Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, 20inchDT napisał:

Pewnie tak, bo jednak wolę konsolki, ale zagranie w wyższym fps otwiera oczy.

Mi też się lepiej strzela, poza tym nie specjalnie widzę pogorszenie rozdziałki, chyba, że na xox też było 1080p, w każdym razie graficzka jest też git. 

Opublikowano

Mam pytanie do osób posiadających LG CX/BX i sprzęt audio podłączony przez eARC. Czy po włączeniu Dolby Atmos w XSX rzeczywiście pojawia się jakieś opóźnienie dźwięku? Przez bug z HDMI 2.1 nie można podłączyć konsoli bezpośrednio do amplitunera, więc myślałem że eARC rozwiąże ten problem, a tu podobno również jakaś lipa :(

Opublikowano
24 minuty temu, Michał102 napisał:

Pececiarze twierdzą, że skok między 60, a 120 jest podobny lub nawet większy jak między 30, a 60 fps. 

Ciężko mi to sobie wyobrazić i chciałbym zobaczyć na własne gały :)

większy nie, ale zdecydowanie zauważalny

• Plusik 1
Opublikowano
5 minut temu, 20inchDT napisał:

większy nie, ale zdecydowanie zauważalny

Jak pograłem w gearsy ultimate to myślałem, że dostanę oczopląsu.

Opublikowano
51 minut temu, Michał102 napisał:

To może lepiej tego nie próbować, przynajmniej nie w tej generacji. 

Człowiek zobaczy, a potem nie da się odzobaczyć, hehe. 

A kompami gardzę i nie cierpię na tym ustrojstwie grać, bo inaczej bym myślał poskładać coś co uciągnie gry w takim klatkarzu. 

Nie no tak po 30 min. jakoś dało się już grać i nie było najgorzej. 

Opublikowano
8 minut temu, Emtebe napisał:

Przedłużyłem Game Passa i za włączenie automatycznego odnowienia, dostałem miesiąc gratis.

Czy jak teraz wyłączę odmawianie to utrace gratisowy miesiąc? :D

Nie, no co ty. 

Opublikowano
18 minut temu, Emtebe napisał:

Przedłużyłem Game Passa i za włączenie automatycznego odnowienia, dostałem miesiąc gratis.

Czy jak teraz wyłączę odmawianie to utrace gratisowy miesiąc? :D

Tak i za karę będziesz stał w koncie do końca lekcji.

Opublikowano

da się coś zrobić żeby tej aplikacji wp pilot nie wywalało do ekranu start konsoli po kilku minutach? po opiniach aplikacji widzę, że powszechny problem

Opublikowano

Jakie macie ładowarki do paluszków? Mam taką z energizera może z 15 lat, ale nie podoba mi się jak ładuje. Zastanawiam si nad everactive nc-450 i nc-100 plus. Na elektrodzie polecają tę drugą, ale jest droższa o jakieś 50-60zł i nie wiem czy warto dopłacić np. do funkcji rozładowania ;p

Opublikowano

Jak akumulatorki działają to nie ma sensu zmieniać. Sam używam ładowarki Energizera i paluszki Ikea Ladda, ładowanie raz na dwa tygodnie/po około 25 godzinach grania.

Jednak jak już kupować to raz a porządnie.

Opublikowano

Pytając na elektrodzie dostajesz odpowiedź od pasjonatów tematu elektroniki - to, co dla nich jest niezbędnym ficzerem stanowiącym między być a nie być danego sprzętu dla Ciebie jest funkcją, której nie potrzebujesz jako konsolomaniak ;) Rozładowywanie Ci się nie przyda, cokolwiek kupisz to będzie okej i spełni zadanie.

Opublikowano
W dniu 8.01.2021 o 21:46, krzysiekp392 napisał:

da się coś zrobić żeby tej aplikacji wp pilot nie wywalało do ekranu start konsoli po kilku minutach? po opiniach aplikacji widzę, że powszechny problem

U mnie to samo. Ucieszyłem się że jest ta apka na Xboxie bo niie mam anteny i czasami by coś obejrzał. Jednak po kilku minutach zaraz wywala do ekranu głównego i tak cały czas. Apka jest zjebana po prostu

Opublikowano
17 godzin temu, 20inchDT napisał:

Jakie macie ładowarki do paluszków? Mam taką z energizera może z 15 lat, ale nie podoba mi się jak ładuje. Zastanawiam si nad everactive nc-450 i nc-100 plus. Na elektrodzie polecają tę drugą, ale jest droższa o jakieś 50-60zł i nie wiem czy warto dopłacić np. do funkcji rozładowania ;p

Mam NC-1000+ i tam jest możliwosć ustawienia jakim prądem chcesz ładować aku, NC-450 chyba nie daje wyboru.

Tu trochę przydatnych informacji nt. eksploatacji akumulatorów:

https://www.pcworld.pl/news/Nie-niszcz-swoich-akumulatorkow-Przeczytaj-nasz-poradnik,410287.html

Opublikowano
17 godzin temu, 20inchDT napisał:

nie wiem czy warto dopłacić np. do funkcji rozładowania ;p

Trzeba było kupić PlayStation tam funkcja szybkiego rozładowywania w cenie konsoli. 

Taki żarcik.

• Haha 1
Opublikowano

Spencer, królu złoty, jak ja Cię ubostwiam za QR :xboss:. 2 miesiące mam konsolę i nie mogę się nadziwić jak pięknie to działa. Z narzeczoną wachlujemy pomiedzy swoimi grami jak szaleni i 0 problemów. XSX? Nie powstał lepszy kawałek hardware'u.

Opublikowano

U mnie ten QR to tak sobie działa. W gearsach 5 zdarza się infinite loading screen.

Co do ładowarki, to zamówiłem tańszą :cebula: I tak będzie lepsza od tych w zestawie z bateriami.