Opublikowano 26 marca 20205 l do poczytania: https://news.xbox.com/en-us/2020/03/16/xbox-series-x-latency/ Obok mocy konsoli, resume play, ssd, pełnej wstecznej z ulepszeniami to zredukowanie opóźnienia (które jest problematyczne na XO) to jest mega ficzer.
Opublikowano 26 marca 20205 l 1 godzinę temu, creatinfreak napisał: Może luki bezpieczeństwa, dostępność do zasobów itd, czyli zaraz po premierze będą przerabiane konsole i piractwo. A tak na poważnie co to znaczy dla konsumenta? Będą mogli zdalnie włamać nam się na Xboxa i wykraść np dane karty płatniczej? Tak, na pewno Ci wykradną dane z karty i włamią na Xboxa przez wycieki o GPU.
Opublikowano 26 marca 20205 l 3 godziny temu, MYSZa7 napisał: Tak, na pewno Ci wykradną dane z karty i włamią na Xboxa przez wycieki o GPU. Mówi się teraz i łukach bezpieczeństwa w procesorach, to skojarzyłem. Nie zgłębiałem tematu dlatego pytam bardziej zorientowanych
Opublikowano 26 marca 20205 l 4 godziny temu, creatinfreak napisał: Mówi się teraz i łukach bezpieczeństwa w procesorach, to skojarzyłem. Nie zgłębiałem tematu dlatego pytam bardziej zorientowanych Nic nigdy nie słyszałem o łukach bezpieczeństwa, ale na twoim miejscu dałbym strzałę z obozu Microsoftu.
Opublikowano 26 marca 20205 l Sony też ma gpu od Amd, lol. Zresztą niektorzy to maja krotka pamiec, bo jedyny wyciek danych na konsolach był wlasnie na playstation.
Opublikowano 26 marca 20205 l W tej generacji było ''xbox to tylko strzelanki i racery'' w kolejnej będzie ''xbox to tylko rgpi, strzelanki i racery''
Opublikowano 29 marca 20205 l Ja bym z chęcią na nowym Xboxie zobaczył Football Managera. Wiem że to gra kojarzona z PC, ale myślę ze sporo osób by sobie pograło na konsoli.
Opublikowano 29 marca 20205 l No wiem że jest, ale tam chyba okrojona wersja. W game passie na pc był chyba FM19, dlatego pomyślałem ze fajnie gdyby dali na Xboxie
Opublikowano 31 marca 20205 l Z pewnością. Mnie się jeszcze Gacek podobał. A z playek PS2 najbardziej. Reszta konsol bardzo średnio.
Opublikowano 31 marca 20205 l Tez mi sie podoba ten design. Pierwsze skojarzenie ktore mi przychodzi do glowy to https://www.lg.com/us/home-video/lg-hu80ks-4k-laser-projector Szkoda tylko ze to Xbox.
Opublikowano 31 marca 20205 l Ja chyba jednak wolę czarny sprzęt. Plastik w białej 360 nie do końca jest już biały.
Opublikowano 31 marca 20205 l Mi wizualnie jeszcze podobał się Dreamcast i pierwsze wydanie Mega Drive ale nie wiem czy to nie ze względu na sentyment.
Opublikowano 31 marca 20205 l 40 minut temu, 20inchDT napisał: Ja chyba jednak wolę czarny sprzęt. Plastik w białej 360 nie do końca jest już biały. A to zależy miałem białą PS4 i żadnego przebarwienia nie miała, Xbox One S też raczej trzymają kolor, ale fakt, faktem XSX tylko w wersji czarnej.
Opublikowano 1 kwietnia 20205 l Interview z królem. Nie oglądałęm jeszcze, ale zakładam, że jest o SeXie.
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l Autor wywiad jest nie tylko o Xbox Series X ale o ogólnej wizji Xboxa na następną generacje. O sprzęcie, grach, opóźnieniach spowodowanych trwającą epidemią. Dużo ciekawych pytań m.in o powrót Scalebounda, współprace z Moon Studios, o tytuły startowe na nową generacje, powrót starych IP i produkowanie nowych marek, czy o rolę xclouda. Nie wiem czy jest druga taka korposzycha w gierkowym biznesie tak otwarcie komunikująca się z dziennikarzami. serwisy typu ppe, będą miały dzięki temu wywiadowi materiał na newsy na kilka tygodni w przód Edytowane 2 kwietnia 20205 l przez ASX
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l Odpowiedź na temat ceny była interesująca. Z tego co pamiętam, to Phil powiedział, że mogą być "agile on pricing". Będzie ta sama cena co u Sony, albo nawet ich podetną.
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l Autor trudno mi uwierzyć że mocniejsza i droższa konsola będzie sprzedawana taniej niż słabsza. Ale rzeczywiście ze słów Spencera można wywnioskować że nie odpuszczą rywalizacji cenowej z Sony i będą w stanie zaoferować sprzęt w konkurencyjnej cenie
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l Nie wiemy czy xsx jest droższy w wyprodukowaniu. Nie wiem dlaczego dużo ludzi zakłada, że customowy ssd, chłodzenie, audio 3d czy nowe ficzery w padzie nie będa odgrywały istotnej roli w cenie. Może rzeczywiście nie będą sprzedawać taniej od konkurencji, ale jak słucham Phila, to czuję, że będzie price matching. Podziwiam, że zachował kamienna twarz na pytanie o jego wpis z twittera "old things in new ways". Teraz to już sam nie wiem czy tego PD robią.
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l Autor 4 minuty temu, 20inchDT napisał: Nie wiemy czy xsx jest droższy w wyprodukowaniu. wiemy, Daniel Ahmad pisał o tym kilka miesięcy temu że koszty produkcji xboxa są wyższe niż PS5. Edytowane 2 kwietnia 20205 l przez ASX
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l To ten typ co ma avatar z jakiegos Dynasty Warriors? Zhuge coś tam? Mam skojarzenia, że typ to fantasta.