Opublikowano 17 listopada 20204 l U mnie FH 4 gdy ładuje się z QR to po minucie jazdy wywala do głównego ekranu, dzisiaj również po tym patchu. Gdy odpalam standardowo bez QR , nie ma tych objawów.
Opublikowano 17 listopada 20204 l Na razie nie korzystałem z Quick resume, może i lepiej bo sporo opinii o problemach z tą funkcją. Nie ma dla mnie to aż takiego znaczenia czy gra załaduje się o te 10 sek. szybciej, bo i tak teraz jest dużo lepiej.
Opublikowano 17 listopada 20204 l 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Dobra, jako że dzięki koledze wyżej, odpaliłem pierwszy raz 120hz to mogę się wypowiedzieć. Najlepiej krótko. JE BAĆ. Jak ktoś nie miał styczności z monitorami 144hz i mocnym pc, to może i się tym podjara, ale na konsoli nie ma to totalnie żadnego sensu. Warzone w tym trybie raz, że jest solidnie zgwałcony graficznie, a dwa, i tak nie trzyma tych 120fps. Więc dla mnie to jest totalny przerost formy nad treścią. Zupełnie się nie zgodzę, gram 1440p w 120 hz z vrr i gra chodzi 100-120 fps, wrażenie płynności to zupełenie inna bajka niż w 60 fps. Co do grafiki to mam porównanie jedynie z PS4 Pro, na którym wcześniej grałem i z pakietem tekstur wygląda to 2x lepiej niż na Pro (mimo, że w 120 fps).
Opublikowano 17 listopada 20204 l No ja mam porównie do ustawień ultra 1440p na pc i 144hz. I zdecydowanie wolę tutaj opcje 4k/60 fps. I pc i konsola pod ten sam tv podpięta. Żeby było jasne, ja nie mówię, że różnicy nie ma, jest. Ale kosztem dużo gorszej grafiki, a bez stabilnej płynności. Niestety jestem z tych wrażliwych na spadki. Wolę stabilne 60, niż pływanie 70-120.
Opublikowano 17 listopada 20204 l 17 minut temu, thx87 napisał: U mnie FH 4 gdy ładuje się z QR to po minucie jazdy wywala do głównego ekranu, dzisiaj również po tym patchu. Gdy odpalam standardowo bez QR , nie ma tych objawów. Caly system Xboxa jest mocno jeszcze zbugowany, mi wczoraj Apex nie chciał się wcale włączyć, polecam wyłączyć konsole całkowicie i odpalić ja ponownie i wszystko się naprawia to co nie działało. Edytowane 17 listopada 20204 l przez eX4cT_PL
Opublikowano 17 listopada 20204 l Ale grasz z vrr? bo nie bardzo rozumiem o jakich spadkach mówisz, bo z vrr są one tylko teoretyczne, bo w czasie gry ich zupełnie nie czuć, a tez mam hopla na punkcie grafiki i płynności i zazwyczaj zauważam kążdy szczegół no i w 120 hz mam input laga 3ms, praktycznie jak na monitorze, także to tez robi robotę, a co do fps to w czasie samej rozgrywki minimalnie mi spada to 95 fps, zazwyczaj jak sprawdzę trzyma przedział 100-120
Opublikowano 17 listopada 20204 l Tak, z vrr. No stary, jak nie odczuwasz w grze spadku ze 120 do 90 to co ja mam Ci poradzić? [emoji848] To czuć od razu, zwłaszcza jak są krótkotrwałe i zaraz wraca do normy. Przy 60 jest elegancko. Nie czarujmy się, te konsole nie są stworzone do 120 klateczek w dobrej jakości i bez spadków, i nie ma sensu zakrzywiać rzeczywistości. Ale każdy gra w takim trybie jak mu pasuje, więc luzik [emoji41]Ogólnie w porównaniu do one x to i tak jest przeskok w kosmos, tam spadki były dramatyczne, na tyle, że przestałem grać jak wróciłem do konsol z pc i odpaliłem warzone kilka razy...
Opublikowano 17 listopada 20204 l 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Nie czarujmy się, te konsole nie są stworzone do 120 klateczek w dobrej jakości i bez spadków, i nie ma sensu zakrzywiać rzeczywistości. Do prostych indyczków w sam raz.
Opublikowano 17 listopada 20204 l 57 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Tak, z vrr. No stary, jak nie odczuwasz w grze spadku ze 120 do 90 to co ja mam Ci poradzić? To czuć od razu, zwłaszcza jak są krótkotrwałe i zaraz wraca do normy. Przy 60 jest elegancko. Nie czarujmy się, te konsole nie są stworzone do 120 klateczek w dobrej jakości i bez spadków, i nie ma sensu zakrzywiać rzeczywistości. Ale każdy gra w takim trybie jak mu pasuje, więc luzik Ogólnie w porównaniu do one x to i tak jest przeskok w kosmos, tam spadki były dramatyczne, na tyle, że przestałem grać jak wróciłem do konsol z pc i odpaliłem warzone kilka razy... Przy VRR czuc spadek ze 120 do 90? Nawet na PC tego nie czuć przy G-Sync, nie potrafię tego wskazać w żaden sposób. Myslę, że przesadzasz, w Warzone zagrałem kilka meczy na XSX i gralo się przez cały ten czas zajebiście płynnie i fajnie - ale mam VRR w telewizorze.
Opublikowano 17 listopada 20204 l Pytanie trochę z innej beczki - jak Wam działa netflix na konsoli? U mnie jakość jest wręcz katastrofalna, rozdziałka oscyluje w okolicach 480 i nizej... po prostu patrzeć się na to nie da. Neta mam 60 mega, NAT konsoli otwarty. Na innych urządzeniach problemu nie mam i netflix tam chodzi w full jakości. Na PS4 też zawsze była żyleta. W samej apce na konsoli nigdzie nie widzę zadnych ustawień dotyczacych jakości obrazu itp.
Opublikowano 17 listopada 20204 l 10 minut temu, Michał102 napisał: Pytanie trochę z innej beczki - jak Wam działa netflix na konsoli? U mnie jakość jest wręcz katastrofalna, rozdziałka oscyluje w okolicach 480 i nizej... po prostu patrzeć się na to nie da. Neta mam 60 mega, NAT konsoli otwarty. Na innych urządzeniach problemu nie mam i netflix tam chodzi w full jakości. Na PS4 też zawsze była żyleta. W samej apce na konsoli nigdzie nie widzę zadnych ustawień dotyczacych jakości obrazu itp. Sprawdzę dzisiaj, ale odpalałem już ze trzy filmy przez AppleTV i było bardzo dobrze.
Opublikowano 17 listopada 20204 l Mam pytanko sciagnalem gearsy 1, w czasie gry net mi padl I nie zaliczylo mi trofikow, czy jest jakas opcja zeby to recznie odblokowac bo glupio wyglada jak mam trofika z drugiego I trzeciego rozdzialu a z pierwszego brak.
Opublikowano 17 listopada 20204 l 3 minuty temu, Hanza71 napisał: Mam pytanko sciagnalem gearsy 1, w czasie gry net mi padl I nie zaliczylo mi trofikow, czy jest jakas opcja zeby to recznie odblokowac bo glupio wyglada jak mam trofika z drugiego I trzeciego rozdzialu a z pierwszego brak. Odblokuje się samo po jakimś czasie. A przynajmniej tak było na x360 i one xD
Opublikowano 17 listopada 20204 l Od niedzieli nic sie nie odblokowalo, dalej na szaro sa trofiki fabularne z poczatku gry.
Opublikowano 17 listopada 20204 l W dniu 14.11.2020 o 20:52, LiŚciu napisał: Jak nie wspiera jak wspiera. Mi to działa Dzisiaj patch dopiero pod to wyszedł.
Opublikowano 17 listopada 20204 l 2 godziny temu, blantman napisał: Odblokuje się samo po jakimś czasie. A przynajmniej tak było na x360 i one xD Mi jak grając w Alien: Isolation wywaliło neta i skończyłem rozdział to do tej pory nie dostałem osiągnięcia a minęło kilka lat. XD Na X360 osiągnięcia wpadaly od razu jak byles offline. Na XO już to popsuli przez to mocne skupienie się na online.
Opublikowano 17 listopada 20204 l Ja chciałem sobie obejrzeć zdjęcia ze ślubu z pendrive na Xboxie to była tragedia xddd
Opublikowano 17 listopada 20204 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Oglądanie zdjęć ze ślubu na czymkolwiek to tragedia
Opublikowano 17 listopada 20204 l Gramy sobie w overcooked 2 i tylko drugi gracz dostaje acziki Jak to jest?
Opublikowano 17 listopada 20204 l Panowie, podłączyłem tymczasowo XSX pod tv TCL z serii PD60. Tv ma 4K i HDR ale konsola tego nie widzi. Nie mogę wybrać 4K na konsoli, bo wywala komunikat, że rozdzielczość nie jest obsługiwana. Probowalem z innym portem HDMI ale mam to samo. Ktoś wie o co chodzi?
Opublikowano 17 listopada 20204 l A czy da się zrobić kopię zapasową save file. Gram w Valhalle i podobno jest problem ze znikaniem zapisu więc chciałbym zrobić backup na pendrive.