Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MBeniek 3 260 Opublikowano 14 września 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 3 godziny temu, ASX napisał: nowe biuro InXile Spencer nie żałuje pieniedzy inwestując w ekipy first party. tytułem przypomnienia, głównym projektem studia jest jest teraz niezapowiedziany jeszcze wyskobudżetowy tytuł RPG, nad którym piecze sprawuje legenda branży Brian Fargo Niech mi ktoś powie, że to nie brzmi jak z jakiegoś oficjalnego bloga xbox polska 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 14 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 (edytowane) normlany czysto informacyjny post o tym jak wygląda nowe studio i nad czym pracuje. Chyba popadasz w jakąś xboxową paranoje. ja wiem że niektórym tutaj może przeszkadzać i drażnić jak ktoś pisze o czymś związanym z xboxem i nie jest nastawiony negatywnie, ale niektórzy użytkownicy którym bliżej jest do $ony chyba przesadzają. Edytowane 14 września 2020 przez ASX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 3 godziny temu, ASX napisał: spokojnie, myśle że w następnej generacji dzięki ekipom takim jak Obsidian, InXile czy Playground Games, xbox będzie świetnym miejscem dla wszystkich fanów gier RPG. Mbeniek ma rację. Brzmi jak odpowiedź z polskiego profilu Xboxa na TT/FB Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Asax ambasadorem marki Xbox. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Spoko, asax, nic do ciebie nie mam*. Każda strona obozu musi mieć swojego "yetiego" https://www.psxextreme.info/topic/121404-horizon-ii-forbidden-west/?do=findComment&comment=4601013 *ani tym bardziej do samego xboxa - nie chciałbym aby na rynku zostało tylko ps i nintendo (i stadia xD). Powiem więcej - sam pewnie skończę z wszystkimi trzema konsolami, bo w budowanie pc jakoś nie chce mi się już bawić Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 14 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 nie wiem jak pisze Xbox Polska ale ja po prostu podałem kilka faktów napisałem że InXile ma nową siedzibe - fakt napisałem M$ inwestuje w studia first party - fakt napisałem że pracują nad nową wysokobudżetową grą rpg - fakt Brian Fargo to legenda branży - fakt a to że komuś to przeszkadza i ma jakieś dziwne skojarzenia to 1 minutę temu, MBeniek napisał: Każda strona obozu musi mieć swojego "yetiego" no teraz to mnie dopiero uraziłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Yeti który bez opamiętania jedynie przekleja twitty... Mimo wszystko ASX jest poziom wyżej od tamtego jednoplatformowca. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 056 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Gdzie jest ta nowa siedziba BTW? W ogóle ale tu musi być wygryw w takim korpo pracować i robić gierki dla jednego z czołowych producentów tej branży. Business and pleasure i ejszcze takie piękne okoliczności przyrody. 1 minutę temu, Hum napisał: Yeti który bez opamiętania jedynie przekleja twitty... Mimo wszystko ASX jest poziom wyżej od tamtego jednoplatformowca. +1 bo ASX jednak opiera się na faktach, ma często wysokiej jakości newsy i insiderskie ciekawostki (vide temat problemów z H:I nim sprawa wyszła na jaw). Zasłużone tytuły bota roku, porównanie do YETIego mega krzywdzące. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Co kto lubi - już wolę jak są wrzucane same twitty niż jeszcze jakby był dodawany zbędny komentarz typu: "sony nie żałuje pieniędzy na first party" itp. 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał: W ogóle ale tu musi być wygryw w takim korpo pracować i robić gierki dla jednego z czołowych producentów tej branży. Niestety nie jest tak kolorowo jakby się mogło wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 056 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Wiadomo, że to zależy od firmy, ale jak uda Ci się wyjść ponad szeregowego programistę to musi być naprawdę cudowne uczucie. Swoją drogą, tak nie bijcie, ale wyczytane na PPE: The Gunk rzekomo exem na platformy MSu. Pamiętam, że bardzo mi się ta gra spodobała, a to zapewne zasługa twórców SteamWorld. Z chęcią sprawdzi się "za darmo w XGP za 4zł". Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Nie mam nic do Xbotów, ale moglibyscie sie tak nie afiszować ze swoją iksboxfilią, okej? Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 20 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Wiadomo, że to zależy od firmy, ale jak uda Ci się wyjść ponad szeregowego programistę to musi być naprawdę cudowne uczucie. I potem zostaje już tylko nieziemski crunch (jak w ND, R* czy cdpr) Niestety, ale nasza branża zbyt często wykorzystuje fakt, że ludzie dołączają do niej z pasji ('mogę robić gierki i jeszcze będą mi za to płacić? to jasne, że mogę robić po godzinach i "na początku" dostawać jakieś minimum') A tak wracając do tematu xboxa to jak myślicie jaka jest szansa, że to o czym pisał Jeff (że M$ wydaje sporo kasy na coś co nie jest przejęciem studia) to coś związanego z VR? Np. współpraca oculusa z xboxem? Bo to trochę dziwne, że aktualnie chyba największe ip m$ (minecraft) będzie dostępne w vr na ps, a na xboxie już nie. Dodatkowo microsoft i facebook są raczej w dobrych relacjach, skoro użytkowników mixera odesłali do fb gaming. A też wątpię, że microsoft chciałby inwestować w swoje własne gogle vr. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 14 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Nie wiem czy VR to wystarczająco atrakcyjny dla nich rynek by w niego inwestować, personalnie też wolałbym żeby skupili się dostarczaniu na normalnych grach zamiast jakiś eksperymentów z wirtualną rzeczywistością. Osobiście jeśli miałbym zgadywać to myśle że może chodzić o założenie kolejnego studia wewnętrznego. Mam też nadzieje że nie jest to jakaś antykonsumencka zagrywka w stylu wykupienie rocznej ekskluzywności Mass Effecta czy coś w tym rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 056 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Nie wiem po co mieli by to robić. VR to wciąż nisza. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Podpisali umowę z netflixem i w ramach xgpu masz gierki i tv tv tv tv Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Mam nadzieję, że nie pchają się w VR tak jak kiedyś w kinkieta. Teraz jest czas, żeby nadrobić zaległości w bibliotece "normalnych" gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Kup ponownie studio któremu dałeś wolną rękę kilka lat temu, imo plota z dupy jak kupno EA czy R* Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 14 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Źródła eurogameru też potwierdzają te plotki. Co ciekawe inicjatywa rozmów miała być po stronie Bungie które samo zgłosiło się do Microsoftu, bo szukało inwestorów którzy pomogą im sfinansować nowy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Dobrze by było, Bungie zawsze szanowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 14 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 5 minut temu, Figuś napisał: no i to by było na tyle xd ta plotka żyła wyjątkowo krótko Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 7 godzin temu, MYSZa7 napisał: Asax ambasadorem marki Xbox. A co jeśli on jest Maciomaniakiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 (edytowane) To by znaczyło, że przeszedł Knacka 6 razy z rzędu, a nikt nie jest aż tak szalony jak Maciuś. Edytowane 14 września 2020 przez SlimShady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 2 godziny temu, SlimShady napisał: To by znaczyło, że przeszedł Knacka 6 razy z rzędu, a nikt nie jest aż tak szalony jak Maciuś. Mam platyne w Knacka, szczęście nie musiałem, aż tyle podejść robić. Ale uśmiałem się czytając komentarz, bo jak ktoś ma pecha to i 6 razy może być mało jeśli chcę się calaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi