20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Tylko że główna zaleta QR to szybkie przełączanie gier. Nie wiem czy grając z płytek korzyści są aż tak znaczne, bo i tak musiałbyś ją zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Dla mnie za(pipi)istość qr to qr plus game pass. 11 z 12 pozycji na dysku to gpu. Tą 12. jest cp2k77. Czasem do niej wracam mimo 70h na liczniku i 3 zaliczonych zakończeń. I wtedy pach pach w sekundę mam do zrobienia jakiś rozbój albo inną poboczna aktywność. Zaliczę i wracam do innych gier. To, że cp jest na płycie nie zwalnia go z qr. Fakt - (pipi) to przyzwyczaja do dobrego. Na spółkę z ssd. Byłem u szwagra w weekend - ma PS4 pro i z politowaniem patrzyłem na czasy wczytywania. A jeszcze chwile temu to była dla mnie norma. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 QR? prawdziwa nowa generacja, przeskakiwanie sobie między netflixem, yt, gierkami w czasie krótszym niż pierd. Ostatnio miałem przerwę od G:Tactics 7 dni - odpalam sobie po tygodniu, 2 sekundy korva i jestem w trakcie misji sprzed tygodnia. Cos pieknego. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 8 minut temu, 20inchDT napisał: Tylko że główna zaleta QR to szybkie przełączanie gier. Nie wiem czy grając z płytek korzyści są aż tak znaczne, bo i tak musiałbyś ją zmienić. No tak jak mówisz - z przełączania. Gry mam z dysku plus tez przełączasz się z gra płytowa. Ta moja gra pewnie qr po prostu nie obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Pewnie tak. Chociaż widać po opiniach: to jest tak za(pipi)ista funkcja, że prędzej czy później wszyscy to wdrożą. Obecnie (co nawet Phil zauważył) Xbox musi szybko ogarnąć pady (triggery i haptic vibe), a ps5 musi ogarnąć vrr i quick resume. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Po co ci te triggery z PS5 skoro nawet Sony nie potrafi tego ogarnąć w kwestii awaryjności? Dla mnie zbędny bajer. Padzik od Xa to cudo, nie padzik. Można nim wyburzać ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 W kolejnej iteracji zmienia plastikowy ślimak i ślimacznice na metalowe i będzie po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Haptic feedback pewnie dodadzą w przyszłości, ale miejsce tych triggerów jest na śmietniku. Wolałbym, żeby łopatki dodali. Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Łopatki masz w elite. Ale jak jesteśmy w temacie to mnie osobiście wkurza, że wciąż większość serwisów / sklepów etc żyje poprzednia generacja. A w szczególności MS. W wielu miejscach jeszcze to ikonka z x one, to stare gadżety, gdzie jest elite 3 tylko na xsx, gdzie piloty, słuchawki i inne pierdy tylko na next geny, nie mówiąc już o grach... trochę to słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Elite kosztuje 8 stów. Jeżeli mieliby coś dodawać, to wolałbym jakieś użyteczne rzeczy, a nie pierdołę na 2h zabawy. Edytowane 30 stycznia 2021 przez 20inchDT Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Jaki jest sens wypuszczać piloty (xd) słuchawki i inne pierdy tylko na nextgeny, skoro równie dobrze mogą działać na starszych sprzetach? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 No to akruat że taki pad jest jeden do jednego (poza przyciskiem share) pasujący z poprzedniej generacji do nowej to złoto. Bez kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Kwestia podejścia. Jeśli robimy nową generację to po to, żeby gracze nią żyli. Nie poprzednią. Teraz mamy bardzo specyficzna sytuację. Na x’a pojawił się dopiero teraz Medium, 2 miesiące po premierze. Na ps5 jest remake starej gry, pół gry o pająku i demo technologiczne. Z jednej strony wsteczna do błogosławieństwo, z drugiej przekleństwo. Bo nie zmusza do szybkiego generowania nowych treści. To samo w całej otoczce - fajnie ze „stary” sprzęt współgra z nowym. Ale chciałbym nowy. I wszystko dookoła tez nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Ile będziesz "żył" padem z logiem tylko na nową generację? Tydzień? Co do crossgenów - nikt rozsądny nie porzuci tak ogromnej bazy użytkowników dla miliona posiadaczy ps5 i drugiego miliona xboxa xd Edytowane 30 stycznia 2021 przez 20inchDT Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Tak na to patrząc trzeba było wydać PS4 pro pro i xboxa one xx. Bo teraz większość ludzi się jara starymi grami na lepszym sprzęcie. Wow ze mamy 60 fps zamiast 30. Ale nextenowej grafy jak nie widziałem tak nie widzę (cp2077 jest blisko, ale to wciąż ewolucja, a nie rewolucja). Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 8 minut temu, 20inchDT napisał:Co do crossgenów - nikt rozsądny nie porzuci tak ogromnej bazy użytkowników dla miliona posiadaczy ps5 i drugiego miliona xboxa xd Redzi zajebiscie na tym wyszli. Gdyby od początku skupili się na PC i next-genach to dzisiaj byśmy dalej szczęki zbierali z podłogi z wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Chęć nowych gier rozumiem, bo chyba wszyscy są spragnieni prawdziwie nextgenowych gier. Ale bez nowych pilotów jestem w stanie się spokojnie obejść Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) 1 minutę temu, bulgot72 napisał: Redzi zajebiscie na tym wyszli. Gdyby od początku skupili się na PC i next-genach to dzisiaj byśmy dalej szczęki zbierali z podłogi z wrażenia. Raczej nie. Grafika nie jest problemem tej gry. Edytowane 30 stycznia 2021 przez 20inchDT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Next genowej grafy, to raczej nie zobaczymy do końca generacji. Dodadzą jakiś efekt typu popłuczyny RT z pecetów, tu i ówdzie wrzucą ostrzejszą teksturke i tyle. Te sprzęty są za słabe by przeskok był wyraźny, szczególnie po takich graficznych kosiorach jak RDR2 czy FH4. Edytowane 30 stycznia 2021 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Raczej nie. Grafika nie jest problemem tej gry.Jest najmniejszym problemem tej gry. Ale teraz dostaje niestabilne 30 fps we wstecznej i masę drobnych błędów na xsx. Mam wierzyć, że w jesiennej aktualizacji dostanę super stabilne 30 fps z rtx albo 60fps bez i z 4K? Niestety jak się robi grę na 15 różnych sprzętów w rozstrzale 1-12 teraflopów to nie może być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 3 minuty temu, Michał102 napisał: Next genowej grafy, to raczej nie zobaczymy do końca generacji. Dodadzą jakiś efekt typu popłuczyny RT z pecetów, tu i ówdzie wrzucą ostrzejszą teksturke i tyle. Te sprzęty są za słabe by przeskok był wyraźny, szczególnie po takich graficznych kosiorach jak RDR2 czy FH4. Mysle ze się zdziwisz, obecne gry tylko liznely potencjał nowych sprzętów Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Teraz, ASX napisał: Mysle ze się zdziwisz, obecne gry tylko liznely potencjał nowych sprzętów No nie wiem. Taki Medium niby ma kilka robiących wrażenie momentów, ale ma też statyczne kamery i zero dynamicznej akcji. Mimo to ledwo to zipie w 30 klatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Mysle ze się zdziwisz, obecne gry tylko liznely potencjał nowych sprzętówJa wierze, że będzie dobrze. Że jeszcze będzie masa zapierających dech w piersiach gier. Ja tylko mówię, że nie ma ich teraz. I to jest wina wstecznej. Wyobrażasz sobie wydać xsx bez ani jednej gry na premierę? Zero... Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 To nie trzeba było brać konsoli. Chyba wiedziałeś jaka jest sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Troche za szybko teraz mówić o tym czy wsteczna zabija nowe gry czy nie bo mamy jednej kwartał nowego generacji z series. Xone miał inne bolączki i to ze tam mniej wyszło nowych exów wcale nie była winna wsteczna kompatybilność. Jak MS dobrze to wykorzysta to będzie i biblioteka kilkanaście lat wstecz i nowe gry = pełne spektrum. Czy te gry trafią wszystkim to się okaże ale obwiniać wstęczna za brak gier na premiere to nie zgadzam się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi