bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Totalnie się nie rozumiemy. Wziąłem i jestem bardzo zadowolony. Ale gram w „stare gry” na „lepszym komputerze”. To nie znaczy, że nie chce „nowych gier”, które pokazująca potencjał tylko na nowym sprzęcie bo pod niego zostały zaprojektowane. @LiŚciu ja nie mówię, ze wsteczna jest zła sama w sobie. Jest zajebista w ogólnym rozrachunku. Po prostu na tym etapie pozwoliła producentom na ubogi lineup, bo „i tak jest w co grać”. Edytowane 30 stycznia 2021 przez bulgot72 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 3 minuty temu, bulgot72 napisał: @LiŚciu ja nie mówię, ze wsteczna jest zła sama w sobie. Jest zajebista w ogólnym rozrachunku. Po prostu na tym etapie pozwoliła producentom na ubogi lineup, bo „i tak jest w co grać”. Ale producenci nowych gier nie patrzą na wsteczna mówiac "nie wydamy gry bo są inne z wstecznej" to że jest wsteczna to MS ma spokój bo właściciele konsol mają w co grać. Producenci gier i tak robią gry bo chcą zarobić. A na wstece nie zarabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 To nie ma znaczenia co chcesz. Powinieneś wiedzieć, że jedna i druga firma chce wspierać stare konsole jeszcze ze dwa lata ze względów finansowych. Każdy by chciał nową oczojebną graficzkę, ale wiedzieliśmy, że dostaniemy tylko podbite crossgeny. Mogę podsumować tę sytuację tylko w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza
bulgot72 17 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Może jestem idealistą, ale wyobraźmy sobie taka sytuacje: cp2077 jest tytułem startowym xsx/ps5. W zwiazku z projektowaniem od początku do końca tylko pod to gra od debiutu jest perfekcyjna, cały świat się zachwyca jak to Polacy potrafią, PC wyjdzie za jakiś czas i wtedy to już w ogóle orgazmy razy siedem. Jak już wszyscy myśleli, że Polacy nic lepszego nie wymyśla to jeszcze Medium dorzucili, które okazało się lepsze niż się spodziewać mogło. Tak, że ten.... dobranoc, wracam do Medium właśnie, chce dzisiaj skończyć. Oby nam się wszystkim w dobre gry obrodziło. Edytowane 30 stycznia 2021 przez bulgot72 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 W sumie to nie wiem o co chodzi z tymi sprzętami bo tak naprawdę każda kolejna konsola to wersja pro poprzedniej (no chyba, że nintendo bo ci to robią nawet downgrady w kolejnych konsolach). Po prostu chwilę trzeba zaczekać tym razem na dobre gierki. Ale tak naprawdę to poprzednia generacja dupy pod tym względem też nie urywała a nie było nawet tej wstecznej. A nie będę się cofał jeszcze dalej bo teraz bijatyki jak ttt czy doa to już nie są największe gierki na konsole jak kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Myślę, że cdpr woli te 15 mln kopii, które puścili pierwszego dnia niz zachwyt w internecie ;pp Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 1 minutę temu, bulgot72 napisał: Może jestem idealistą, ale wyobraźmy sobie taka sytuacje: cp2077 jest tytułem startowym xsx/ps5. Patrząc nawet na pc to tej gierce brakuje do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmura 16 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Tu chyba ludzie zapomieli jakie byly slabe, juz na starcie ps4/xbox, wtedy to byl straszy zawod. Teraz to jest ogromny przeskok jak na zabawke za marne 2000zl, za tyle to sie kupuje dysk do komputera. Z grami to wszystko byloby super jakby 343 dowiozlo halo, ale tu ms nawalil na calej lini. Powinni nakrecic film dokumentalny o tym jak do tego przekretu doszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Wracajac do tematu wiatraka w konsoli. Czy jest jakieś ustawienie żeby konsola będą w stand by jednak tego wiatraka nie kręciła? Od wczoraj do teraz cały sie kręci - niepotrzebnie. Nie chce całkowicie konsol wyłączać bo mi to uśpienie pasuje tylko, raz że szkoda prądu na kręcenie wiatraka a dwa że pewnie jak się cały czas kreci to wpływa na jego żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 31 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 nie Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 4 minuty temu, LiŚciu napisał: Wracajac do tematu wiatraka w konsoli. Czy jest jakieś ustawienie żeby konsola będą w stand by jednak tego wiatraka nie kręciła? Od wczoraj do teraz cały sie kręci - niepotrzebnie. Nie chce całkowicie konsol wyłączać bo mi to uśpienie pasuje tylko, raz że szkoda prądu na kręcenie wiatraka a dwa że pewnie jak się cały czas kreci to wpływa na jego żywotność. To wyłącz całkowicie, konsola i tak odpala się błyskawicznie. Jak nic nie ściągasz to uśpienie jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Tak z ciekawości, po co włączacie instant on? Serio pytam, w poprzedniej generacji czas bootowania konsoli był długi i instant on miało dla mnie o wiele więcej sensu niż teraz, gdzie konsola wstaje w 15 sekund. Z tego co widzę to patche chyba w nocy też się pobierają, bo miałem ich kilka na liście, a rano wszystko już było poinstalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 (edytowane) Z tego samego powodu co Quick Resume, jest mi wygodniej i szybciej wyłączać ja w Instant on. Edytowane 31 stycznia 2021 przez eX4cT_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Instant on włączam tylko w celu ściągnięcia jakiejś dużej gry na noc, bo i tak wiadomo, że tak szybciej ściąga pliki, niż podczas grania. A te szybkie włączanie konsoli to dzięki dyskom i też jakoś nie widzę sensu używania instant to raz, dwa szkoda prądu, co ciagnie i jeszcze większy rachunek będzie, a my mamy najdroższe w Europie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 No myślałem ze instant on jest jednak szybszy oraz gierki jak ściągam to w tym trybie nadal się ściagają. QR chyba działa nawet jak konsole z prądu wyłączysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 U mnie instant on od premiery. Nigdy nie wyłączyłem całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Ale teraz jak patrzę w ustawienia to tryb instant on i tryb oszczędzania energii ma identyczne funkcje. Jedyna różnica to taka ze w trybie instant on jest funkcja żeby dysk zewnętrzny był włączony lub wyłączony. Trochę bez sensu to ze są dwa tryby skoro są identyczne. Funkcje od dysku można dać osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Instant on włączyłem tylko dwa razy po zakupie konsoli, zeby posciagac gierki. Teraz sciagam tylko w czasie grania. Włączam konsole, potem tv i czasem nawet nie zobaczę logo tylko od razu dashboard. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 W dniu 28.01.2021 o 12:32, ASX napisał: Przed premierą konsoli chwalili się ulepszonymi gierkami jak Gearsy UE i Falloutem 4. Potem gdzieś to zaginęło ale wygląda na to że w tym roku wreszcie pokażą tą ulepszoną wsteczną jakos umknelo mi info o ulepszonej wstecznej. Kazda gra dostepna we stecznej bedzie dzialac w 60fps? Mam SC Blacklist do ogrania i jakby latal w 60 fps no to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 546 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Godzinę temu, LiŚciu napisał: Ale teraz jak patrzę w ustawienia to tryb instant on i tryb oszczędzania energii ma identyczne funkcje. Jedyna różnica to taka ze w trybie instant on jest funkcja żeby dysk zewnętrzny był włączony lub wyłączony. Trochę bez sensu to ze są dwa tryby skoro są identyczne. Funkcje od dysku można dać osobno. Instant On włącza konsolę w 4s, bez tego trybu konsola wstaje w jakieś 13-15s. Quick Resume działa nawet jak wyłączysz konsolę z prądu, bajka po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 31 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 4 minuty temu, Szymek napisał: jakos umknelo mi info o ulepszonej wstecznej. Kazda gra dostepna we stecznej bedzie dzialac w 60fps? Mam SC Blacklist do ogrania i jakby latal w 60 fps no to bajka Nie wszystkie na pewno, bo pisali że np. w niektórych grach framerate jest powiązany z fizyką. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 3 minuty temu, Shago napisał: Instant On włącza konsolę w 4s, bez tego trybu konsola wstaje w jakieś 13-15s. Quick Resume działa nawet jak wyłączysz konsolę z prądu, bajka po prostu Ten quick resume to nie sa zarty. Wczoraj odpalilem Ori po dwoch dniach, w tym czasie wylaczalem konsole kilkadziesiat razy, w tym tez calkowicie z pradu, odpalilem kilka innych gierek a Ori jak zabetonowane dokladnie w tym miejscu w ktorym przestalem grac. Dobra rzecz nie ma co gadac Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 U mnie Quick resume zniknęło jakieś 3 tygodnie temu i do dzisiaj żadna gra nie uruchamia się szybciej. Nie wiem co się zjebało Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 9 godzin temu, REZOK napisał: U mnie Quick resume zniknęło jakieś 3 tygodnie temu i do dzisiaj żadna gra nie uruchamia się szybciej. Nie wiem co się zjebało Wyłącz konsole całkowicie a nie w instsnt on i może się naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Zawsze wyłączam konsolę całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi