Emtebe 2 549 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Zresetowałem ustawienia w trybie HDR do domyślnych. Głównie to w tym trybie jest ustawione podświetlenie na 100, kontrast/ostrość/kolor/jasność na 50. Po tym ponownie przeszedłem konfigurację HDR z poziomu konsoli i FH1 wygląda już dużo lepiej z tym auto HDR. Zobaczę jeszcze jak się zmieniła jakość HDR w Dirt 5 i Gears 5. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 1 minute ago, 20inchDT said: Bo ja już się w tym wszystkim gubię. Serio Chyba przerastają mnie możliwości XSX haha Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 1 minutę temu, SetoPL napisał: Czyli czekaj. Jak wyłączę konsole całkowicie i nie będzie w trybie Instant ON to też mi QR będzie działał? Tylko konsola się będzie dłużej włączać? Czy dłużej włączać to nie wiem, ale tak, przy całkowitym wyłączeniu i ponownym odpaleniu konsoli gra, której nie zamknęliśmy odpala się w QR. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 2 minuty temu, SetoPL napisał: Czyli czekaj. Jak wyłączę konsole całkowicie i nie będzie w trybie Instant ON to też mi QR będzie działał? Tylko konsola się będzie dłużej włączać? nie wiem czy mnie trolujesz czy nie ogarniasz? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 1 minutę temu, SetoPL napisał: Bo ja już się w tym wszystkim gubię. Serio Chyba przerastają mnie możliwości XSX haha To bylo do tego posta powyzej twojego, ale wbiłes się pomiedzy Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 19 minut temu, lpcl napisał: Ej ale w gta 4 to nie działa. A, szkoda bo obraz na OLEDzie momentami ciemny jak sosnowiec nocą. Działa, już pierwsza scena wali tym hdr jak odpalasz furę i w nocy jedziesz z Romanem na jego melinę. Światła w autach mega podbite. Tylko odpaliłem furę, zapaliły się tylne światła i Cytuj
Emtebe 2 549 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Warto w tv włączać taką opcję jak "kontrast dynamiczny"? Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Teraz, Emtebe napisał: Warto w tv włączać taką opcję jak "kontrast dynamiczny"? Ja to mam na off ponieważ efekt jest taki że czasem podczas scen obraz się ściemnia albo rozjaśnia w różnych momentach. Mnie to denerwowało. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 3 minuty temu, Emtebe napisał: Warto w tv włączać taką opcję jak "kontrast dynamiczny"? Wysztko zależy od twojego TV. Odpal jakąś gierkę, najlepiej w noc i sprawdź sobie. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 (edytowane) 8 minut temu, balon napisał: Działa, już pierwsza scena wali tym hdr jak odpalasz furę i w nocy jedziesz z Romanem na jego melinę. Światła w autach mega podbite. Tylko odpaliłem furę, zapaliły się tylne światła i To w takim razie u mnie nie działa w gta 4. Czy ktoś może potwierdzić, że u niego też w tej grze działa bo z tego co mówili to w niektórych grach miał być wyłączony w związku z kiepskim działaniem. Tutaj nawet cytat z preview xsx. So for example, Grand Theft Auto 4 had issues with unnatural, blown-out clothes and ultra-white road markings when we checked it during the first phase of the Series X preview - and its subsequent removal might have been a response to our feedback. It's worth stressing that all of this is pre-release, and Microsoft is still refining the Series X features constantly. The quality, and range of support may change by the time you receive your console. Edytowane 23 listopada 2020 przez lpcl Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 23 minuty temu, lpcl napisał: To w takim razie u mnie nie działa w gta 4. Czy ktoś może potwierdzić, że u niego też w tej grze działa bo z tego co mówili to w niektórych grach miał być wyłączony w związku z kiepskim działaniem. Tutaj nawet cytat z preview xsx. So for example, Grand Theft Auto 4 had issues with unnatural, blown-out clothes and ultra-white road markings when we checked it during the first phase of the Series X preview - and its subsequent removal might have been a response to our feedback. It's worth stressing that all of this is pre-release, and Microsoft is still refining the Series X features constantly. The quality, and range of support may change by the time you receive your console. Pierwsze słyszę. Za to w reckach sprzętu wiele pochwał było odnośnie tego hdr w gta. Zobacz jak soczyste i jak się świecą tylne światła. Wyłącz np dla testów hdr w porcie hdmi to na bank zobaczysz różnicę. DF tak pisze o auto HDR „Digital Foundry / YouTube Rockstar’s 2008 Grand Theft Auto IV title gets new substantial improvements with Microsoft’s Xbox Series X with improved frame-rate and even HDR for the first time. The folks over at Digital Foundry have spent a week testing a bunch of titles part of the backwards compatibility program on the Series X hardware. Richard Leadbetter revealed GTA IV ran complete locked 60 frames per second without a single frame-drop anywhere to be seen from his analysis video. Richard also reveals the game takes advantage of the new auto-HDR technology as well.” Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 @lpcl post z wczoraj. Wygląda na to, że nie ma hdr. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 11 minut temu, balon napisał: Pierwsze słyszę. Za to w reckach sprzętu wiele pochwał było odnośnie tego hdr w gta. Zobacz jak soczyste i jak się świecą tylne światła. Wyłącz np dla testów hdr w porcie hdmi to na bank zobaczysz różnicę. DF tak pisze o auto HDR „Digital Foundry / YouTube Rockstar’s 2008 Grand Theft Auto IV title gets new substantial improvements with Microsoft’s Xbox Series X with improved frame-rate and even HDR for the first time. The folks over at Digital Foundry have spent a week testing a bunch of titles part of the backwards compatibility program on the Series X hardware. Richard Leadbetter revealed GTA IV ran complete locked 60 frames per second without a single frame-drop anywhere to be seen from his analysis video. Richard also reveals the game takes advantage of the new auto-HDR technology as well.” No w preview był. Wygląda na to, że jeden z nas ma auto hdr w oczach. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 No ale co to za źródło co podajesz jakieś sprawdzone? bo ja w żadnych officialch/głównych źródłach tego nie widzę, a o tym hdr mówili w reckach sprzętu przed samą premierą, a nie preview. Czyli co dali jakiegoś pacza po premierze który wyciął ten auto hdr z Gta? Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Teraz, balon napisał: No ale co to za źródło co podajesz jakieś sprawdzone? bo ja w żadnych officialch/głównych źródłach tego nie widzę, a o tym hdr mówili w reckach sprzętu przed samą premierą, a nie preview. Czyli co dali jakiegoś pacza po premierze który wyciął ten auto hdr z Gta? Dobra zobacz jak ci wyświetla w informacjach, jeżeli jest napisane hdr to ok. U mnie nie ma a mam w 4 hdmi 2.1. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Tu jest więcej o HDR w GTA IV (zaznaczyłem moment) Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Tak, ale to jest filmik z początku października, czyli w preview dla recenzentów. 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 2 minuty temu, LiŚciu napisał: Tu jest więcej o HDR w GTA IV (zaznaczyłem moment) Jasne tylko to bodajże z preview jest. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 9 minut temu, lpcl napisał: Dobra zobacz jak ci wyświetla w informacjach, jeżeli jest napisane hdr to ok. U mnie nie ma a mam w 4 hdmi 2.1. No ale ten auto hdr chyba nie wyświetla się w info TV, ponieważ mimo wszystko nie jest to real hdr? Przy innych gierkach z x360 z auto hdr tobie wyskakuje takie info? Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 (edytowane) 3 minuty temu, balon napisał: No ale ten auto hdr chyba nie wyświetla się w info TV, ponieważ mimo wszystko nie jest to real hdr? Przy innych gierkach z x360 z auto hdr tobie wyskakuje takie info? Wyświetla na OLEDzie jak najbardziej, w info jest jako hdr. Bez urazy ale może twój tv mocno świeci w sdr i wydaje ci się, że jest hdr bo ostatnio grałeś w gta no kiedy,na HD ready pewnie jeszcze jak ja, miałem podobne odczucia w moim sony xe93, z piekielnie jasnym sdr jak zacząłem grać na nim. Edytowane 23 listopada 2020 przez lpcl Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 2 minuty temu, 20inchDT napisał: Tak, ale to jest filmik z początku października, czyli w preview dla recenzentów. Ale że mogliby zrezygnować z tej fukncjonalności w tej kilkunastoletniej grze? W jakim celu skro ten previev pokazuje że jest OK? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 No nie jest ok. lpcl podał cytat z digitalfoundry. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 1 minutę temu, LiŚciu napisał: Ale że mogliby zrezygnować z tej fukncjonalności w tej kilkunastoletniej grze? W jakim celu skro ten previev pokazuje że jest OK? Bo tak jak wcześniej wrzucałem kiepsko działał wg niektórych. Ale temat jeszcze do obadania. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Ok, nie ogarnałem tej analizy DF. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi