Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Gta 4 w 60fps? Nie wiem czy jako gość który miał jedynie styczność z wersją na ps3 jestem w stanie to ogarnąć  :obama:

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

gta iv ma problemy na pc zeby utrzymać 60fps. Cięzko nawet ją uruchomić.

Opublikowano

3 minuty temu, devilbot napisał:

gta iv ma problemy na pc zeby utrzymać 60fps. Cięzko nawet ją uruchomić.

Jakieś nieaktualne dane bo ogrywałem kilka lat temu na laptopie z dodatkami i sztywne 60 klatek.

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał:

Jakieś nieaktualne dane bo ogrywałem kilka lat temu na laptopie z dodatkami i sztywne 60 klatek.

gra dostała patcha w tym roku na steamie i zmienili nazwę na complete edition i były przeboje po premierze tej łątki nie dało się grac rwie pewnie do dzisiaj ale chociaż uruchomić można bez problemu

Opublikowano
Teraz, devilbot napisał:

gra dostała patcha w tym roku na steamie i zmienili nazwę na complete edition i były przeboje po premierze tej łątki nie dało się grac rwie pewnie do dzisiaj ale chociaż uruchomić można bez problemu

A widzisz to nawet nie wiedziałem. Wiem ,że w okolicy premiery były cyrki na PC. Chociaż na x360 też czasem dziwnie to działało plus mocno ziarniste cienie. 

Opublikowano

Już uświadomiłem szefa, że 10 święto graczy, potem narodu. Także 10 wolny, 9:00 tak wbijam do MM. :xboss:

Opublikowano
Potwierdzam. Na kompie z opisu było sztywne 60 w 4k,2k i 1080p. Przez jakiś 2.5 minuty od uruchomienia gry. Potem wpadał shutter lag i nie szło grać. Nic nie pomagało. Dopiero zwrot Steam rozwiązał temat [emoji41]
Opublikowano

O kurde, teraz zobaczyłem, że Hitman 2 w 4K w praktycznie 60 fpsach na Series X :obama: A mam jeszcze trochę do zrobienia w tej grze, dzięki Spencer.

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał:

Gta 4 w 60fps? Nie wiem czy jako gość który miał jedynie styczność z wersją na ps3 jestem w stanie to ogarnąć  :obama:

Wspominałem już o tym wcześniej, jako ze to moje ulubione GTA to interesowałem się tym tematem jak posiadałem One X, na Series X będzie na bank betonowe 60fps, nie mogę się doczekać.

Opublikowano
55 minut temu, MaZZeo napisał:

no ale GTA 4 to juz z guano rozmazane mocno

mogliby przetestować GTA V

Żeby był sens grać w GTA V to by musieli włożyć fizykę z GTA IV.

Opublikowano
  • Autor

chodzi o to  że te gry nie będą się odpalać natywnie, tylko będą posiadać lepsze usprawnienia niż wyższy framerate.

Na razie mieliśmy pokaz surowej wstecznej, ale prawdziwy pokaz tego jak Xbox Series S i X ulepszają gry z poprzednich generacji dopiero przed nami

Edytowane przez ASX

Opublikowano

No tak, ale w cytacie mamy few games that were *not* playable at the time this video published. Dziwne bo sporo testerów gra w Gears 5 i Halo 5.

Opublikowano

M$ po prostu daje dużo i ciężko z nazewnictwem. 

Zwykła wsteczna, a mamy lepsze fps i rozdziałkę. 

Smart delivery i dostajemy odpowiednik remake płatnego, za które sony by chciało kasę. 

Tak więc m$ za free daje więcej, niż sony za kasę. Do tego za free mamy wersję na PC, gdzie samemu można sobie poziom remasteru ustawić. 

Opublikowano
23 hours ago, bluber said:

20200928_140643.jpg

Sprawdziłem swoje pomiary wykonane po zakupie zewnętrznego SSD do One X i load time w RDR2 co ciekawe wyniósł właśnie 38 sekund. Z tymże ten sam loading z wewnętrznego dysku wyniósł wtedy 1 minutę 23 sekundy (sporo mniej niż ponad 2 minuty tutaj), co potwierdza, że Series X będzie wczytywał lepiej niż sam zewnętrzny SSD w One X.

Opublikowano

Gry na poprzednią generację nie były optymalizowane pod SSD. 

Nowe gry są robione pod kątem SSD i wcale nie działają na HDD. Nawet z 10x dłuższymi loadingami. To samo będzie na PC.

Opublikowano

Skoro Series X z dyskiem 1TB zjada tyle pamięci na system, to Series S będzie używał chyba tyle samo? Jeśli tak, niweiele na S-ce zostanie.

btw

20200922_114723-1440x1080.jpg

Opublikowano

System zawsze sobie przypisuje pojemność w stosunku do całkowitej pamięci, więc na S nie będzie tak, że z tych 500GB zrobi się 300 tylko.