warblade5 3 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Obejrzałem całe wydarzenie i tylko po tym oraz zapowiedziach Spencera mam jedno pytanie , "po co reklamować się jako najmocniejsza konsola "jak żadna gra tego nie pokazała ... do dziś pamiętam świetny pokaz "Ryse " na One'a ( chodzi mi o grafikę ) tak wiem że M$ rozwija gamepass'a i chwała im za to jak i Spencerowi tak samo za japońskie tytuły ale mam wrażenie że M$ stanął w rozkroku próbując od razu nabyć więcej zwolenników z kraju kwitnącej wiśni , mam przeczucie że ta generacja przez "coronę "nieco może stracić na starcie ,ale my możemy sobie tu gdybac i snuć teorię A czas pokaże ... Ps.Nie jestem fanem Halo ale słabo to wyglądało ... Ps2. Może Spencer już wie że REDZI nie wyrabią się z Cyberpunkiem i zezwolił na wypuszczenie Halo w takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 531 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 4 godziny temu, ASX napisał: Całkiem ładny wynik jak na nowe IP Teraz czekam na standardowe komentarze o gamepassie za złotówkę A jaka sprzedaż zanim trafiło do GP wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 3 minuty temu, Square napisał: A jaka sprzedaż zanim trafiło do GP wiadomo? Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Jakby się nie sprzedało to by nie robili dwójki tylko skupili się na produkcji jakiejś dobrej gierki. I wszystkim wyszłoby to na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 531 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 No niby tak, ale jak w rzeczywistości jest to np milion sprzedanych kopii, a reszta to gamepass to jednak chyba nie ma się czym podniecać? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Wydaje mi się że po prostu twórcy mogą się cieszyć że w ich grę zagrały miliony ludzi, więc tak po prostu z czysto artystycznego powodu mogą być dumni. A sytuację finansową i tak mają stabilną bo pensje płaci im i tak Microsoft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 A co za różnica, czy gra zarabia na pudełkach, digital store, czy GamePass. Abonamenty zmieniają świat. Nie wiem, czy na lepsze, ale szybko to idzie. BMW ma abonament na podgrzewanie siedzeń. https://www.forbes.com/sites/alistaircharlton/2020/07/02/bmw-wants-to-charge-you-a-subscription-for-your-heated-seats/ Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Jak ktos sie martwi o devow i ich zarobki, to niech zrobi sobie rachunek sumienia i policzy ile gier odsprzedał/kupił uzywek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Bigby napisał: MS to tak naprawdę wisi kto gdzie kupi ich gry. Na PC czy Xboxa, wszystko jedno. I tak zarobią. ; ) I tak, i nie - MS zależy na utrzymaniu swojej bazowej liczby graczy konsolowych - sprzedając swoją grę, w swoim sklepie (tyczy się to też ich store'a na PC, tylko, że to promil sprzedaży na rynku PC w przeciwieństwie do konsoli) mają pełen profit, a każda transakcja i każda kupiona gra od zew. wydawców oznacza 30% zysku (btw. tyczy się to też MTX). Sprzedając dajmy na to na steamie, MS otrzymuje 70% kwoty. Dobry przykład to ostatni wzrost wyników kwartalnych, te 64% to nie gamepass/xbox live - tylko zwiększone zakupy cyfrowe na ich storze (generalnie ostatni kwartał i sytuacja związana z Covidem znacząco podniosły sprzedaż cyfrową - co ma odbicie w zyskach wydawców, ale przede wszystkim platform-holderów) Edytowane 25 lipca 2020 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Będzie grane w 2024 : banderas: Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 841 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Przypomnę, ze mamy 2020.... 2024 będę mial prawie 40 lat i nie wiem czy dożyje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Moze to i dobrze, mniej marudzenia bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 40 minut temu, iluck85 napisał: Przypomnę, ze mamy 2020.... 2024 będę mial prawie 40 lat i nie wiem czy dożyje W międzyczasie przed śmiercią będziesz miał jeszcze m.in okazję pograc w najlepsze gry z Xboxa One podciągnięte do jakości nowej generacji, o ile ich jeszcze nie ograłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 841 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 1 godzinę temu, 20inchDT napisał: Moze to i dobrze, mniej marudzenia bedzie. przestań już trzepać jajami nad uchem. Godzinę temu, ASX napisał: W międzyczasie przed śmiercią będziesz miał jeszcze m.in okazję pograc w najlepsze gry z Xboxa One podciągnięte do jakości nowej generacji, o ile ich jeszcze nie ograłeś. Niech dadzą cenę jeszcze jaka będzie w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmura 16 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Jestem pod wrazeniem jak mi rozwalili hype do najpotezniejszej konsloli . To halo to powinni skasowac jak scaleptaka, ewidentnie robione pod obecna generacjie. Sama jakos tego streme tez powala, chyba ze to tak specjalnie. Kompletnie zawiedli niepokazali nic ciekawgo chyba ze ktos lubi ogladac CGI. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 Ciekawe indyczki Optimized for XSX Mam wrażenie, że część przeciągnięta by wyjść na XSX jeszcze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 Przynajmniej kilka wygląda interesująco, a Ascent wpadł mi w oko już na prezentacji MS i czekam mocno. Szkoda, że nie ma podanych żadnych dat, ani info czy będą np. w GP Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 A nie jest tak że wszystkie gry z ID@xbox trafiają do gamepassa w dniu premiery? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 Nawet z sensem gada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 o 12 Minutes w tym zwiastunie ID@Xbox czyli kolejny indyczek do ogrania z Game Passa, dzięki królu Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 (edytowane) Dopiero teraz dokładniej przyjrzałem się tej gry. Zapowiada się całkiem fajna, efektowna kampania. Spora część Remedy nad tym pracuje i to od 2015 roku. Edytowane 26 lipca 2020 przez Bigby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 Ano, trailerek super i gierka wpisana na listę bo to może być dobry kawałek shootera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 W sumie mój ulubiony trailer z czwartku, ciekawe czy po ew. sukcesie singla Smilegate albo Tencent nie będzie chciał kupić Remedy, marka jest gigantyczna (nie w NA/EU, ale jest), a adaptacja filmowa w drodze (Sony Pictures przy współudziale Tencent Pictures). Smilegate w ogóle zaczyna mocno inwestować w gierki AAA poza Koreą, w Barcelonie co dopiero otworzyli nowe studio AAA, a Tencent to Tencent, ich pieniądze już zasilają sporo devów, łącznie z niezależnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 Mogą ich kupić, o ile umożliwi to zrobienie Alan Wake 2 (i kolejnej części Control również). Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2020 No to są IP Remedy, więc własność przeszłaby na ew. kupca, mają też jeszcze kontrakt z Epic na grę, pod ich nowym wydawnictwem (ale no jednym z głównych udziałowców Epica jest Tencent, hehe). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi