Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Basior napisał:

No tylko że ac nie ma rt. A legion tak.

Wolę 60 fps niż rt. Dla mnie zbędny bajer na dzień dzisiejszy. 

Opublikowano
3 minuty temu, Faka napisał:

Wolę 60 fps niż rt. Dla mnie zbędny bajer na dzień dzisiejszy. 

Eee no ten RT pięknie boostuje te Pacz Psiaki oraz Spidera. Jednak dla mnie te 60 klatek w Assassinie robi bardziej.

To co RT w 4k przy 60 ks w PS6 i series XX?:yao:

Opublikowano (edytowane)

No wiesz, chwilę sobie pojarasz grafiką z rt, gdzie po 10 minutach już masz wywalone w grafikę, a tak grając w 60 fps gierkę, nie męczysz się i masz wrażenie, że no fajnie, że tak płynnie i że się grać chce. Po ogrywaniu THPS (beton 60) średnio mi się chce grać w grę w 30 fps, bo trzeba się znowu psychicznie nastawiać i dać swoim oczom przyzwyczaić się do 30 klatek.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Ale to przecież też zależy od poszczególnych tytułów. Korytarzowe TPP, które nie jest nastawione stricte na sceny akcji (strzelaniny), spokojnie daje radę w 30 FPS. I żeby nie było: mówię to jako osoba, która w shootery gra na monitorze 144Hz.

Opublikowano (edytowane)

No ja to wiem, dlatego fajną opcją jest, że jeden guzik on/off byłby dobrym kompromisem dla wielu graczy.

Edytowane przez Faka
  • Plusik 1
Opublikowano

RT to głównie odbicia w czasie rzeczywistym + oświetlenie, w takich grach jak WD, GTA, itd. których akcja dzieje się w mieście pełnym samochodów, szklanych wieżowców to robi.

ale RT w takim AC:V? ujebali by grę na 30fpsów żeby na kawałku zbroi odbiło się drzewo xD

• Plusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, Daddy napisał:

RT to głównie odbicia w czasie rzeczywistym + oświetlenie, w takich grach jak WD, GTA, itd. których akcja dzieje się w mieście pełnym samochodów, szklanych wieżowców to robi.

ale RT w takim AC:V? ujebali by grę na 30fpsów żeby na kawałku zbroi odbiło się drzewo xD

No racja. Tam jedynie w wodzie można byłby podkręcić mocno temat. No ale oczywiście że 60ks > RT 

Opublikowano

A czy na XSX będzie możliwość cebulki na konto? Kumpel pierwszy raz kupił i mi się pytał, a ja tylko wiem, że jakoś się dało bo nawet ktoś mi kiedyś pożyczył swoje konto do gierki, ale jestem zielony w temacie. Jak to dokładnie działa? 

• Minusik 1
Opublikowano
12 minut temu, Gomlin napisał:

A czy na XSX będzie możliwość cebulki na konto? Kumpel pierwszy raz kupił i mi się pytał, a ja tylko wiem, że jakoś się dało bo nawet ktoś mi kiedyś pożyczył swoje konto do gierki, ale jestem zielony w temacie. Jak to dokładnie działa? 

Niestety nie działa już, ms zablokował dzielenie kont i gier 

Opublikowano

RT poza odbiciami to również przeźroczystość, przez szyby np. itd. mi się osobiście to bardzo podoba, wolałbym nawet trochę niższą rozdzielczość 60fps i RT niż 30 fps 4K i RT.

Dla mnie to jest tak 60FPS>RT>Rozdzielczość, po prostu uważam że RT dodaje dużo realizmu do gier. 

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Jeszcze niżej na XSS to ile by było? 540p? :pawel: 

Nie no ja tam na XSS nie patrzę w kontekście nowej generacji, traktuję tą konsolę bardziej jako ciekawostka, w przypadku Ski nie powinno być RT tylko powinni dać wyższą rozdziałkę bo wiadomo że 30 fps jest dla X-a jak i Ski.

Opublikowano

Ale te watch dogs to nawet 4k nie mają, więc ciekawe jak to się rozwinie w przyszłości nl. w takiej forzie, ja wciąż liczę na rekonstrukcję np. z 1080p, co pozwoli zaoszczędzić sporo zasobów i wtedy te 60 fps i RT są możliwe. 

Opublikowano
1 godzinę temu, maciekww28 napisał:

Niestety nie działa już, ms zablokował dzielenie kont i gier 

Godzinę temu, 20inchDT napisał:

Zablokowali to złodziejskie dzielenie na x osób. Wciąz można z jedną osobą dzielic się swoją biblioteką gier i abonamentów.

To była ściema taktyczna żeby kolega @Gomlin zrobił wypad z tymi pseudo pytaniami

Jakiś troll tylko słabo to uskutecznia 

Opublikowano

Czy ktoś z Was się orientuje czy nowy pad będzie miał możliwość podłączenia headseta z poprzedniej generacji? Nigdzie w recenzjach o tym nie wspominają a akurat kupiłem całkiem niedawno ten oficjalny do one z przejściówką.