Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
6 minut temu, orion50 napisał:

Deus EX Mankind Divided w 60 FPS :xboss:

Pamiętam jak ta gra pływała na one. xd

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Obcy, DL i mad max <3 jeszcze vampyr I PAŁONK stoi.

Opublikowano

Największy minus ze rozdzielczość obniżają imo no ale nie można mieć wszystkiego,

Dying Light oraz Deus będzie trzeba sprawdzić no i może wezmę się za Aliena i Mad maxa 

Opublikowano
  • Autor

Bardzo fajny news, 

Nie znam oficjalnych statystyk ale wydaje mi się że Xbox będzie niedługo konsolą z największą biblioteką gier w 60 fps.

Opublikowano
14 minut temu, kubson napisał:

Największy minus ze rozdzielczość obniżają imo no ale nie można mieć wszystkiego,

Dying Light oraz Deus będzie trzeba sprawdzić no i może wezmę się za Aliena i Mad maxa 

Coś oprócz F4 ma obniżoną rozdziałkę? Jak dla

mnie to tam nie ma czego obniżać, większość tych gier i tak chodziła w niskich rozdziałkach na One.

Opublikowano

20 gier ma check marka w kolumnie "default off", czyli pewnie spada rozdziałka.

Opublikowano

No właśnie tego się obawiam, ale i tak cieszą mnie zwłaszcza dwa tytuły - ReCore, które przerwałem jakiś czas temu i Gears of War 4, które wciąż przede mną.
Tylko ReCore chyba miało wersję enhanced na XOX, więc teraz chyba pójdą cięcia w rozdziałce, jeśli odpalę to w 60fps :notbad:

Opublikowano

Gears 4 bylo w 60 fps na xox, nie wiem po co jest tam cokolwiek w kolumnie series x. Przy recore nie ma tego ptaszka, wiec nie ma zadnych ciec.

Opublikowano

Unity to już chyba wcześniej latało w 60 klatkach. Szkoda ze nie ma na liście QB i SO. Caly czas czekam z ograniem xD

Ed.a to Gearsy nie będą 4k 60?

Edytowane przez Szymek

Opublikowano

QB też wciąż przede mną, ale muszę dokończyć AW najpierw, żeby tak kolejność dokonań Remedy zachować (Control nie liczę, bo wtedy jeszcze byłem PlayStationowym jednoplatformowcem i nie miałem wyjścia:reggie:).
Do Sunseta też bym chętnie wrócił dopiero, jak dadzą te 60, ale pewnie się nie doczekamy.

Opublikowano
17 minut temu, ASX napisał:

Nie znam oficjalnych statystyk ale wydaje mi się że Xbox będzie niedługo konsolą z największą biblioteką gier w 60 fps.

Fajnie jakby ten trend utrzymał się dla nowych gier, ale jestem bardzo dobrej myśli. ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, Szymek napisał:

Unity to już chyba wcześniej latało w 60 klatkach.

Tak, ale wersja 1.0 z płyty, bez patchy. Nawet 60fps nie było warte tego, by grać w Unity bez łatek xD

Opublikowano
7 minut temu, 20inchDT napisał:

Gears 4 bylo w 60 fps na xox, nie wiem po co jest tam cokolwiek w kolumnie series x. Przy recore nie ma tego ptaszka, wiec nie ma zadnych ciec.

120fps? FPS Boost nie ogranicza się do 60 :)

Opublikowano
4 minuty temu, Szymek napisał:

Unity to już chyba wcześniej latało w 60 klatkach.

Pierwsza wersja, przed patchami. Jedyny sposób na 60 fps do tejnpory to bylo granie offline w zbugowana wersje z plyty

Teraz, jar3czek napisał:

120fps? FPS Boost nie ogranicza się do 60 :)

Przy gearsach jest 60. To musi byc jakas pomylka.

Opublikowano

Tak, jak nacisniesz guide button podczas grania, to bedzie tez ikonka w prawym rogu.

Opublikowano

Grałem w Unravel 2 (boost do 120) i tam widziałem tylko info o HDR. A jeszcze znalazłem takie info:

Spoiler

Włącz funkcję „Zwiększenie liczby klatek na sekundę” w ustawieniach zgodności danej gry:

- W sekcji Gry i aplikacje, podświetl żądaną grę, a następnie naciśnij Menu > Zarządzaj grami i dodatkami > Opcje zgodności.

- Włącz Zwiększenie liczby klatek na sekundę.

No, nic. Jutro sprawdzę.

Opublikowano
8 minut temu, Aleks napisał:

Te gry automatycznie uruchamiają się z boostem? 

Niektórym trzeba włączyć w ustawieniach gry w zarządzaniu dodatkami. Po naciśnięciu GB widać czy masz włączone czy nie. 

Opublikowano

Shadow of the Tomb Raider w 4K/60fps prezentuje się fenomenalnie. Ciekawe, że przy takim tytule udało im się podbić fpsy bez obniżenia rozdzielczości ale już przy takim AC3 Remastered są cięcia. 

Mam nadzieję, że z czasem dopracują ten "trik" i nie będą musieli poświęcać pixeli, w niektórych tytułach.

Opublikowano

Microsoft, który nie ingeruje w kod gry miałby wrzucić RT? Co ty ćpiesz?

Opublikowano
Godzinę temu, Ins napisał:

Shadow of the Tomb Raider w 4K/60fps prezentuje się fenomenalnie. Ciekawe, że przy takim tytule udało im się podbić fpsy bez obniżenia rozdzielczości ale już przy takim AC3 Remastered są cięcia. 

Mam nadzieję, że z czasem dopracują ten "trik" i nie będą musieli poświęcać pixeli, w niektórych tytułach.

Było o tym mówione. Zależy od silnika, jak nie jest stabilnie to muszą zmniejszyć rozdziałkę. 

Opublikowano
27 minut temu, Ins napisał:

Microsoft, który nie ingeruje w kod gry miałby wrzucić RT? Co ty ćpiesz?

Chodziło mi o twórców gry. To było tylko dygresja. Sporo gier dostaje patche pod nową generację, a nadal mało jest tych z ray tracingiem, więc gdy wspomniałeś o Shadow pomyślałem o nextgen patchu