominie, na niczym nie będziesz stratny. Nawet będziesz miał lepiej od nich, bo w Dooma czy Indiana Jones będzie można zagrać na PS5 dopiero po uiszczeniu 350 zł, a w GP (którego na PS5 jeszcze nie ma)możesz zagrać w te gry za ułamek tej kwoty. 7 minut temu, Bzduras napisał(a): Kurczę, ciekawe dlaczego? Dlatego że gracze mają do nich mniejsze zaufanie, i tak jak pisałem w pełni to rozumiem Cytuj
Paolo de Vesir 9 530 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 4 minuty temu, ASX napisał(a): Jeśli uważasz że MS wydając gry na inne platformy masuje komuś jaja, to posiadając PC czy Xboxa masuje również i tobie. Bo żadna ich gra przecież cię nie ominie, na niczym nie będziesz stratny. Nawet będziesz miał lepiej od nich, bo w Dooma czy Indiana Jones będzie można zagrać na PS5 dopiero po uiszczeniu 350 zł, a w GP (którego na PS5 jeszcze nie ma)możesz zagrać w te gry za ułamek tej kwoty. Z perspektywy czasu jako posiadacz XSX mogę niczego nie stracić, ale nie zyskam, a zyska posiadacz PS5 a jednocześnie nie straci niczego. Pisałem już o tym wcześniej - MS nie zadbał o takie hity jak Silent Hill 2, WuKong, a jak słyszeli o problemach z BG3 to na chuju powinni stanąć aby pomóc devom. 3 Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu Z tego co wiem z Baldurem devi dostali pomoc bezpośrednio od MS. A co przykładów podkupionych czasowych ekskluzywności to prawda jest taka, że nie ma niestety metod by temu przeciwdziałać, jeśli dwie strony się dogadają. Na szczęście dla graczy, jest jednak coraz mniej tego typu przypadków i coraz więcej developerów woli jednak wydawać gry wszędzie gdzie może, niż bawić się w jakieś opóźnianie premiery. Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Czy ktoś tutaj właśnie porównał wiarygodność firmy Nintendo, która żyje tylko z konsol i gier i nie może sobie polecieć w chuja z Microsoftem, który na Xboxa może się wysrać w każdej chwili jak nutella sobie pierdnie bo hajs zbijają na Windowsach, O365 i Azure? Cytuj
drozdu7 3 036 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 26 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Z perspektywy czasu jako posiadacz XSX mogę niczego nie stracić, ale nie zyskam, a zyska posiadacz PS5 a jednocześnie nie straci niczego. Dokładnie, lepiej się nie da ująć tego zjawiska. Ale Asax napisze że jest dobrze, mając PC i wszystkie gry Dlaczego Xsx nie jest w sprzedaży gdy do nowej generacji może być i dwa lata? To jest chore. Dla mnie to jest przerzucenie klientów na inne konsole i zyski z innych miejsc. Btw XSS najlepszy deal teraz za 5stow do GP i wstecznej. 39 minut temu, ASX napisał(a): Nie zamierzam cię przekonywać, możesz sobie wierzyć lub nie wierzyć w co chcesz Ale przecież ja wierzę że nowy Xbox będzie, bo będzie napewno. Nie wierzę za to w plotki o dostępie do Steamow, Epiców bo gdybyśmy chcieli to rozłożyć na czynniki pierwsze to nie trzyma się kupy po prostu. To życzeniowe myślenie by odgryźć się Sonowcom że będzie dostęp do ich exów Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu Tak porównałem wiarygodność, na zdecydowaną niekorzyść Microsoftu. Ale sposób oficjalnego potwierdzenia że konsole obu firm powstają, był w zasadzie ten sam. No i ten Xbox, jest już na rynku już prawie ćwierć wieku, dłużej niż np. konsole Segi. Chyba pora się przyzwyczaić do faktu, że Xbox to nie jest chwilowa efemeryda, która nagle zniknie, ale stety lub niestety dla niektórych, jeszcze z nami raczej trochę pozbędzie. 4 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Dokładnie, lepiej się nie da ująć tego zjawiska. Ale Asax napisze że jest dobrze, mając PC i wszystkie gry Nie jest spoko, nigdy tak nie pisałem. Jeśli gry omijają Xboxa, to zawsze jest to strata dla jego użytkowników. Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Ale czemu nie ma Xboxów w sklepach? Przecież to jest niepoważne, zabili sprzedaż własnego sprzętu a kolejnego jeszcze nie ma na horyzoncie i nie będzie przez minimum dwa lata. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu Tego chyba nikt nie ogarnia. XSX to kawał solidnego sprzętu, cały czas też wychodzą gry, a konsol w sklepach nie ma. I to nie jest problem tylko Polski, ale w wielu krajach jest podobnie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 530 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 28 minut temu, Czoperrr napisał(a): Ale czemu nie ma Xboxów w sklepach? Przecież to jest niepoważne, zabili sprzedaż własnego sprzętu a kolejnego jeszcze nie ma na horyzoncie i nie będzie przez minimum dwa lata. Zrealizowała się plotka, wygląda na to, że po prostu usunęli wersję z napędem. ta cena Cytuj
drozdu7 3 036 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 33 minuty temu, ASX napisał(a): Jeśli gry omijają Xboxa, to zawsze jest to strata dla jego użytkowników No ale nie czujesz że coś jest nie halo? Że teraz nagle Spencer kocha inne platformy i daje im swoje gry. A dla użytkowników Xboxa nie załatwiono zupełnie nic? Nie uzyskaliśmy nic. Tyle że gry będą w Gamepassie (gdzie też napluli nam na ryj gdy zmienili taryfy i premiery day one tylko w najwyższym abo). Wiesz co było gadane wcześniej, a co jest od półtorej roku. Książkę by napisał o tym ile kłamstw w tym czasie poleciało. I dalej jesteśmy w tej spirali niewiadomych, dlaczego konsol nie ma w sklepach itp. Nie ma co się też dziwić że ludzie to uwierzą jak zobaczą na oczy nowego Xboxa. 2 Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Ile????? Może nie ma napędu ale za to jest drogo. Cytuj
Bielik 767 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Może nie ma napędu, ale za to nie da się go dokupić w chorej cenie 1 Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu 41 minut temu, drozdu7 napisał(a): No ale nie czujesz że coś jest nie halo? Że teraz nagle Spencer kocha inne platformy i daje im swoje gry. A dla użytkowników Xboxa nie załatwiono zupełnie nic? Nie uzyskaliśmy nic. Tyle że gry będą w Gamepassie (gdzie też napluli nam na ryj gdy zmienili taryfy i premiery day one tylko w najwyższym abo). Ale tak szczerze co mnie obchodzi kogo lub co kocha Spencer? Dla mnie może kochać nawet transwestytę i Switcha jeśli dostarcza gier. Dla mnie liczą się gry. I jak na razie to mam załatwione, a to jest najważniejsze. A że takie gry jak Indiana, Avowed, South od Midnight czy Doom będą dodatkowo w GP to darmowy plus, bo nie trzeba płacić 350 zł. I wiadomo że słabo że Game Pass podrożał i zmienili taryfy. Zawsze jest słabo kiedy coś drożeje. Cytuj
SnoD 2 410 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 12 minut temu, drozdu7 napisał(a): No ale nie czujesz że coś jest nie halo? Że teraz nagle Spencer kocha inne platformy i daje im swoje gry. A dla użytkowników Xboxa nie załatwiono zupełnie nic? Nie uzyskaliśmy nic. Tyle że gry będą w Gamepassie (gdzie też napluli nam na ryj gdy zmienili taryfy i premiery day one tylko w najwyższym abo). Wiesz co było gadane wcześniej, a co jest od półtorej roku. Książkę by napisał o tym ile kłamstw w tym czasie poleciało. I dalej jesteśmy w tej spirali niewiadomych, dlaczego konsol nie ma w sklepach itp. Nie ma co się też dziwić że ludzie to uwierzą jak zobaczą na oczy nowego Xboxa. Jeszcze 100 razy napisz ten sam post :p Jak czujesz się w jakiś sposób oszukany to kup PS5. Kawałek plastiku za 2 kafle, a zachowujesz się jakby to była hipoteka na 30 lat :p Cytuj
GearsUp 449 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Zrealizowała się plotka, wygląda na to, że po prostu usunęli wersję z napędem. ta cena Egzemplarze limitowane więc radzę się spieszyć z zakupem Można wreszcie złożyć białego full seta konsol Cytuj
krzysiek923 1 827 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Dlaczego Xsx nie jest w sprzedaży gdy do nowej generacji może być i dwa lata? To jest chore. dla mnie to jest... niepokojące, bo wygląda jak wygaszanie licznej już puli użytkowników xboksa-konsoli w obecnej formie, bo być może nowa konsola pójdzie innym kierunkiem i nie ma sensu powiększać bazy użytkonwników starego systemu, skoro nowy obiera inny kierunek. dlatego w tej generacji odpuściłem już xboksa i czekam na nową generację, a jak kolejnemu xboksowi niczego nie będzie brakować, to wtedy biorę 7 minut temu, SnoD napisał(a): Jeszcze 100 razy napisz ten sam post :p Jak czujesz się w jakiś sposób oszukany to kup PS5. Kawałek plastiku za 2 kafle, a zachowujesz się jakby to była hipoteka na 30 lat :p no masz, to podobnie jak ty ze swoim "hehe ale beka, typ sie martwi, a ja jestem taki ponad tym" Cytuj
Paolo de Vesir 9 530 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu To raczej ASX, Steryd podchodzi do tego raczej zdroworozsądkowo. Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 3 minutes ago, krzysiek923 said: dla mnie to jest... niepokojące, bo wygląda jak wygaszanie licznej już puli użytkowników xboksa-konsoli w obecnej formie, bo być może nowa konsola pójdzie innym kierunkiem i nie ma sensu powiększać bazy użytkonwników starego systemu, skoro nowy obiera inny kierunek. dlatego w tej generacji odpuściłem już xboksa i czekam na nową generację, a jak kolejnemu xboksowi niczego nie będzie brakować, to wtedy biorę no masz, to podobnie jak ty ze swoim "hehe ale beka, typ sie martwi, a ja jestem taki ponad tym" No ja się cieszę że przesiadłem się z PS4 na XSX bo zapewnił mi 4 lata fantastycznej rozrywki a przy okazji stałem się posiadaczem konsoli rarytasu, być może ostatniej tej marki. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a): To raczej ASX, Steryd podchodzi do tego raczej zdroworozsądkowo. Ja też myślę że to podchodzę do tego całkiem zdroworozsądkowo. I mogę nawet powtórzyć, że jeżeli dla kogoś problem że gry Xboxa wychodzą na nowe platformy to może, a nawet powinien porzucić swoją bibliotekę i zacząć grać na czymś innym. Ale jeśli ktoś nie ma z tym problemu, to nic się dla niego nie zmieni, może dalej grać na swojej konsoli, dalej będą wychodzić gry, dalej będą GP itd. Nie widzę sensu narzekać i przeżywać miesiącami na to że coś straciłem i że powinienem coś dostać w zamian bo jakaś gra trafi na jeszcze nową platformę, tak jakby gracze z PlayStation coś stracili gdy takie Death Stranding wyszło na xboxa. Albo gdy gry z xboxa albo PlayStation zaczęły trafiać na Steam. XSX czy XSS nigdy nie miały ekskluzywnej zawartości, czyli gier dostępnych tylko na tych sprzętach. Chyba każdy zdawał sobie z tego sprawę gdy kupował konsolę, a mimo to wiele osób je kupiły, bo GP, bo mają tu bibliotekę gier z 3 generacji konsol, bo to sama w sobie dobrze zrobiona i cicha konsola itd. Nie ma też aktualnie żadnych racjonalnych za tym by Xbox miał zrezygnować z konsol, oprócz tekstów które czytam od jakiś kilkunastu typu "mówię ci mordo, ten Microsoft to może w każdym momencie zrezygnować z konsol". No może i może, to firma tej wielkości, że potrafi bez skrupułów porzucić rzeczy które się nie przynoszą odpowiednich zysków, tak jak np. zrobiła to z Mixerem. Ale jakoś tego nie zrobił od ponad 20 lat z xboxem. Cytuj
drozdu7 3 036 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 9 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): dlatego w tej generacji odpuściłem już xboksa i czekam na nową generację Pogoniles czy po prostu nie inwestujesz w niego póki co. Teraz jak sprzedają po 2800 to chyba nie tracą na sprzęcie co Cytuj
Czoperrr 5 409 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Najgorsze w tym wszystkim jest to, że chciałbym polecić znajomym Xboxa bo ja jestem zadowolony ale co z tego skoro i tak nie mogą kupić konsoli bo jej po prostu nie ma w sklepach. Cytuj
Bzduras 13 079 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Rozmawiałem ze szwagrem na święta, kupił sobie (i dla dzieciaków) PS5. Zapytałem czemu akurat PS5 skoro mają Xbox One X (jeszcze tego samego, którego dałem siostrzenicy przesiadając się na Seriesa), odpowiedź była prosta. Cytat Poszedłem do sklepu żeby kupić konsolę i powiedziałem przed wejściem, że która będzie na półce to tę wezmę. Xboxa nie było, PlayStation było to wziąłem pleja. Kurtyna. Cytuj
creatinfreak 3 910 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Mógł wyjść z Nintendo albo jakimś rogiem, to i tak dobrze wybrał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi