Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PC jedyne games preservation, jak nie oficjalnymi kanałami to pirat i elo (tak, piractwo rzeczy które nie są dostępne w oficjalnym obiegu uważam za moralne - chcesz mój pieniądz to ja ci go chętnie dam, ale jak nie mam takiej możliwości no to już nie moja wina). A jaka wsteczna :banderas:

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

tak, piractwo rzeczy które nie są dostępne w oficjalnym obiegu uważam za moralne - chcesz mój pieniądz to ja ci go chętnie dam, ale jak nie mam takiej możliwości no to już nie moja wina

dokładnie, kilka razy już pisałem, że jak mi zabiorą jakąś gierkę zakupioną cyfrowo, to sobie pobiorę pirata tej gierki, a dowód zakupu mam na mailu panie władzo

Opublikowano

no tak PC to wzór jeśli chodzi o zachowanie gier. 

Są nawet strony jak https://www.myabandonware.com

gdzie można łatwo i prosto i chyba legalnie pobrać tysiące gier wycofanych ze sprzedaży. Dlatego tak dobrą rzeczą jaką nastąpiła w branży jest to że wreszcie exy Sony i Microsoftu zaczęły wychodzić na PC. Bo dzięki temu, nigdy nie zostaną zamknięte na coraz trudniej dostępnych do kupienia konsolach i będzie można w nie łatwo zagrać, nawet  po wycofaniu z oficjalnego sklepu. 

Opublikowano

A jeszcze niedawno wyszedł rekompilator gierek z 360 :banderas: Niech się do tego dorwą odpowiedni ludzie to w końcu, w końcu powróci cała gama klasyków zapomnianych w czasie i cyfrowej przestrzeni.

oczywiście na PC, bo wiadomo, że nie na Xboxa

• This 1
Opublikowano
1 hour ago, krzysiek923 said:

Xboksy dostępne w coraz mniejszej ilośći sklepów, w tym MS Store na różne kraje. Ten nowy Xbox to chyba naprawdę blisko, dlatego niczego nie uzupełniają, ale i nie zapowiadają, bo kto by później kupował obecne Series S/X, kiedy i bez zapowiedzi nowego sprzętu kiepsko się sprzedają. Ciekawe, jak rozwiąże się sytuacja z Series S i jaki będzie miało to wpływ na Series X, bo nie wyobrażam sobie gier kolejnej generacji przygotowywanych z myślą o tym, że mają też działać na Series S, a jednocześnie w ramach "na obu, albo żadnym" ucierpi na tym XSX.

To są moje obawy o których tu pisałem. Myślę że chcą wydać jak najszybciej nowy sprzęt żeby odciąć XSS przez co oberwie też XSX.

Opublikowano
23 minuty temu, ASX napisał(a):

Na Playstation trwa ten sam proces tylko z kilkuletnim opóźnieniem i całkowicie zrezygnują z płyt pewnie dopiero przy PS7.

O widzisz, też chętnie by to ujebali ale mimo wszystko pozwalają się cieszyć płytkami ludziom tak długo jak to możliwe. Zadaja sobie trud by na płycie nie był tylko instalator mimo wszystko. Ja takie coś szanuję.

Opublikowano

To że na PS5 częściej jest cała gra na płycie niż na Xboxie to kwestia tego że PS5 czyta dwuwarstwowe płyty o pojemności 100gb. To jest jedyny "trud" jaki sobie zadali. Xbox tutaj wyraźnie poszedł po kosztach, wrzucając do XSX ten sam napęd co Xboxach One. 

• This 1
Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

Xbox tutaj wyraźnie poszedł po kosztach, wrzucając do XSX ten sam napęd co Xboxach One. 

Cytat

PS5 czyta dwuwarstwowe płyty o pojemności 100gb.

Cytat

To jest jedyny "trud" jaki sobie zadali.

Opublikowano

celem mojego posta było wyjaśnienie z czego wynika różnica dlaczego gry na xboxa częściej nie mają całych gier na płytach. 

Opublikowano
14 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Zadaja sobie trud by na płycie nie był tylko instalator mimo wszystko. Ja takie coś szanuję.

8 minut temu, ASX napisał(a):

nie wiem w jakim uniwersum ta odpowiedź nie brzmi sarkastycznie

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał(a):

To jest jedyny "trud" jaki sobie zadali

To tak do końca nie jest, np. GOTY Cyberpunk, ze wszystkim, jest tylko na xboxie. Tak samo FF Rebirth wyszedł na dwóch płytach, jakby mieli to w dupie, to byś miał jedną i ściągał patche. Da się, i można, tylko trzeba chcieć.

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Jedyny trud w jakim sensie?

w takim że nie ma chyba innych starań i trudów. 

Zobaczymy jak będzie w przyszłości, czy Sony dalej będzie inwestować w ten nośnik i zainwestuje w napęd i płyty o większej ilości wartw, gry są w końcu coraz większe i większe. 

Opublikowano
Teraz, SlimShady napisał(a):

To tak do końca nie jest, np. GOTY Cyberpunk, ze wszystkim, jest tylko na xboxie. Tak samo FF Rebirth wyszedł na dwóch płytach, jakby mieli to w dupie, to byś miał jedną i ściągał patche. Da się, i można, tylko trzeba chcieć.

to już kwestia wydawcy gry. Sam Microsoft nie robi przeszkód by wydać gry na większej ilości płyt jak zrobili to np.  Redzi z Cyberpunkiem. Ale większość z nich tnąc koszty woli na płytę wrzucić samą licencję. 

Opublikowano (edytowane)
Teraz, ASX napisał(a):

to już kwestia wydawcy gry. Sam Microsoft nie robi przeszkód by wydać gry na większej ilości płyt jak zrobili to np.  Redzi z Cyberpunkiem. Ale większość z nich tnąc koszty woli na płytę wrzucić samą licencję. 

na przykład taki wydawca jak Microsoft :yao:

Edytowane przez krzysiek923
Opublikowano
14 minut temu, ASX napisał(a):

To mówisz, że nawet specjalnie nie trzeba było się "trudzić" żeby fizyki miały jakiś tam jeszcze sens? Niezły leniuszek z tego Xboxa zatem.

Opublikowano

no olewają coraz bardziej nośniki fizyczne, trudno tego nie zauważyć. Bo ponad 90% sprzedaży u nich to cyfra i tu inwestują oferujac Play Anywhere, gdzie rozdają ci za darmo również wersję na PC czy wersję na chmurę. Kupowanie w tym przypadku płyty gdzie coraz częściej nie ma nawet gry na płycie, a w tej samej cenie dostajesz mniej, nie jest zbyt atrakcyjne.  Dlatego myślę że następne konsole nie będą miały napędów. 

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

Kupowanie w tym przypadku płyty gdzie coraz częściej nie ma nawet gry na płycie

zapętlasz się. eksów ms nie ma na płycie, to chyba logiczne, że w takim przypadku pudełko nie ma sensu.