Faka 3 984 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 7 minut temu, Basior napisał: No tylko że ac nie ma rt. A legion tak. Wolę 60 fps niż rt. Dla mnie zbędny bajer na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Myślę, że deweloperzy jednak w większości postawią na 30 fps z RT niż 60 bez. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Dzięki RT będą mieć mniej roboty z oświetleniem, więc tak, raczej to będzie priorytetem. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 327 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 3 minuty temu, Faka napisał: Wolę 60 fps niż rt. Dla mnie zbędny bajer na dzień dzisiejszy. Eee no ten RT pięknie boostuje te Pacz Psiaki oraz Spidera. Jednak dla mnie te 60 klatek w Assassinie robi bardziej. To co RT w 4k przy 60 ks w PS6 i series XX? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 (edytowane) No wiesz, chwilę sobie pojarasz grafiką z rt, gdzie po 10 minutach już masz wywalone w grafikę, a tak grając w 60 fps gierkę, nie męczysz się i masz wrażenie, że no fajnie, że tak płynnie i że się grać chce. Po ogrywaniu THPS (beton 60) średnio mi się chce grać w grę w 30 fps, bo trzeba się znowu psychicznie nastawiać i dać swoim oczom przyzwyczaić się do 30 klatek. Edytowane 8 listopada 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 123 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Ale to przecież też zależy od poszczególnych tytułów. Korytarzowe TPP, które nie jest nastawione stricte na sceny akcji (strzelaniny), spokojnie daje radę w 30 FPS. I żeby nie było: mówię to jako osoba, która w shootery gra na monitorze 144Hz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 (edytowane) No ja to wiem, dlatego fajną opcją jest, że jeden guzik on/off byłby dobrym kompromisem dla wielu graczy. Edytowane 8 listopada 2020 przez Faka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 RT to głównie odbicia w czasie rzeczywistym + oświetlenie, w takich grach jak WD, GTA, itd. których akcja dzieje się w mieście pełnym samochodów, szklanych wieżowców to robi. ale RT w takim AC:V? ujebali by grę na 30fpsów żeby na kawałku zbroi odbiło się drzewo xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 327 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 1 minutę temu, Daddy napisał: RT to głównie odbicia w czasie rzeczywistym + oświetlenie, w takich grach jak WD, GTA, itd. których akcja dzieje się w mieście pełnym samochodów, szklanych wieżowców to robi. ale RT w takim AC:V? ujebali by grę na 30fpsów żeby na kawałku zbroi odbiło się drzewo xD No racja. Tam jedynie w wodzie można byłby podkręcić mocno temat. No ale oczywiście że 60ks > RT Cytuj Odnośnik do komentarza
Gomlin 17 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 A czy na XSX będzie możliwość cebulki na konto? Kumpel pierwszy raz kupił i mi się pytał, a ja tylko wiem, że jakoś się dało bo nawet ktoś mi kiedyś pożyczył swoje konto do gierki, ale jestem zielony w temacie. Jak to dokładnie działa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 12 minut temu, Gomlin napisał: A czy na XSX będzie możliwość cebulki na konto? Kumpel pierwszy raz kupił i mi się pytał, a ja tylko wiem, że jakoś się dało bo nawet ktoś mi kiedyś pożyczył swoje konto do gierki, ale jestem zielony w temacie. Jak to dokładnie działa? Niestety nie działa już, ms zablokował dzielenie kont i gier Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Zablokowali to złodziejskie dzielenie na x osób. Wciąz można z jedną osobą dzielic się swoją biblioteką gier i abonamentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gomlin 17 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Czyli przykładowo: Ja mam swoje konto On ma swoje I robimy 3 do przycebulenia gierek i abo na pół? Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 RT poza odbiciami to również przeźroczystość, przez szyby np. itd. mi się osobiście to bardzo podoba, wolałbym nawet trochę niższą rozdzielczość 60fps i RT niż 30 fps 4K i RT. Dla mnie to jest tak 60FPS>RT>Rozdzielczość, po prostu uważam że RT dodaje dużo realizmu do gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Jeszcze niżej na XSS to ile by było? 540p? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 60fps i rt? No nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Jeszcze niżej na XSS to ile by było? 540p? Nie no ja tam na XSS nie patrzę w kontekście nowej generacji, traktuję tą konsolę bardziej jako ciekawostka, w przypadku Ski nie powinno być RT tylko powinni dać wyższą rozdziałkę bo wiadomo że 30 fps jest dla X-a jak i Ski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Dobrze wykorzystane RT robi robotę. Wystarczy spojrzeć na Metro Exodus czy Control. W Watch Dogs Legion też sporo grze dodaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Ale te watch dogs to nawet 4k nie mają, więc ciekawe jak to się rozwinie w przyszłości nl. w takiej forzie, ja wciąż liczę na rekonstrukcję np. z 1080p, co pozwoli zaoszczędzić sporo zasobów i wtedy te 60 fps i RT są możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 1 godzinę temu, maciekww28 napisał: Niestety nie działa już, ms zablokował dzielenie kont i gier Godzinę temu, 20inchDT napisał: Zablokowali to złodziejskie dzielenie na x osób. Wciąz można z jedną osobą dzielic się swoją biblioteką gier i abonamentów. To była ściema taktyczna żeby kolega @Gomlin zrobił wypad z tymi pseudo pytaniami Jakiś troll tylko słabo to uskutecznia Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 podobno można zdjąć podstawkę 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gomlin 17 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 @maciekww28 jak trolluje pytaniem to sorka. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Czy ktoś z Was się orientuje czy nowy pad będzie miał możliwość podłączenia headseta z poprzedniej generacji? Nigdzie w recenzjach o tym nie wspominają a akurat kupiłem całkiem niedawno ten oficjalny do one z przejściówką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Właśnie też się zastanawiam, czy będzie kompatybilny z arctic 3 słuchawkami, jakie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi