Szymek 1 048 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Gra albo jest dobra albo choo.yowa. Bez wzgledu czy jest singiel, gaas, indyk czy pixel art. Tak to widze. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 @SlimShady No, ale PR gonna PR - wydawcy i developerzy będą się starali przekazywać nam, że ich gra "nie jest GaaS" (i wymyślać nowe terminy, tak działa język w końcu), bo tak jak wszyscy piszemy (i się zgadzamy), termin ma negatywne skojarzenia - w przypadku Outriders plany uwzględniają rozwój marki latami, cytując ten sam artykuł: Cytat Twórcy twierdzą, że gra jest jedynie początkiem dla zupełnie nowej marki, która będzie przez lata rozwijana. I tak ja pisałem, spektrum tego co można nazwać GaaS jest po prostu szerokie. Słowo nie powstało w końcu dla nas, tylko do łatwiejszego przekazywani informacji inwestorom, bo to nie przed nami developerzy muszą pitchować projekty, wraz z ich spodziewanym RoI, planami produkcyjnymi, ich kosztorysem, aktywnością graczy i masą innych rzeczy, które trzeba zrobić zanim produkt zostanie przyklepany. Edit: A samo Outriders ma/miało w planach DLC/rozszerzenia :V Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Powiem tak, nawiązując do jeszcze wcześniejszych postów, Series X to kawał zajebistego sprzętu mam w co na nim grać, ale kurczę, gdy patrzę, że cały czas na Plejkę wychodzą nowe tytuły to trochę boli dupa, że ma się tylko jedną konsolę. Nadrabianie nadrabianiem, ale ogranie od czasu jakiejś nowości nie zaszkodzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 55 minut temu, Szymek napisał: Gra albo jest dobra albo choo.yowa. Bez wzgledu czy jest singiel, gaas, indyk czy pixel art. Tak to widze. i tak i nie Prawdą jest, że przyjemnie pograć jest w dobrą grę, tym bardziej odskoczyć od znanego formatu przegryzacjąc to AA czy indykiem, ale tę branże do przodu pchają zawsze najwięksi którzy oferują gry najbardziej kompletne i to im przypada zaszczyt rozwijania tego medium. Dlatego fajnie, że mniejsi wydawcy i studia starają się zabłysnąć pomysłem na siebie i w ograniczonym budżecie oferują AA i indory, ale po największych możemy jako konsumenci spodziewać się najwięcej. Xbox nie potrzebuje Bleeding Edge i Grounded które wydają się być tworzone bardziej w oparciu o zestaw cech które w tabelkach są najbardziej opłacalne, a potrzebują N O W Y C H megaton pokroju Halo, Gearsów czy Forzy, bo jak nie oni to kogo będzie na coś takiego stać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 (edytowane) Godzinę temu, Szymek napisał: Gra albo jest dobra albo choo.yowa. Bez wzgledu czy jest singiel, gaas, indyk czy pixel art. Tak to widze. Przywołam po raz kolejny Alpha Protocol. Ogólnie gra jest chujowa pod wieloma względami, ale to nadal najlepsze co zrobił Obsidian. Cytat Xbox nie potrzebuje Bleeding Edge i Grounded które wydają się być tworzone bardziej w oparciu o zestaw cech które w tabelkach są najbardziej opłacalne, a potrzebują N O W Y C H megaton pokroju Halo, Gearsów czy Forzy, bo jak nie oni to kogo będzie na coś takiego stać? Z Grounded się nie zgodzę. Grę robi może z 10 developerów, którym ogromnie na tym zależało. Gdyby MS kazał im porzucić projekt i dołączyć do Avowed/czegoś innego, to zaczęliby działać wbrew temu o czym mówili, czyli dawaniu kreatywnej wolności twórcom. Wtedy jedyne co widzę to masowe odejścia ze studia. Poza tym to naprawdę przyjemny tytuł. Edytowane 11 czerwca 2021 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 2 minuty temu, Bigby napisał: to nadal najlepsze co zrobił Obsidian. Oh no, no, no. Kotor2? South park? Pillarsy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Żartowałem. Do Alpha Protocol mam jednak duży sentyment i dałbym wiele za kolejną część lub remake. Najlepszym ich tytułem jest według mnie New Vegas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Team New Vegas również. Szkoda tylko, że Obsidian zajmuje się Avowed, bo jak bańka prysły marzenia o dobrym Falloucie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Spencer by dokupił Lariana to by robili leganckie erpegi Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Nie no, niech zostawią coś sony Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 (edytowane) A w życiu. Proszę ich nie ruszać. Swoją drogą Larian otworzył na początku czerwca kolejne, tym razem 7, studio w Barcelonie. Oby im ten BG3 wypalił, bo inaczej ciężko z nimi będzie. Edytowane 11 czerwca 2021 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Odnośnie wcześniejszego mojego posta z grami które pojawią się na konfie MS. Dodatkowe info o nowym Plague Tale: Cytat I can tell you, from my own sources, that A Plague Tale Requiem is at least correct. The game will be revealed at Xbox showcase and will be a Day One Gamepass title. It will also launch on Playstation and Switch via cloud version. Release date 2022. Asobo will also reveal a next-gen remaster of the first Plague Tale game. If you are on Playstation 5 don't purchase it right now as it will be included on the July PSPlus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Hmmm czy jak MS wypuści CLoud na przeglądarki to będę mógł ogrywać Halo na przeglądarce z PS4? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 11 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 teoretycznie tak pisze "teoretycznie" bo xcloud działa tylko z nowszymi przeglądarkami i nie wiem czy ta z PS4 do takich należy Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Ogólnie wygląda na to, że powinniśmy zobaczyć albo na pewno zobaczymy: Halo Infinite Starfield Psychonauts 2 Plague Tale Requiem 12 minutes Stalker 2 Age 4 Forza 5 Grounded Hellblade 2 Outer Worlds 2 Project Omen; Ciekawe czy któraś z tych gier wymienionych na Reddicie jest właśnie produkcją Arkane) Coraz głośniej mówi się, że jest szansa na Wolfenstein 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 120 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 trochę szkoda, że 4k dostępne będzie dopiero po prezentacji. Teraz mam dylemat, czy oglądać na żywo czy zamknąć się na 90 minut w ciemnicy i obejrzeć sobie prezentacje w dobrej jakości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 @Bigby Może lepiej nic nie przeklejać na to forum, bo znowu będzie szopka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 (edytowane) Najpierw całość w 1080p. Później wybrane trailery/gameplaye w 4K. @20inchDT Mógłbym przekleić znacznie więcej, ale wiem jak jest. Edytowane 11 czerwca 2021 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Ja to teraz biorę głęboki oddech i czekam do niedzieli. Potem będzie weryfikowanie tych wszystkich "insiderów". Myślę, że Jez ma najlepsze info, a Grubb po zeszłym roku, gdzie podał wszystkie imprezy poprawnie zaczął pieprzyć co mu na język najdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 13 minut temu, Bigby napisał: Ogólnie wygląda na to, że powinniśmy zobaczyć albo na pewno zobaczymy: Halo Infinite Starfield Psychonauts 2 Plague Tale Requiem 12 minutes Stalker 2 Age 4 Forza 5 Grounded Hellblade 2 Outer Worlds 2 Project Omen; Ciekawe czy któraś z tych gier wymienionych na Reddicie jest właśnie produkcją Arkane) Coraz głośniej mówi się, że jest szansa na Wolfenstein 3. Bardzo, ale to bardzo ładna lista. Aż za ładna, ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Ładna czy nie, Outer Worlds 2 to na pewno CGI, Hellblade możliwe że też. Ze Stalkera 2 pokażą Ci jak ładnie renderują owłosienie na klacie kamratów. I już nie będzie tak ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Nie no, nie doprecyzowałem. Ładna to ona będzie jak będzie gameplay, bo jak CGI jak poprzedni rok to będzie można cisnąć im jakby nic nie pokazali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Nie spodziewałbym się The Outer Worlds 2, chyba bardziej zaawansowane prace mają nad Awoved. Lubie bardzo Obsidian i ich gierki i liczę bardziej na prezentscję izometrycznego rpg niż kontynuację TOW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Outer Worlds 2 nadchodzi tak czy inaczej, nawet jeżeli ktoś nie wierzy w info z Reddita. Na Pillarsy 3 bym nie liczył. Zresztą Daniel Ahmad na Twitterze powoli zaczyna to wszystko potwierdzać, a znając jego to na godzinę przed eventem wszystko wyśpiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi