Figuś 21 173 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Bo tylko Sony wykupuję czasową ekskluzywność XD Już nie róbcie takiego Jezusa zbawiciela z MSu bo dwa najświeższe przykłady wykupionej czasowej ekskluzywności przez MS takie jak Medium czy nextgenowa Yakuza już jest ok. Narracja pięknie pokazuje jak się sytuacja obróciła o 180 stopni w porównaniu do sytuacji z 2013 roku. Tak Ryan jest krótkowzrocznym imbecylem po którym sony długo może się czkać. 2 minuty temu, k0zz napisał: Czy warto kupić XSS do TV 4K z myślą o graniu na tej konsoli w gry ze wstecznej? Tak, warto Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 3 minuty temu, k0zz napisał: Krótkie pytanie. Czy warto kupić XSS do TV 4K z myślą o graniu na tej konsoli w gry ze wstecznej? Mam tu na myśli np. Black, Fight Night, Ori, Gears'y. Czy dla takich gier robi różnicę czy to XSS czy XSX w kontekscie TV 4K? Bierz XSX. Cytuj
k0zz 10 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Mam już PS5 i jedyne czego mi brakuje to ta wsteczna od Xa. Szkoda, żeby się moc XSX marnowała przy graniu w starocie, no chyba że się nie marnuje. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Znaczy się to nie jest tak, że na XSS gry ze wstecznej będą źle wyglądały. Ostatnio tylko w takie gram, ale jednak na monitorze 1080p. W przypadku np. Oriego źle nie będzie, bo na obu platformach działa w natywnym 4K, ale z drugiej strony są tytuły, które na XSX korzystają z profilu One X-a, podczas gdy na XSS działają w bieda wersji z One. Przykład Hellblade'a, którego ostanio odpaliłem i okazało się, że działa w 30 klatkach i bodajże 900p. Wygląda słabo. Na TV z 4K zapewne jeszcze gorzej. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 14 minut temu, k0zz napisał: Mam już PS5 i jedyne czego mi brakuje to ta wsteczna od Xa. Szkoda, żeby się moc XSX marnowała przy graniu w starocie, no chyba że się nie marnuje. Ale na xss masz wsteczną jak na xone s i nie będziesz miał enhanced z xone x w gierkach jak np. splinter cell więc imo duża różnica. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 45 minut temu, Czoperrr napisał: Z tymi grami, że kiedyś tam wyjdą bo długi czas developingu to jest zwykłe pier*olenie. Ghost of tsushima i the last of us 2 powstawały ~6 lat. W jaki sposób studia kupione w 2019 miały wydać gry o podobnym kalibrze na launch konsoli? Bo jak wiemy, gry AA według tego forum to gówna i nie ma sensu, żeby takie robili. Jak ktoś ma trochę rozumu, to po dodaniu 2 do 2 powinien wiedzieć, że po skończeniu poprzednich zleceń na multiplatformy zrobienie gier tylko dla MS zajmie im trochę czasu. 5 Cytuj
czeskimaster 3 286 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Albo jestem ślepy albo jasny (pipi), czy w sklepie store przez konsolę można wyszukiwać gry np po cenie? Za (pipi)a nie widzę tej opcji Cytuj
k0zz 10 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 A jak wyglada kwestia gwarancji elektronicznej? Niektórzy sprzedajacy właśnie o takiej wspominaja w swoich ogloszeniach. Czy to czasem nie jest tak, ze taka gwarancja jest przypisana do konta MS i dla kolejnego wlasciciela ta gwarancja jest nic nie warta? Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 2 kwietnia 2021 Opublikowano 2 kwietnia 2021 1 godzinę temu, k0zz napisał: A jak wyglada kwestia gwarancji elektronicznej? Niektórzy sprzedajacy właśnie o takiej wspominaja w swoich ogloszeniach. Czy to czasem nie jest tak, ze taka gwarancja jest przypisana do konta MS i dla kolejnego wlasciciela ta gwarancja jest nic nie warta? Nie sądzę, ostatnio zgrywałem jakieś gry kuzynowi ze swojego konta i przypisało mi jego konsole do konta. Zresztą można każdy sprzęt usunąć z konta. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Też się nad tym zastanawiałem bo będę chciał sprzedac Xboxa a paragon oczywiście gdzieś zgubiłem. Konsole zarejestrowałem i mam gwarę na koncie. Tylko czy kupiec konsoli będzie mógł ją zarejestrować jeszcze raz i mieć ta gwarancję Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Wystarczy że usuniecie konsolę ze swojego konta i kupiec będzie mógł ją przypisać do swojego gdzie po wpisaniu nr seryjnego będzie miał datę końca gwary 1 Cytuj
kakus 13 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Czy MS w swoim sklepie ma jakieś tapetki na pulpit ?. Są oczywiście aplikacje do tego, ale czy są gdzieś od twórców gier etc. ?Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 3 kwietnia 2021 Dowolna tapetę z dowolnej gry od dowolnego tworcy możesz sobie wrzucić z pendrive'a W samym sklepie nie ma tapet Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Od czego jest przeglądarka na konsoli? Tam możecie sobie poszukać jakieś tapety, ściągnąć na dysk i ustawiacie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Obrazki achievementow można wykorzystywac jako tapety. To ui i tak się nie nadaje do tapet. Ustaw sobie ktorys z dynamicznych motywów i tyle. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 3 kwietnia 2021 20-21 kwietnia odbędzie się Microsoft Gamę Stack otwarty panel dla developerów poświęcony tworzeniu gier na platformy Microsoftu. Jeśli kogoś interesują nowinki technologiczne i tworzenie gier na nową generację 3 Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 chcecie opinie o Xbox Series S? testowane na TV 4K z 120hz i monitorze 1440p 32 cale, posiadam oczywiście też Series X i PS5 Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 41 minut temu, Lokomotywa napisał: chcecie opinie o Xbox Series S? testowane na TV 4K z 120hz i monitorze 1440p 32 cale, posiadam oczywiście też Series X i PS5 Pewnie Nie pisz takich rzeczy tylko wrzucaj od razu swoja opinie Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Coś mi mówi, że do monitora świetna, zgrabna konsola i sprawdza się znakomicie. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lokomotywa 371 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 kwietnia 2021 (edytowane) Wygląd konsoli Jest piękna, zgrabna, jedynie kolor może nie pasować do każdych mebli (ten sam problem ma PS5). Menu Wszystko to samo co na Series X. Grafika ogólnie Przed kupnem spodziewałem się kupska z Xbox One S tylko z lepszymi klatkami i oj, zdziwiłem się. Pierwsze co odpaliłem to Watch Dogs Legion, serio spodziewałem się papki na moim TV 4K, ale jak się siedzi w normalnej odległości to nie ma jakichś kolosalnych różnic, serio mógłbym tak dalej sobie grać po przesiadce z Series X. 120 Hz na TV 55" Testowałem kolekcję Halo, Gearsy 5 i Overwatch. O Dziwo, też nie wyglądało to tak źle, a płynność mega! Monitor 32" IPS 1440p Pierwszy odpaliłem CoD Cold War w wersji na Xbox One S, normalne papka na ekranie, źle to wyglądało. Ale miałem też wersję na Series (jest osobno do pobrania), i tutaj wygląda to ZNACZNIE lepiej. Można narzekać na Acti że kasę dodatkowo wołali, ale się postarali o obie wersje. Z kolei Forza Horizon 4 na TV gra wygląda dobrze, ale na monitorze niestety kuleje bardzo, szczególnie interfejs boli na monitorze, mapka wręcz nieczytelna, trochę na odwal się zrobiona wersja. Gearsy czy Halo widać znacznie lepiej tu zrobione. Ogólnie Gry na TV zawsze wyglądają przynajmniej DOBRZE (jak się siedzi w normalnej odległości od TV oczywiście), serio, pomyśleć że na takim sprzęcie działa Watch Dogs Legion z Ray Tracingiem, no sztos. Niech ktoś spróbuje złożyć PC żeby to działało w jakiejkolwiek jakości z RT. Za te pieniądze. Powodzenia. Sprzęt bardzo polecam jak ktoś szuka czegoś taniego do grania, bo nie ma lepszej opcji. PS. Jakby się tak zastanowić, to sporo gier wygląda tak samo na Series S i X. Dysk jest malutki, polecam kupić zewnętrzny, nawet jakiś zwykły na USB 3.0, bo i tak mało gier wymaga tego M2. Wszystko jest płynne i szybko się wczytuje. <3 Edytowane 4 kwietnia 2021 przez Lokomotywa 10 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Na pepperku widziałem juz okazje za tysiaka z dwoma padami, ale nie mam nigdzie auchan, zeby sprawdzic. Jak jeszcze stanieje, to wezme do grania w indyki 1 Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 (edytowane) 10 minut temu, 20inchDT napisał: Na pepperku widziałem juz okazje za tysiaka z dwoma padami, ale nie mam nigdzie auchan, zeby sprawdzic. Jak jeszcze stanieje, to wezme do grania w indyki ja kupiłem za 950 zl, odjac pada i kable to sama skrzynka koszt 700 zl złóżcie PC za 700 Edytowane 4 kwietnia 2021 przez Lokomotywa Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 4 kwietnia 2021 2 minuty temu, Lokomotywa napisał: złóżcie PC za 700 Z SSD i raytracingiem? 1 Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 W teorii ten Series S powinien sprzedawać się dużo lepiej. Jako maszynka do GamePassa, dla mniej wymagających, to złoto. Marketingowo w tej materii MS jeszcze musi sporo popracować. Nie wiem, czy to moje wrażenie, ale tym XSS interesują się głównie core gamers. A chyba nie taki był zamysł? Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 4 kwietnia 2021 Opublikowano 4 kwietnia 2021 2 minuty temu, Aleks napisał: W teorii ten Series S powinien sprzedawać się dużo lepiej. Jako maszynka do GamePassa, dla mniej wymagających, to złoto. Marketingowo w tej materii MS jeszcze musi sporo popracować. Nie wiem, czy to moje wrażenie, ale tym XSS interesują się głównie core gamers. A chyba nie taki był zamysł? core gamers z ciekawości albo jako tani dodatek do PS5 z tego co wiem to Microsoft ma ostro ruszyć z marketingiem właśnie Series S i gamepassem z czasem wyprzedzi Series X i może nie tylko mocniejszego Xboxa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi