Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 W sumie mam rozkmine: jesli Lockhart bedzie operowal w FHD/1440p i gry ulepszal przez DLSS od AMD to bylbym zaintrygowany. Nawet pomimo braku napedu. A co do gry The Initiative: szczerze mowiac zerowe oczekiwanie. Bedzie albo CGI trailer nowego IP o ktory nic nie wiadomo albo CGI jakiejs klasycznej marki bez daty premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Może nowe materiały z halo zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Ja przez nich nie mogę zdecydować się którą konsolę wziąć. Gdyby Halo nie wyglądało jak g.ówno i byłyby jakieś gierki na 2021, to wziąłbym X, a tak to kusi mnie troche lockhart. Chociaż nie wiem jak to będzie wyglądać na tv 4k ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Lockhartt po prawej od TVka, PS5 po lewej, a Switch w smietniku. ZEN GAMINGU Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Chciałbym też zobaczyć jakie dokładnie usprawnienia dostaną Gearsy, SoT i FH4, albo niech pozwolą digital foundry je przetestować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Czytałem już, że Godrizon będzie 4K/60 bez zająknięcia na ultra + boost graficzny. Me gusta mucho, bo jeśli tak wygląda gra na XOS to ja XSX będzie wyroochanie gałek ocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 29 minut temu, Paolo de Vesir napisał: gry ulepszal przez DLSS od AMD DLSS jest od Nvidii Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) @bluber Chodzi mi o analog tej technologii, czyli Image Sharpening https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-image-sharpening Gdyby nie to, że GPU od AMD na tym forum to folklor to szłoby zapytać jak to działa, ale w przypadku Nvidii podobno efekty są oszołamiające i zysk nawet w kilkudziesięciu klatkach. Edytowane 29 lipca 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Nie wiem jak w konsolach, ale na rynku PC AMD ma gorsze karty graficzne i nie ma odpowiednika DLSS. Być może nowe karty i GPU w konsolach będą to miały podobnie do ray tracingu, którego amd do tej pory nie miał. Mam kartę amd w swoim PC. Popularne są ze względu na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 3 minuty temu, C1REX napisał: Nie wiem jak w konsolach, ale na rynku PC AMD ma gorsze karty graficzne i nie ma odpowiednika DLSS To nie jest tak, że w segmencie niskim i średnim mają bardzo dobre karty, nawet wśród lepszych znajdą się wydajne GPU (RX 5700 XT), ale za to high-end to już Nvidia only? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 No high end miałem na myśli. Sam mam 5700xt i to jest aktualnie top od AMD, któremy wydajnościowo dość daleko do 2080Ti. AMD wbija się w rynek cenowo i dostaje sie więcej za każdą wydaną złotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 24 minuty temu, C1REX napisał: Sam mam 5700xt i to jest aktualnie top od AMD, któremy wydajnościowo dość daleko do 2080Ti. Za to bardzo skutecznie konkuruje z 2070S którą dzieli 500-700zł różnicy (oraz wsparcia ray-tracingu). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: To nie jest tak, że w segmencie niskim i średnim mają bardzo dobre karty, nawet wśród lepszych znajdą się wydajne GPU (RX 5700 XT), ale za to high-end to już Nvidia only? Jesli chodzi o karty graficzne to AMD od dawna ma problemy. Jak nie kłopoty ze sterownikami to z grzaniem się układów. Rx 5700 xt jest gorący i głośny za to super wydajność w tej cenie na dzień dzisiejszy. Jednak jak kupowałem kartę graficzna w Q2019 to Rx 5700xt był na podobnym poziomie Cenowym co 2060 super. Dzisiaj Rx 5700xt bardzo mocno potaniał aby zachęcić kupujących i odpowiedzieć na walkę cenową z zielonymi. 2070Super to juz zdecydowanie lepsza karta ale też te niecałe 100 dolcow droższa. Nividia ostro atakuje segment niski i średni genialnymi 1660 super które można kupić poniżej tysiaka. W segmencie wysokim zieloni nie maja konkurencji niestety. Za to AMD gniecie ostatnio konkurencje jeśli chodzi o procesory i juz ich procek kupiłem z czystym sumieniem. 35 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Za to bardzo skutecznie konkuruje z 2070S którą dzieli 500-700zł różnicy (oraz wsparcia ray-tracingu). Bliżej jej do 2060 super niż 2070 super. Edytowane 29 lipca 2020 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) 13 minut temu, Ukukuki napisał: Bliżej jej do 2600 super niż 2700 super. No tutaj mogę tylko teoretyzować z racji posiadanej karty, ale w testach na PurePC, Morele czy u Liptona to różnica między 2060S a RX5700XT jest większa niż tej ostatniej do 2070S. Zwłaszcza w 1440p i 4K. Edytowane 29 lipca 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 @Paolo de Vesir - 5700xt jest bardziej podobne do 2060super. Lekko mocniejsze, ale słabsze od 2070super. @Ukukuki - problemy ze sterownikami amd to prawda i sporo ludzi narzeka, ale nie każdy. Ja uważam, by odinstalować stare przed nowymi i jest u mnie git. Problemy z grzaniem dotyczą tylko fatalnych kart z blower cooling. Ja mam Sapphire Nitro+ i w parze z wieloma innymi kartami od innych firm chłodzenie jest git. Ciekawostką jest też to, że amd ma dobre sterowniki do linuksa. Niby nic, ale sony chyba właśnie na linuksach opiera swoje konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No tutaj mogę tylko teoretyzować z racji posiadanej karty, ale w testach na PurePC, Morele czy u Liptona to różnica między 2060S a RX5700XT jest większa niż tej ostatniej do 2070S. Zwłaszcza w 1440p i 4K. Może coś się zmieniło ale w okolicy premiery tych kart RX5700 XT był niewiele lepszy od od 2060 Super a znacznie gorszy od 2070 super. Może myślisz o zwykłych wersjach bez dopisku super? @C1REX Tyle ,że Sapphire Nitro+ było mega drogie praktycznie w cenach 2070 Super więc wiadomo co brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 1 minutę temu, Ukukuki napisał: Może myślisz o zwykłych wersjach bez dopisku super? Nie nie, superki normalnie. Stąd moje zdziwko patrząc na cenę tych kart. Po planowaniej na koniec roku zmianie platformy (potrzebuję mocnego procka pod WoWa/renderowanie) będę rozglądał się za nowym GPU i jeśli AMD utrzyma trend to może sam się ich kartami zainteresuję (rosnąca popularność Vulkana i DX12). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 5 godzin temu, XM. napisał: Pokażą kolejna grę 2023? mam nadzieję, że nie - niech się skupia trochę na teraźniejszości z max 2021. W sumie to Halo musieli pokazać już teraz ale jakieś mniejsze tytuły może mają jeszcze w zanadrzu na ten rok. Wątpię ale kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Myślę że nic juz nie mają na start, bo na pewno by już to pokazali. Na start będzie dostępne tylko Halo z gier first party, do tego może Gears Tactics, remastery SoT, FH4 i Gears 5 i to tyle chyba. Z jednej strony bogaty lineup bo całkiem dużo dobrych gier, a z drugiej bardzo ubogi bo kto ma Xboxa lub pc wszystko z wyjątkiem halo ma dawno ograne. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Chodzi mi o analog tej technologii, czyli Image Sharpening Cholera Wezyr to w ogole nie jest analog DLSS Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 11 minut temu, ASX napisał: a z drugiej bardzo ubogi bo kto ma Xboxa lub pc wszystko z wyjątkiem halo ma dawno ograne. XDDDD ależ po czwartkowym pokazie musiała być feta w Tokyo. Po tej generacji XSX będzie konsolą z wyboru głównie dla posiadaczy wcześniejszych maszyn MSu, a oni nawet nie mają nic co mogłoby do przesiadku zmusić. Może uda im się odkuć w trakcie generacji, ale na razie to jest bieda z nędzą. Miesiące budowania hype'u, opowieści o niesamowitej mocy, aby ostatecznie wywalić się na ryj przed samą metą. No (pipi)a kto tam siedzi to ja nawet nie. @bluber no doczytałem właśnie, że to w ogóle inny klimat chociaż efekt miał być podobny. Ciekawi mnie to o tyle, że jeśli Sony wypali ten ich ekwiwalent DLSSa. https://www.pushsquare.com/news/2020/07/sony_may_be_exploring_its_own_dlss-esque_graphics_technology Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) Trochę siara jakby Microsoftowi uciekło Moon Game Studios - Ori to ścisły top ich portfolio. Edytowane 29 lipca 2020 przez Cedric Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 054 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Tam już nikt chyba nie wierzy, że można konkurować z Sony/Nintendo grami na wyłączność; wiec zakup jakiegos studia to pewnie nieopłacalny deal. Eh, (pipi)a jak nie mogę z tego MSu. Zobaczymy co wyjdzie z tego lockhartta jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 6 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: @bluber Chodzi mi o analog tej technologii, czyli Image Sharpening https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-image-sharpening Gdyby nie to, że GPU od AMD na tym forum to folklor to szłoby zapytać jak to działa, ale w przypadku Nvidii podobno efekty są oszołamiające i zysk nawet w kilkudziesięciu klatkach. DLSS od Nvidii jest absolutnie niedoścignione na ten moment. I ponoć w tej chwili jest to już łatwe w zaimplementowaniu, więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby wszystkie większe tytuły oferowały tę technologię. Przy najlepszym scenariuszu oznacza to, że przez długi czas nie trzeba się martwić o zmianę GPU mając takiego RTXa 2060/70/80. Co do Moon Studios, oni raczej nie chcą być niczyją własnością i odpowiada im obecny model. Tym razem padło na to, że wydawcą będzie Private Division, ale następna gra równie dobrze znów może być pod skrzydłami MS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) No, ale że Microsoft gorzej płaci czy co? Chyba, że będą sobie chcieli tak z kwiatka na kwiatek. Choć z drugiej strony to chyba studio oparte całkowicie na pracy zdalnej, więc niekoniecznie będą chcieli przeskoczyć do modelu AAA siedzieć w przeszkolonym biurze na 100-150 osób. Anyway - info prosto od developera który ma konto na Resecie: Cytat We're super excited about this announcement! The goal is to take everything we learned in the last decade through making Ori and craft an ARPG that'll set all new standards. Anyone who has any love for games like Zelda, Souls, Diablo, etc. should get a huge kick out of what we're doing next. And yeah, it's a huge passion project that we've been working on for some time. We've been busy crafting an entire fantasy universe, it's far and away the coolest and most ambitious project I've ever worked on. Cheers! Edytowane 29 lipca 2020 przez Cedric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi