Bzduras 13 252 Opublikowano wczoraj o 12:44 Opublikowano wczoraj o 12:44 5 minut temu, Czoperrr napisał(a): Mi szkoda zrywać naklejkę z konsoli żeby dojść do śruby. Przecież ona się przykleja w to samo miejsce, nawet nie musisz do końca jej odklejać. Ale jak Ci szkoda no to co poradzisz. Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano wczoraj o 12:47 Opublikowano wczoraj o 12:47 Było wiadomo że nic nowego nie dadzą, kolor przycisków mogą zmienić najwyżej. Czekam na specyfikację czy dali extreme czy zwykłego z1. Nie wiem w jaką grupę to ma celować. Cytuj
Czoperrr 5 496 Opublikowano wczoraj o 12:51 Opublikowano wczoraj o 12:51 Mogliby juz wypuścić handhelda z bebechami XSS to by się go trochę sprzedało, no ale może to zbyt trudne zadanie. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 12:59 Opublikowano wczoraj o 12:59 3 minutes ago, iluck85 said: Nie wiem w jaką grupę to ma celować. Imo to duża szansa na promocję tego typu urządzeń przenośnych. Sporo osób, szczególnie bardziej casualowych, pewnie średnio interesowało się tematem, ale odpowiedni marketing, marka Xbox i może jakieś pomniejsze usprawnienia interfejsu mogą być kluczowe. Jakiś Asus Rog mało mówi dziadkowi szukającemu prezentu dla wnuka, ale już sprzedanie mu tego jako przenośnego Xboxa będzie prostsze. Z drugiej strony masz fanów Xboxa, którzy po prostu z samej choćby nostalgii czy sympatii do marki wolą brandowany jako Xbox sprzęt, nawet jeśli w gruncie rzeczy będzie to ten sam produkt. Może dla mnie też będzie to ten ostateczny argument przekonujący do zakupu. Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano wczoraj o 13:00 Opublikowano wczoraj o 13:00 12 minut temu, iluck85 napisał(a): Nie wiem w jaką grupę to ma celować. sądząc po tym jakie uniklane możliwośći będzie oferować ten "xbox" to grupę inwalidzką Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano wczoraj o 13:06 Opublikowano wczoraj o 13:06 Jeżeli nie mają softu gotowego, to bez sensu jest ten handheld w tym roku. Chyba, że już coś ugotowali i chcą sprawdzać jakąś wczesną wersję windowsa przygotowanego do gierek. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 13:25 Opublikowano wczoraj o 13:25 Przynajmniej to będzie pełnoprawny sprzęt do grania poza domem, a nie brandowany tablet do streamingu 1 Cytuj
Czoperrr 5 496 Opublikowano wczoraj o 13:27 Opublikowano wczoraj o 13:27 Xbox do grania w gry PC ktoś kupi myśląc że odpali swoją cyfrową bibliotekę z konsoli i się zdziwi, a wiemy, że tacy ludzie będą. Cytuj
Paolo de Vesir 9 620 Opublikowano wczoraj o 13:31 Opublikowano wczoraj o 13:31 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Xbox do grania w gry PC ktoś kupi myśląc że odpali swoją cyfrową bibliotekę z konsoli i się zdziwi, a wiemy, że tacy ludzie będą. Sporo gier ma crossbuy, warto sprawdzić bibliotekę w aplikacji Xbox - sam zdziwiłem się, że mam np. REmake2 (którego nigdy nie skończę). 1 Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 13:34 Opublikowano wczoraj o 13:34 6 minutes ago, Czoperrr said: Xbox do grania w gry PC ktoś kupi myśląc że odpali swoją cyfrową bibliotekę z konsoli i się zdziwi, a wiemy, że tacy ludzie będą. Lepiej niż kupno Portala żeby pograć sobie w samolocie. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 13:41 Autor Opublikowano wczoraj o 13:41 51 minut temu, iluck85 napisał(a): Było wiadomo że nic nowego nie dadzą, kolor przycisków mogą zmienić najwyżej. Czekam na specyfikację czy dali extreme czy zwykłego z1. Nie wiem w jaką grupę to ma celować. W grupę tych osób które dziś kupują pecetowe handheldy, teraz obok SteamDecka i zwykłych pecetów z Windowsem, ludzie będą mieli też do wyboru jeszcze taki przypominający wyglądem i interfejsem xboxa. Nie ma tu jakieś wielkiej filozofii, czy jakiegoś wielkiego planu który za tym stoi. Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano wczoraj o 13:50 Opublikowano wczoraj o 13:50 46 minut temu, Mustang napisał(a): Imo to duża szansa na promocję tego typu urządzeń przenośnych. Sporo osób, szczególnie bardziej casualowych, pewnie średnio interesowało się tematem, ale odpowiedni marketing, marka Xbox i może jakieś pomniejsze usprawnienia interfejsu mogą być kluczowe. Jakiś Asus Rog mało mówi dziadkowi szukającemu prezentu dla wnuka, ale już sprzedanie mu tego jako przenośnego Xboxa będzie prostsze. Z drugiej strony masz fanów Xboxa, którzy po prostu z samej choćby nostalgii czy sympatii do marki wolą brandowany jako Xbox sprzęt, nawet jeśli w gruncie rzeczy będzie to ten sam produkt. Może dla mnie też będzie to ten ostateczny argument przekonujący do zakupu. Jaka promocje? MS jeszcze w ogóle pompuje w reklamy Xboxa? Wyglada jakby Asus chciał się pozbyć starych modeli na rzecz nowego. 4 minuty temu, ASX napisał(a): W grupę tych osób które dziś kupują pecetowe handheldy, teraz obok SteamDecka i zwykłych pecetów z Windowsem, ludzie będą mieli też do wyboru jeszcze taki przypominający wyglądem i interfejsem xboxa. Nie ma tu jakieś wielkiej filozofii, czy jakiegoś wielkiego planu który za tym stoi. To strzelanie kulą w płot. Kto chciał już ma swojego SD czy coś na Windowsie. Do ROGa dają 3 msc gamepassa. Sam nie jesteś targetem, bo masz SD. Nie ma plusa w postaci Gier z PC i swojej biblioteki z Xboxa. Jak ożenią PC z biblioteką Xbox i dadzą do tego system w stylu SteamOS, to jakiś sens będzie. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 13:53 Opublikowano wczoraj o 13:53 Przecież Xbox jest silną marką. 4 minutes ago, iluck85 said: To strzelanie kulą w płot. Kto chciał już ma swojego SD czy coś na Windowsie. Ten rynek jest przecież bardzo młody, większość głównych graczy wypościło dopiero jedną lub dwie generacje podobnego sprzętu. Dostaniemy sprzęt oficjalnie firmowany przez markę Xbox, prawdopodobnie ze znajomym interfejsem oraz przyciskami, na którym będzie można grać w podróży i bez stałego dostępu do internetu w gry oraz wbijać achievementy na swoim Xboxowym profilu. Jak dla mnie jest to ciekawa opcja. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 13:58 Autor Opublikowano wczoraj o 13:58 no dokładnie, to wciąż nie jest nasycony rynek. Tego typu sprzęty są na fali wznoszącej. I Microsoft naprawdę nie dba o to czy kupicie zwykłego Roga Ally, tego xboxowego czy Legiona Go, Asus i tak zarobi na każdym sprzedanym egzemplarzu. Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano wczoraj o 14:00 Opublikowano wczoraj o 14:00 Młody i co roku coś wychodzi. SD rozbił bank, doszedł Asus i Lenovo. Lenovo najwięcej kombinuje. Byl MsI ale nie wiem jak tam sprzedaż wygląda, ale mało tego na forum czy na necie. Na grupach się przewijają w zasadzie 3. Nowy Z2 Extreme nie okazał się mesjaszem tego rynku, dlatego Steam czeka na coś lepszego. Nadal problemem jest bateria. Zara switch 2. ja targetu nie kumam dlatego ROGa z logo Xboxa. Ale jeszcze chętnie poznam specyfikację. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 14:03 Autor Opublikowano wczoraj o 14:03 To dopiero początek tego typu urządzeń z logiem xboxa. W przyszłości będzie tego znacznie więcej, nie każdy, a być może nawet żaden nie będzie hitem, ale tak naprawdę nie muszą. To nie będą tradycyjne konsole, a po prostu pecety w różnych konfiguracjach z logiem xboxa. No i nie napisałbym że steam deck rozbił bank, bo w porównaniu do konsol sprzedał się wielokrotnie gorzej, ale tak jak pisałem, to nie ma znaczenia, bo SD nie musi się świetnie sprzedawać by był opłacalny dla Valve i wychodziły na niego gry, w tym tkwi jego największa zaleta. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 14:04 Opublikowano wczoraj o 14:04 2 minutes ago, iluck85 said: Młody i co roku coś wychodzi. SD rozbił bank, doszedł Asus i Lenovo. Lenovo najwięcej kombinuje. Byl MsI ale nie wiem jak tam sprzedaż wygląda, ale mało tego na forum czy na necie. Na grupach się przewijają w zasadzie 3. Nowy Z2 Extreme nie okazał się mesjaszem tego rynku, dlatego Steam czeka na coś lepszego. Nadal problemem jest bateria. Zara switch 2. ja targetu nie kumam dlatego ROGa z logo Xboxa. Ale jeszcze chętnie poznam specyfikację. I z tych wszystkich urządzeń, dlaczego ktoś wychowany grając na Xboxie, miałby nie wybrać tego brandowanego marką Xbox? Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano wczoraj o 14:13 Opublikowano wczoraj o 14:13 Ja kupie, ale tego w 2027 :p Dużo indyków i gier z 360, a na małym ekraniku nie bedzie przeszkadzac rozdzielczosc tytułów, ktore nie sa enchanced. Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 14:16 Opublikowano wczoraj o 14:16 Zgadzam się, że potencjalnie to urządzenie zaplanowane na 2027 będzie ciekawsze. Ale to za dwa lata. Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano wczoraj o 14:19 Opublikowano wczoraj o 14:19 13 minut temu, Mustang napisał(a): I z tych wszystkich urządzeń, dlaczego ktoś wychowany grając na Xboxie, miałby nie wybrać tego brandowanego marką Xbox? Jeżeli chciał bezproblemowo zainstalować apke Xbox, to ma kilka urządzeń dostępnych nie od wczoraj na rynku. Ten ROG z Logo X nie ma biblioteki łączonej. Dlatego ja nie kumam targetu. Jak zrobią swoją konsole czy razem z Asusem czy innym i dadzą mi dostęp do gier z PC i konsoli, to sam kupię takiego Cytuj
Mustang 1 803 Opublikowano wczoraj o 14:23 Opublikowano wczoraj o 14:23 Tak, ale nie każdy śledzi rynek tych urządzeń i nie każdy wie co wybrać. Nie kumam z czym jest problem, że któreś z nich będzie miało wsparcie MS i oficjalny branding jako dodatkowy argument. Ja np. rozważałem podobny sprzęt, ale jeszcze nie kupiłem, mam sympatię / nostalgię do Xboxa, więc ta opcja tegoroczna mnie interesuje. A co do biblioteki też nie widzę problemu, czy PSP miało bibliotekę wspólną z PS2? Cytuj
drozdu7 3 183 Opublikowano wczoraj o 14:24 Opublikowano wczoraj o 14:24 To inne konsoloPC nie dostaną tego Xboxowego interfejsu? Nie wiadomo. Cytuj
ASX 14 950 Opublikowano wczoraj o 14:27 Autor Opublikowano wczoraj o 14:27 4 minuty temu, drozdu7 napisał(a): To inne konsoloPC nie dostaną tego Xboxowego interfejsu? Nie wiadomo. a jaki jest cel trzymać to tylko na jednym urządzeniu skoro wszystko jest xboxem? SteamOS też docelowo ma być uniwersalnym gamingowym systemem, nie tylko dla SteamDecka. Cytuj
Czoperrr 5 496 Opublikowano wczoraj o 14:30 Opublikowano wczoraj o 14:30 35 minutes ago, Mustang said: Przecież Xbox jest silną marką. Ten rynek jest przecież bardzo młody, większość głównych graczy wypościło dopiero jedną lub dwie generacje podobnego sprzętu. Dostaniemy sprzęt oficjalnie firmowany przez markę Xbox, prawdopodobnie ze znajomym interfejsem oraz przyciskami, na którym będzie można grać w podróży i bez stałego dostępu do internetu w gry oraz wbijać achievementy na swoim Xboxowym profilu. Jak dla mnie jest to ciekawa opcja. No dobra ale na ROGu i Lenovo też możesz wbijać achievementy na swój profil Xbox. Gier Play Anywhere nadal jest mało. Mam kilkadziesiąt gier cyfrowych a w Play Anywhere jest mniej niż 10 z nich. Cytuj
iluck85 3 195 Opublikowano wczoraj o 14:31 Opublikowano wczoraj o 14:31 4 minuty temu, Mustang napisał(a): Tak, ale nie każdy śledzi rynek tych urządzeń i nie każdy wie co wybrać. Nie kumam z czym jest problem, że któreś z nich będzie miało wsparcie MS i oficjalny branding jako dodatkowy argument. Ja np. rozważałem podobny sprzęt, ale jeszcze nie kupiłem, mam sympatię / nostalgię do Xboxa, więc ta opcja tegoroczna mnie interesuje. A co do biblioteki też nie widzę problemu, czy PSP miało bibliotekę wspólną z PS2? Problemu nie ma. Ja nie kumam targetu dlatego sprzętu i tyle. A ile się sprzeda czy będzie sukces- mnie to nie interesuje. Skoro masz sympatię do X to jaki jest teraz problem z zakupem? Kwestia systemu- ja obstawiam że to będzie na Win który po uruchomieniu systemu odpali nakładkę. Tak jak teraz to jest. Będzie tylko xboxowa. Nie odpalisz wszystkiego co masz na swojej konsoli, więc nie ma sensu poruszać psp/ps2. Skoro Xbox jest wszędzie, to niech to zrobią żeby był wszędzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi