Bigby 4 742 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 (edytowane) O dziwo, gra i tak jest dosyć wymagająca na PC. Albo zjebana technicznie, bo na RTX 2060 Super miałem max 60 klatek na drugiej mapce, a zdarzały się i spadki poniżej. Edytowane 20 maja 2021 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 15 minut temu, Bigby napisał: Descenders otrzyma next-genowego patcha. Series X: 1080p120fps / 4K30fps Series S: 1080p120fps / 1440p60fps Jak ktoś nie grał, to zdecydowanie polecam. edit: Ponadto, można pobierać demko Scarlet Nexus. Potrzebny tylko bilet do Nowej Zelandii. https://www.microsoft.com/en-nz/p/scarlet-nexus/9NQSCBDLHN18?activetab=pivot:overviewtab Trichę lipa, że 4k i 30 fps, to już lepiej jakby na xsx było 1440 i 60. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 820 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 2 hours ago, pawelgr5 said: Jak chcą coś osiągnąć to MS musi rozgrzewac jak największe grupy graczy. Do tego niestety trzeba cinematic experience Hideo, Hideo, Hideo gdzie jesteś??? Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Ten patch to daje tyle co jedynie na koncie będziesz miał 39.99 mniej. RayTracing'u jak nie było tak nie ma mimo patcha. Innej wersji nie mogłem ściągnąć bo po włożeniu płyty samoczynnie dociąga pliki do tej, jedynie później patch i niby zmieniło mi że mam wersję na Xbox Series multigeneracyjną ale to na tyle. I jak kolego jakie wnioski lepiej cold war działa na x w porównaniu do ps5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Beka z tym Starfield, pokazali logo i satelitę w kosmosie ze dwa lata temu i tyle a hype i szum w necie ogromny Ktoś pisał o wielkim skoku graficznym w Halo, nie ma takiej opcji, to gra która ma latać w 60fpsach na XO, będzie lekki szlif i tyle. @ASX kiedy konfa MS/Bethesdy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Nie ma chyba nigdzie potwierdzenia, że będzie w 60 fpsach na Xbox One. Równie dobrze mogą dać ochłapy w postaci 720p30. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Z tym Halo to mieli pewnie niezłą zagwozdkę. Dajemy na XOne 720p30 XOX 1440p/30 a na XSeries 1080-4k 60fps to będzie pewnie płacz że crossplay nie ma sensu bo jedni mają 30 klatek i gówno rozmazane a drudzy 60 i ostry obraz. Wrzucamy wszędzie 60fps to będzie płacz że graficzka słaba na Series S/X xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Z tym Starfieldem to pojechali po bandzie, robić delaya na 2022, hatfu. Ogólnie i tak jestem ciekawy tego całego E3, jakie będą inne gry zapowiedzianie, nie liczę tych plotkowych i te, które już parę lat wstecz zostały ujawnione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 406 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 5 minut temu, Faka napisał: Z tym Starfieldem to pojechali po bandzie, robić delaya na 2022 Jakiego delaya jak ta gra istnieje wyłącznie jako logo bez jakiejkolwiek daty premiery? Do tego właśnie prowadzą tak nielubiane przeze mnie plotki ploteczki z tłitera - banda gamoni powtarza plotkę i przyjmuje się ona za pewnik, a potem są głosy "olaboga miao być inaczej". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 9 minut temu, łom napisał: Z tym Halo to mieli pewnie niezłą zagwozdkę. Dajemy na XOne 720p30 XOX 1440p/30 a na XSeries 1080-4k 60fps to będzie pewnie płacz że crossplay nie ma sensu bo jedni mają 30 klatek i gówno rozmazane a drudzy 60 i ostry obraz. Wrzucamy wszędzie 60fps to będzie płacz że graficzka słaba na Series S/X xd A mogli po prostu wyciąć multi i po problemie Ale na Xboxie takie rzeczy by nie przeszły, tu duże gry prawie zawsze oferują kompletny pakiet: singiel, coopa i multi Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Raczej by wycięli singiel jak swego czasu Activision w CoD Black Ops 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Teraz, łom napisał: Raczej by wycięli singiel jak swego czasu Activision w CoD Black Ops 3. Taka na pewno wyścieliby singla z Halo już to widzę xdd fani by ich zjedli, bądźmy poważni. Pamiętam jaka burza była jak w Halo 5 zabrakło splitscreena czyli typowo konsolowego trybu, o którym 99,9% dzisiejszych gier AAA zapomina, lub jest technicznie niewykonalny. Wpłynęło to nawet na recki Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Nie bójcie żaby, będzie 720-900p/30 na One jak było do tej pory z Gearsami. Żadnego płaczu o klatki, a gra też pewnie odpowiednio wyładnieje. Zauważcie, że taki Miles Morales pomimo cross-genowości swietnie wyglądał na obu konsolach. Paradoksalnie mam wrażenie, że łatwiej optymalizować jest gry różne sprzęty kiedy już na etapie projektu wiadomo na co wyjdzie i prace idą jednocześnie, a nie dopiero po czasie wychodzi dopuszczona wersja na next-geny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 25 minut temu, łom napisał: Z tym Halo to mieli pewnie niezłą zagwozdkę. Dajemy na XOne 720p30 XOX 1440p/30 a na XSeries 1080-4k 60fps to będzie pewnie płacz że crossplay nie ma sensu bo jedni mają 30 klatek i gówno rozmazane a drudzy 60 i ostry obraz. Wrzucamy wszędzie 60fps to będzie płacz że graficzka słaba na Series S/X xd Multi może być w 60 a kampania w 30. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 W ogóle wymagania wobec Halo są astronomiczne nie wiem czy wobec jakiejkolwiek innej gry w historii była tak wysoko zawieszona poprzeczka. Fani oczekują: - świetnej kampanii - świetnego multi - coopa i splitscreena - rozbudowanego Forge - świetnej grafiki i oprawy dźwiękowej Jeśli choćby jeden z tych elementów nie dowiezie to jak to się mówi "gracze będą wściekli". Szczerze współczuję pracownikom 343, pewnie nieźle im się teraz pali pod tyłkami po tym niesławnym zeszłorocznym pokazie. Mam nadzieję że za kilka tygodni uda im się zatrzeć te kiepskie pierwsze wrażenie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 4 minuty temu, ASX napisał: W ogóle wymagania wobec Halo są astronomiczne nie wiem czy wobec jakiejkolwiek innej gry w historii była tak wysoko zawieszona poprzeczka. Fani oczekują: - świetnej kampanii - świetnego multi - coopa i splitscreena - rozbudowanego Forge - świetnej grafiki i oprawy dźwiękowej Jeśli choćby jeden z tych elementów nie dowiezie to jak to się mówi "gracze będą wściekli". Szczerze współczuję pracownikom 343, pewnie nieźle im się teraz pali pod tyłkami po tym niesławnym zeszłorocznym pokazie. Mam nadzieję że za kilka tygodni uda im się zatrzeć te kiepskie pierwsze wrażenie Ja tam oczekuje tylko pkt. nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Jak wyzej. Chcialbym tez poznac Halo w singlu, ale nie moge przebic sie przez to lore. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Jak wyzej. Chcialbym poznac lore Halo, ale nie moge przebic sie przez to lore. Czy to jest to słynne "nie mam oczekiwań"? Nie wiem jak wy ale dla mnie Halo to nie tylko multi, liczę więc że każdy z tych elementów będzie stać na bardzo wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 12 minut temu, ASX napisał: W ogóle wymagania wobec Halo są astronomiczne nie wiem czy wobec jakiejkolwiek innej gry w historii była tak wysoko zawieszona poprzeczka. Polecam szklanke zimnej kropli beskidu 5 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Była wiele razy wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 #takaprawda Platinum jak miało zrobic co-op w scalebound to sie zesrali i gra skasowana. Niestety, ale gearsy i halo zawsze beda musialy miec tego singla, coop i multi, wiec jak chca mniej roboty, to musza robic nowe ip. Albo gaas multi na całą generację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 3 minuty temu, 20inchDT napisał: #takaprawda Platinum jak miało zrobic co-op w scalebound to sie zesrali i gra skasowana. Niestety, ale gearsy i halo zawsze beda musialy miec tego singla, coop i multi, wiec jak chca mniej roboty, to musza robic nowe ip. Albo gaas multi na całą generację. 10 lat kolego, infinite. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Daddy 4 224 Opublikowano 20 maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 (edytowane) Asax ładnie już odpływasz na pirackim statku Nie wiem czego mamy współczuć 343, to ogromne studio z 700 osób według danych, wodospad kasy od MS który nie żałuje na swoją flagową serię, gra jest 6 lat w produkcji, pokazują zajawkę HI na nowym silniku która dalej wygląda bardzo ładnie, rok później pokazują gameplay który wizualnie jak na XO wygląda spoko, jak na XSX i nową generację jak gówno. Do tego obrali design rodem z H3 z krasnalami małpami bo grupa fanów po 40tce płakała na forum. aha jeszcze według plotek T10 i Coaltion + inne zewnętrzne studia są wrobione do pracy przy tym, zamiast całkowicie skupić się na swoich projektach. Uprzedzam też fakty że 700 pracowników to jeszcze tam robią seriale/filmy/książki....litości filmu od 10 lat nie ma, serial co był to jakaś sraka totalna, książka i kilka zabawek to ogarnie Pan Mietek w magazynie zamawiając od chińczyka z Ali. Edytowane 20 maja 2021 przez Daddy 7 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 @ASX oczekiwania dotyczące Halo są przede wszystkim takie by nie okazał się na premierę żółtym gównem na meta. Co do lore to chodzi o to, że chociaż przy jedynce mnie mocno zaintrygowało to mam ogromne luki w znajomości uniwersum, które próbowałem nadrobić grając w poprzedniczki, ale Halo 2 jak dla mnie mocno Chociaż tyle, że chcę przejść czwórkę i piątkę, bo to nowy początek jak dobrze zrozumiałem. No zobaczymy. @Daddy jak zwykle w punkt, co Twój foruming ostatnio to ja nawet nie. 343i to trzeba zaorać konkretnie, a zarząd przed sąd za defraudowanie pieniędzy spółki. To może być największe rozczarowanie w historii, bo chyba nigdy jeszcze czołowy developer 1st party nie wywalił się tak mocno na pokazie swojej gry. Może być precedens. No i #Cancel343i dalej aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 20 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Naughty Dog gdy przyszło im robić kontynuację jednej z najlepszych gier poprzedniej generacji, to też powiedziało że muszą skupić się na singlu i nie będzie multi, i wyjebongo od razu mniej roboty, nawet RDR2 debiutowało bez multi. W przypadku Halo takie zagrywki nie przejdą 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: oczekiwania dotyczące Halo są przede wszystkim takie by nie okazał się na premierę żółtym gównem na meta. Mogę się zakładać o konto Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi