balon 5 328 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 21 minut temu, lpcl napisał: Jakoś visariego pamiętam po tylu latach a z kzd to oprócz głównej bohaterki to kogo tam zapamiętałeś? Tego murzyna na licencji? xd Maszyny, gdzie na każdą masz inny schemat walki, w ogóle ten system walki jest bardzo rozbudowany oraz ciekawy (a jak na sandbox to wręcz wybitny, zdecydowanie bliżej mu do Monster Huntera niż Assassina ) i choćby przez to wrzucanie Horizona ot tak do „Ubigierek” jest wg mnie trochę niesprawiedliwe albo ktoś w ogóle w niego nie grał. Dobra EOT Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 6 minut temu, lpcl napisał: Jakoś visariego pamiętam po tylu latach a z kzd to oprócz głównej bohaterki to kogo tam zapamiętałeś? Tego murzyna na licencji? xd Nawet jeśli, to jest tylko święta Alojka, to nadal jest to od jedną postać więcej niż w KZ. Odkrywanie jej przeszłości było lepiej napisane i bardziej pasjonujące niż te typowe pretekstowe fabułki z większości fpsów(w tym KZ). Jedyne, co zapamiętałem z całej serii, to zakończenie trójki, które było tak chujowe, że aż śmieszne(choć detali sobie nie przypomnę). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Godzinę temu, Bigby napisał: Jak to było? Gry zrobione w Dreams wyglądają lepiej? Te screeny wcale nie są zbyt dobrą kartą przetargową w dyskusji z tak postawioną tezą A co do (ciekawej, jak na dział i temat) dyskusji o GG i ich gierkach to Horizon jest pieprzonym arcydziełem, zwłaszcza jak się weźmie pod uwagę tego ostatniego kasztana z serii Killzone - nawet gdyby Horizon był tylko "ubi-klonem" (a nie jest, bo open worldy Sony to liga wyżej od każdej ubi-gierki) to nadal dużo lepsza opcja, niż kolejny shooterek na szynach bez wyrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Są. Tylko ślepy stwierdzi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Grałem zarówno we wszystkie ostatnie części Asasyna jak i Zero Dawn i nie mam pojęcia dlaczego niektórzy oburzają się na określenie ubigierka, to ten sam popularny i znany schemat rozgrywki Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 32 minuty temu, ASX napisał: Wygląda świetnie i szczerze nie mogę się doczekać. Ale wiadomo że to nie ex i nie gra AAA więc gra jest nieistotna bo nie sprzeda konsol Tak, wygląda świetnie ale tak zupełnie serio: czy uważasz że warto dla tej gry kupić XSX albo chociaż XSS? Według mnie stylistyka jest mocno specyficzna więc dużo ludzi może nie chcieć za to w ogóle płacić (jak by nie GPU to troche pyta). Jedynka ma dobrą reputację ale w zadnym wypadku nie byl to sukces i nie znam nikogo kto wymienia ją jako top gatunku. Czy według Ciebie takie gry pozwolą rywalizować z Sony czy Nintendo? Fajnie, że takie gry są ale to w zapowiedziach wygląda jak coś na przekąskę między większymi gierkami, które wyrywają z butów. Oby DoubleFine dostało duży budzet na coś zupełnie innego niż ich ostatnie produkcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 4 minuty temu, ASX napisał: Grałem zarówno we wszystkie ostatnie części Asasyna jak i Zero Dawn i nie mam pojęcia dlaczego niektórzy oburzają się na określenie ubigierka, to ten sam popularny i znany schemat rozgrywki U podstaw tak, ale gry Sony robią to ze smakiem, zachowaniem proporcji, ciekawą historią, czy postaciami, a UBI to tylko zajebana śmieciem mapa, którą trzeba wyczyścić - dlatego JA się oburzam, nie wiem, jak inni Dla mnie UBI-gierki nie od UBI to np seria Just Cause, Mad Max (i ogólnie twórczość Avalanche), a także Mordory od WB. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 5 minut temu, pawelgr5 napisał: Tak, wygląda świetnie ale tak zupełnie serio: czy uważasz że warto dla tej gry kupić XSX albo chociaż XSS? Zupełnie szczerze to nie, nie uważam. Co nie zmienia faktu że gra zapowiada się wybornie i chętnie w nią zagram. Mój post był raczej inside joke'm w kierunku dziwnego myślenia że nie wystarczy że gra sama w sobie jest fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Panowie @Wredny i @balon sam z Aloy spędziłem prawie 50h i zdecydowanie walka jest czymś co wyróżnia tę grę na tle innych akcyjniaków, ale nie bójmy się nazwać tej gry ubi-grą - zwłaszcza, że pod względem czysto scenariuszowym, jakości zadań pobocznych i ogólnie dialogów to jest raczej nijaka. @edit: mapka też zapaćkana znaczkami, nie ma co ukrywać, identycznie jak w dowolnym AC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Dla mnie właśnie największym zaskoczeniem Horizona była mega ciekawa historia i zajebista główna bohaterka - po twórcach nijakich shooterów nie spodziewałem się, że dostarczą mi coś więcej niż grafika i byłem bardzo przyjemnie zaskoczony. I możecie szydzić, że "Sony template", że "TPP cinematic", ale XBOX właśnie takich gier potrzebuje, żeby rozbudzić wyobraźnię osób, które nie trawią krasnali w Halo i mają w dupie jazdę samochodzikami. Najbliżej do tego ma Gears of War i tu jest potencjał, ale przydałoby sie coś jeszcze - ciekawi mnie ten Indiana Jones od Machinegames. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: mapka też zapaćkana znaczkam Można użyć filtru (wtedy są 3-4 ikonki) i skupić się na głównej osi oraz polowaniach, a to jest dobre. Polecam ten styl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Wiadomo, identycznie można zrobić w Assassinsach. Mam wrażenie, że serii na forum obrywa się już w sumie za to, że jest AC i koniec. Ja w Origins bawiłem się bardzo dobrze, bo i mapa nie była zapaćkana, walka przyjemna i różnorodna, wątek ciekawy i chce się go śledzić. Powiedziałbym, że brakuje AC:O ostatecznego szlifu jaki ma HZD, ale poziomem to bardzo podobne gry. Teraz pytanie: czy to AC:O jest tak dobre jak Horizon, czy ten drugi tylko dorównuje temu pierwszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Horizon przeszedłem "z marszu", nie mogąc się oderwać, a Origins męczę już chyba czwarty rok i nie mogę się zmusić, żeby znów przy nim przysiąść - jak dla mnie to strasznie popsuli AC, rozdmuchując tę mapę do absurdalnych rozmiarów i zapychając ją tymi zadaniami "kopiuj/wklej". Stara formuła była jednak dużo fajniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Wredny napisał: zwłaszcza jak się weźmie pod uwagę tego ostatniego kasztana z serii Killzone To może jestem inny ale lubię to uniwersum. Ma swój klimat. Osobiście mi go bardzo brakuje. Karabin ISA jeden z lepszych w grach. A ostatnia część miała swój pomysł na siebie. Gracze zawsze chcieli wcielić się w tą drugą strone w różnych grach. A Psycho oczywiście ogra się z przyjemnością. Edytowane 19 maja 2021 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 5 minut temu, Wredny napisał: Horizon przeszedłem "z marszu", nie mogąc się oderwać, a Origins męczę już chyba czwarty rok i nie mogę się zmusić, żeby znów przy nim przysiąść - jak dla mnie to strasznie popsuli AC, rozdmuchując tę mapę do absurdalnych rozmiarów i zapychając ją tymi zadaniami "kopiuj/wklej". Stara formuła była jednak dużo fajniejsza. Też mi nie siadł Origins i męczyłem go kilka miesięcy, antypatyczny główny bohater, głupia nadęta fabuła, kiepsko prowadzona narracja, nudne questy, kończyłem w bólach Ale za to Odyseja i Valhalla o ile gameplay pozostał bez większych zmian względem Origins o tyle czuć w nich więcej swobody, nareszcie da się lubić bohaterów, a gra ma sporo dystansu do siebie samej (jakby twórcy byli świadomi że robią głupkowata grę o asasynach) i trafia się nawet sporo fajnego humoru. Horizon Zero Dawn ogrywam obecnie na Pc w 60 klatkach i niestety muszę przyznać że bliżej mu niestety do Origins niż nowszych części Asasyna, fabuła jest strasznie pretensjonalna, a dialogi i postacie tak samo czerstwe jak w poprzednich grach Guerilla Games 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Origins najlepszy z nowych Asasynów. Valhallę męczę już któryś miesiąc, mam na liczniku około 100 godzin, co jest szczerze mówiąc prawdziwym wyczynem biorąc pod uwagę, że jak dla mnie to tytuł na jakieś 5/6 na 10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 @ASX No widzisz, jak to sie można różnić w tych samych kwestiach Już nawet nie mówię o Horizon, w temacie którego zupełnie sie nie zgodzę, ale nawet o Origins - z większością nie mam problemu, ale np Bayek, mimo początkowego uprzedzenia z mojej strony, okazał się naprawdę fajnym i nawet zabawnym gościem, a i sama historyjka zła nie jest - po prostu jest rozwodniona przez zbyt duży świat i masę gówno-questów, przez co bardzo łatwo się zapomina i wypada z klimatu. I pod tym względem właśnie UBI-gierki są dla mnie niżej niż ich odpowiedniki od Sony - że wszystkiego jest najebane za dużo i na siłę, byle gracza zatrzymać na jak najdłużej, a przy okazji może zmusić do mikrotransakcji (jakaś mapka, lepszy gear, waluta premium, żeby żyło się łatwiej itp). Pamiętam, że jak grałem w Horizon i wspinałem się na te Tallnecki to sobie myślałem "kurde, niby głupia synchronizacja mapy, jak w AC, ale takie to fajne, że aż chce się robić", no i było ich chyba tylko 7 na całą grę, a nie ze 20 czy 30 - to jest ta różnica właśnie - proporcje, wyważenie, dodatek do głównej osi fabularnej, a nie na odwrót jak u UBI. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Nowy gameplay. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 No nareszcie, bo ostatnie posty to wręcz odzwierciedlenie gierkowej sytuacji XBOXa - niby temat o konsolach Microsoftu, ale dyskusja o wszystkim, tylko nie o grach na nie Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Moim zdaniem dobrze jest czasami pogadać merytorycznie o grach na różne systemy bez CW i napinki, jeśli temat Xboxa się w tym sprawdza to dla mnie może tak zostac Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 GG już w pierwszej części zrobiła to czego Ubi nie potrafi od kilkunastu części zaimplementować do Asisyna, czyli ciekawą główną oś fabularną, wciągający, unikalny i wymagający system walki oraz kozackich bossów. Całkiem nieźle jak na słaby klon „ubigierki... Dla mnie Origins spoko, Odyssey rozwleczone i dużo gorsze (tfu te bitwy morskie), Valhalla spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Żeby było o czym musieli by coś pokazać. Dlatego ludzie tak wyczekują tego E3 i w końcu jakiś konkretnych dat premiery i gameplayów. Ja napalony jestem najbardziej na HInifinte i Godrizona 5, ale nie pogardziłbym czymś nowym. No czekamy, czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Ja tam bym chciał coś nowego, bo stare serie dopiero nadrabiam, więc i tak mnie nie ruszają ich następcy Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Ubigierki od sony mają fajną walkę, czy to z dinusiami w ZD bo z ludzikami to wiadomo lepiej żeby nie było czy właśnie cały prosty ale bardzo przyjemny system z ducha chińczyka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 14 minut temu, Bigby napisał: Nowy gameplay. Wygląda to lepiej niż screeny które latały w ostatnich tygodniach, będzie grane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi