Gość lpcl Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Nie wiem czy asx jest z ms ale w sumie robi lepszą robotę niż ten cały ich dział pr w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Polski oddział Xboxa za czasów X360 to jeszcze był xbox fun day, dobre kampanie reklamowe a teraz kolorowanki na fb. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Dziś przypadkiem trafiłem na ustawienia tego gościa, pasują w zasadzie pod każdy TV z HDR, polecam spróbujcie sobie, nie sądziłem ze na moim 5 letnim tv jeszcze tyle wyciągnę detalu. Wynik MS robi wrażenie, coś czuje ze dopiero się rozkręcają i jedyne co może pokonać Xboxa to odejście Spencera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Cytat Microsoft CEO Satya Nadella: - Series X|S launch moved the most devices in an Xbox launch month - gaming revenue hit $5B, the highest-ever for a quarter - $2B in revenue from third-party game sales - Xbox Live hit 100M monthly active users - 18M Xbox Game Pass subscribers. szkoda tylko że nie podali ile aktywnych subskrypcji XBLG Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 18 milionów subskrypcji, to prawie 10 razy więcej niż konkurencja. M$ może wygrać wojnę na growe abonamenty zanim ta na dobre się zacznie No i trzeba zaznaczyć że sprzedaż first party i dochód z gamepassa też ładny pieniądz im przynosi. Mimo że nie mieli przecież żadnej dużej premiery ostatnio (więc może to byc zasługa starych gier jak Minecrafa, Forza Horizon, Gearsy i Sea od Thieves które sprzedawało się w milionach na Steam) Premiera Series X i S była też największą premiera Xboxa w historii co w sumie nie jest żadnym zaskoczeniem bo Xbox 360 rozkręcał się bardzo powoli, a poprzedni rekordzista czyli Xbox One od początku miał mnóstwo problemów I cos dla @LiŚciu który wierzy w teorie spiskową jakoby Xbox wcale nie miał problemów z podażą i ograniczona dostępnością konsol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 A są takie opracowania na poziomie terytorialnym? Bo faktem jest że w UK nie ma i dostepnośc jest trudna w PL są w sklepie do wzięcia. Ale ASX ,ja swój egz. mam. Każdy kto chciał kupić konsole w listopadzie - kupił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Z tego co mi wiadomo na spotkaniu dla inwestorów nikt nie zadał pytania jak wygląda sprzedaż xboxa w Polsce, Ale nic straconego, jeżeli tak bardzo cię to nurtuje, to zawsze możesz kupić wystarczająco dużo akcji M$, zostać udziałowcem i wziąć udział w spotkaniu dla inwestorów i osobiście zadać takie pytanie CEO 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 (edytowane) Nie nurtuje mnie to - sam mnie wywołałeś do odpowiedzi. Po prostu takie tweety o braku dostępności są niestety mocno marketingowe. I to denerwuje ale tak działa handel w każdej dziedzinie. Tweet mówi: "that will still be constrained by supply" A ja stoje w zeszły tygodniu w ME i widze: @ASX nieważne - nie nurtuje mnie to. Fajnie że spodziewają się dobrej sprzedazy. Edytowane 27 stycznia 2021 przez LiŚciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Fakt dostępności konsoli na polskim rynku nie jest odzwierciedleniem jej w skali światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Fakt dostępności konsoli na polskim rynku nie jest odzwierciedleniem jej w skali światowej. Jak nie. Polska liderem trendów światowych. Wyjdźmy z zaścianka Panowie, pora pokazać kto tu rządzi. Btw dobrze tu mieszkać, można kulturalnie nabyć xsx a nie jak zwierzę walczyć na paletach albo z jakimiś Januszami i na olx. Edytowane 27 stycznia 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 no nie wiem komu bardziej można ufać: dyrektorowi do spraw finansowych w jednej z największych korporacji na świecie, czy Liściowi robiącemu zdjęcia półek w markecie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 (edytowane) 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Fakt dostępności konsoli na polskim rynku nie jest odzwierciedleniem jej w skali światowej. Dlategoo wyżej zapytałem o podział terytorialny. 1 minutę temu, ASX napisał: no nie wiem komu bardziej można ufać: dyrektorowi do spraw finansowych w jednej z największych korporacji na świecie, czy Liściowi robiącemu zdjęcia półek w markecie Dyrektor napisał ja mam fote i co? Sam mnie zawołałeś z tą zaczepką więc odpisałem. Daj już spokój. Premia za krzewienie Xboxa na polskm rybku jest Twoja. Choćbym miał sam ją Tobie wypłacić Edytowane 27 stycznia 2021 przez LiŚciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 1 minutę temu, ASX napisał: no nie wiem komu bardziej można ufać: dyrektorowi do spraw finansowych w jednej z największych korporacji na świecie, czy Liściowi robiącemu zdjęcia półek w markecie Liściu nie umie w photoshopa, wiec można mu ufać poza tym regularnie sprawdza stan półek na Granicznej. Powiedziałbym, że jest najbardziej opiniotwórczym medium obecnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 był już jeden użytkownik na forumku który oceniał sprzedaż konsoli po zdjęciach palet z konsolami w marketach, a ty widzę dzielnie pracujesz żeby zostać jego następcą xd Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 asx ty tak na poważnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Takie swojskie wróżenie z palet. Teraz, Ukukuki napisał: Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy Jeszcze nikt nikogo nie wyzywa więc nie jest to cw. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 7 minut temu, Ukukuki napisał: Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy gdzie tu widzisz CW? to w miarę normalna dyskusja na temat sytuacji w branży i wyników finansowych korporacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 11 minut temu, Ukukuki napisał: Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy Kolego, ale nie fikaj proszę, bo rozmowa jest kulturalna i w stosownym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Ogólnie to 4 kwartał na plusie ale te 3 kwartały z 2020 musiały być mocno na minusie skoro cały rok tylko z 2% wzrostem dochodu w porównaniu do 2019. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 869 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 A są takie opracowania na poziomie terytorialnym? Bo faktem jest że w UK nie ma i dostepnośc jest trudna w PL są w sklepie do wzięcia. Ale ASX ,ja swój egz. mam. Każdy kto chciał kupić konsole w listopadzie - kupił. Fizycznie w okolicach mojego miasta nie ma ani jednej sztuki X, na półkach leżą tylko S. Żona niecałe 2 tygodnie temu miała problem, żeby wyrwać sztukę dla mnie - trafiła na artykuł "gdzie dostępne" i były tylko w Ole Ole, tam też kupiła jeden z ostatnich egzemplarzy w bundle z CP2077. Zauważyłem, po rozmowach ze znajomymi, że w wielu miastach konsole sobie leżakują, a w innych nie ma ani jednej sztuki. Dystrybucja jeszcze kuleje widocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Nie tylko w UK ich nie ma, w Irlandii Series X jest niedostępny od dnia w którym można było złożyć na niego pre order. Series S jest natomiast dostępny bez wiekszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 W Grudniu na stronie Play regularnie się pojawiały i tam też kupiłem. https://www.play.pl/telefony/xbox/xbox-series-x-1tb/ Na stronie Media Expert polecam sprawdzić dostępność w sklepie. Jak wyszukuję to jest dostępna wszędzie w okolicy, szczególnie w mniejszych miejscowościach. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Co do dyskusji to przypomina mi się podobna po premierze switcha. W polsce na półkach konsola a wszędzie na świecie braki i specjaliści w forum mówili o kiepskiej premierze nintendo... Polska to kraina playstation i ani switch ani xbox nie będą miały takiego popytu. Co nie zmienia faktu że fajnie iż naszego rynku ms i nintendo nie olewa. Wszystko można legalnie kupić w marketach a pamiętam czasy gdzie ani xboxa nie było na premierę ani konsol nintendo OFICJALNIE w Polsce. @ProstyHekertu kilku chciało sprzedać a chętnych nie miało może @easyeci sprzeda konsole? Ma przetestowaną cichutką i nie dymiącą xsx Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 (edytowane) 6 minut temu, blantman napisał: Co do dyskusji to przypomina mi się podobna po premierze switcha. W polsce na półkach konsola a wszędzie na świecie braki i specjaliści w forum mówili o kiepskiej premierze nintendo... Polska to kraina playstation i ani switch ani xbox nie będą miały takiego popytu. Co nie zmienia faktu że fajnie iż naszego rynku ms i nintendo nie olewa. Wszystko można legalnie kupić w marketach a pamiętam czasy gdzie ani xboxa nie było na premierę ani konsol nintendo OFICJALNIE w Polsce. @ProstyHekertu kilku chciało sprzedać a chętnych nie miało może @easyeci sprzeda konsole? Ma przetestowaną cichutką i nie dymiącą xsx Ale on już ma, chyba żeby kupić i zrobić manewr na PiPoLiNiO aka forumowego rekina biznesu. Edytowane 27 stycznia 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi