Gość lpcl Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 40 minut temu, GSPdibbler napisał: Nie no, ja się boję o jedyną konkurencję dla ps5. Wiadomo że zdrowa rywalizacja daje obopólne korzyści. Ale w tej chwili xbox nie jest rywalem dla sony jesli chodzi o gry. Niedługo sony też zacznie wydawać gry day one na pc. Kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 1 minutę temu, lpcl napisał: Niedługo sony też zacznie wydawać gry day one na pc. Kwestia czasu. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 26 minut temu, Daddy napisał: btw. co się stało z nowo zakupionymi studiami? Mówili, że tylko na grach się tutaj skupiają. Potem będzie na to czas. Co mnie cieszy to, że chyba większość jak nie wszystkie gierki na przyszły rok od XGS miały wpisane xbox series. Z Xboxem będziemy mieć szybciej nową generację niż u sony z ich we believe. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 Zdziwił mnie trochę brak hellblade. Początkowo nie wierzyłem, ze ta gra sie pojawi na e3, ale ten gosciu z reddita wszystko poprawnie podał, nawet gry o ktorych nikt nigdy wczesniej nie pisnal nawet słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 Gdzieś mi na Twitterze mignęło, że jest szansa na jakieś Dev Diary z Hellblade 2, więc możliwe że o to jednak chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 Nie wiem czy gdzies juz było. Jestem ciekaw Halo. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Ogólnie robię sobie prasowke rano i czytam różne reakcje z różnych stron i portali i reakcje na wczorajsze E3 xboxa jest bardzo pozytywnie, znacznie lepsze niż rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 No bo było dobrze to i normalne, że odbiór też lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 (edytowane) Konferencja ok, format "gierka za gierką" jedyny słuszny na tego typu eventach. Zabrakło jakiegoś klasycznego epic E3 momentu, klimaks też taki sobie - ten zwiastun Redfall strasznie się przeciągał i niezbyt pasował na zamknięcie. Cieszy najpiękniejsza Forza w tym roku, niepokoi trochę zachowawcza prezentacja Halo i ogólna data premiery "holiday 2021". Sporo leaków się sprawdziło, ale ze Starfieldem ładna weryfikacja insajderów wyszła - może i mają dostęp do "jakichś tam" informacji, ale o tym jak gry powstają to chuja wiedzą - no może Schreier jedyny wie - i pewnie dlatego to on studził zapał podczas gdy Grubb i spółka S Ł Y S Z E L I że gierka która jeszcze nie weszła w alfę i ma co najmniej 1,5 roku do premiery jest czymś co "Microsoft chciałby wydać w tym roku" xd Nie ma takiego menadżera-garnitura który by tak przestrzelił - no chyba że w cedepie Rozczarowanie roku - brak Kodżimbo wchodzącego na scenę w kartonowym pudle. Może za rok. Edytowane 14 czerwca 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 zrobiłem krótkie podsumowanie tego co pokazali wczoraj, jeśli o czymś zapomniałem lub się pomyliłem to poprawcie pogrubiłem gry first party 2021 Microsoft Flight Simulator (XSX/S) - premiera 27 lipca 2021 Psychonauts 2 (XSX/S, XBO) - premiera 25 sierpnia 2021 Forza Horizon 5 (XSX/S, XBO) - premiera 9 listopada 2021 Halo Infinite (XSX/S, XBO) - premiera święta 2021 Age of Empires (PC) - premiera 28 października 2021 Sea of Thieves: A Pirate’s Life (XSX/S, XBO) - 22 czerwca 2021 Ascent 29 (XSX/S, XBO) lipca 2021 r. Hades (XSX/S, XBO) - premiera 13 sierpnia 2021 Twelve Minutes (XSX/S, XBO) - 19 sierpnia 2021 Shredders (XSX/S) - grudzień 2021 2022 S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl (XSX/S) - premiera 28 kwietnia 2022 Starfield (XSX/S) - premiera 11 listopada 2022 Redfall (XSX/S) - premiera lato 2022 A Plague Tale: Requiem (XSX/S) - premiera 2022 Slime Rancher 2 (XSX/S) - premiera 2022 Sommerville (XSX/S, XBO) - premiera 2022 REPLACED (XSX/S, XBO) - premiera 2022 bez daty Atomic Heart (XSX/S, XBO) - premiery nie podano The Outer Worlds 2 - premiery nie podano Contraband - premiery nie podano 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 8 godzin temu, 20inchDT napisał: Rozbawiło mnie jak podkreślali, ze gry bethesdy są eksami "to jest nasze, nie bedzie u innych!!!" i to duze czerwone pole z napisem exlusive na koniec trailera redfall XD Chcieli juz calkowicie pogrzebać wszelkie nadzieje. Co?! Przecież mieli wydawać na wszystko, bo w przeciewnym wypadku "I Am Never Gonna Financially Recover From This"! @ASX bardzo ładna lista - Halo, Forza, The Ascent, Psychonauts 2 i Hades wjadą jak miło. Mam nadzieję, że te dwie pierwsze już chociaż na XSS, bo aż boję się jak wyglądać to będzie na XOS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 14 minut temu, eskopado napisał: Zabrakło jakiegoś klasycznego epic E3 momentu Czy ja wiem.. Chociaż pewnie wszyscy się tego spodziewali, tak dla mnie Forza była takim epic momentem: graficznie skopało jajca i był to czysty gameplay, nie CGI. Co do Starfield, to nie wierzyłem w grę w tym roku, ale faktycznie mogliby pokazać coś więcej. Nie mniej konferencja złoto, 9.5/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Zastanawia mnie co nowego w kwestii gameplayu wprowadzi A Plague Tale: Requiem. Aktualnie ogrywam jedynkę i choć gra jest bardzo dobra, to sama rozgrywka dość schematyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 6 , 5 nowych gier first party w 6 miesięcy. Po posusze przez pierwsze pół roku kiedy wyszło 0 (zero) gier od XGS, druga połowa roku zapowiada się znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Nie no Back4Blood to chyba nie jest first party. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Jest dobrze, tylko trzeba będzie opłacić kolejny rok gamepassa bo kończy mi się w styczniu 2023 kiedy największe sztosy zaczną wychodzić W tym roku kilka świetnych tytułów ma nadejść, w tym pochłaniacz czasu w postaci Forzy+ dalsze ogrywanie backlogu. Jest dobrze, kiedy znaleźć na to wszystko czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 2 minuty temu, Cedric napisał: Nie no Back4Blood to chyba nie jest first party. przepraszam, rzeczywiście pomyłka juz poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Ogólnie druga połowa roku zapowiada się zajebiście, bo oprócz gier do GP, są jeszcze gry jak remake Diablo 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 (edytowane) A jeszcze jest "Ascent" po drodze.. Nie ma litości Edytowane 14 czerwca 2021 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 11 minut temu, ASX napisał: 6 , 5 nowych gier first party w 6 miesięcy. Po posusze przez pierwsze pół roku kiedy wyszło 0 (zero) gier od XGS, druga połowa roku zapowiada się znacznie lepiej Mfs to nie jest nowa gra a aoe nie wychodzi na xboxa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Widzę, że FH5 wychodzi też na Xbox One, jak długo tamta generacja będzie jeszcze podtrzymywana przy życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Widzę, że FH5 wychodzi też na Xbox One, jak długo tamta generacja będzie jeszcze podtrzymywana przy życiu? Matt Booty mówił przed premierą konsol że zamierzają wspierać stare sprzęty przez rok lub dwa. Forza Horizon 5 wyjdzie niemal dokładnie rok po premierze XSX/S Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Myślę że minimum do końca 2022 gry będą wychodzić na obie generacje, z wyjątkami oczywiście. Stalker 2 czy Redfall to już tylko XSX/S podejrzewam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 612 Opublikowano 14 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 Stalker, Redfall i Starfield zostały zapowiedziane jako next gen only, bez wersji na bonka szefowie Playstation gratulują Spencerowi i reszcie zespołu świetnego pokazu na E3, fajny widok Mam czasami wrażenie że fani korporacji są bardziej zacietrzewieni na punkcie rywalizacji i walki niż sami pracownicy tychże firm xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi