messer88 6 479 Opublikowano 20 czerwca 2021 Opublikowano 20 czerwca 2021 Zmieniłem ostatnio neta na upc i za każdym razem gdy włączę konsole muszę na nowo wpisywać passa, miał ktoś podobny problem? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 21 czerwca 2021 Autor Opublikowano 21 czerwca 2021 Mam UPC i u mnie brak takich problemów Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Jak działa zewnętrzny HDD jako cold storage dla gier zoptymalizowanych pod X|S? Można je kopiować w trakcie grania i jakie są transfery przesyłu danych? Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 @ASX masz connect box czy inne urządzenie? Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 a jeszcze spytam kabel czy wifi? Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 z UPC miałem problem na xboxie po wifi, konsola nie łączyła mi się od razu z internetem i musiałem czekać często około minuty, czy dwóch. Z ps5 nie miałem tego problemu, bądź po internecie z komórki, coś ewidentnie mi się gryzło z upc. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 No właśnie z żadnym innym urządzeniem nie ma problemu. Dziś sprawdzę po kablu w sumie może wtedy będzie ok. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 21 czerwca 2021 Autor Opublikowano 21 czerwca 2021 wifi 5 minut temu, Moldar napisał: z UPC miałem problem na xboxie po wifi, konsola nie łączyła mi się od razu z internetem i musiałem czekać często około minuty, czy dwóch. Z ps5 nie miałem tego problemu, bądź po internecie z komórki, coś ewidentnie mi się gryzło z upc. też to mam strasznie to wkurwia Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 No to mi się połączy błyskawicznie ale dopiero po wpisaniu passa xD Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Wczoraj po wznowieniu z trybu instant-on konsola przywitała mnie w trybie 640x480 bez możliwości zmiany. Zrobiłem jej soft reset ale to nie pomogło, dopiero restart konsola i w zasadzie wiążąca się z tym konfiguracja konta od nowa rozwiązała problem. Dziś rano znowu ustawiłem ją w tryb instant-on, ściągam sobie Sea of Thieves, zajrzałem przy okazji do ustawień i tam widzę że wyjście jest ustawione na DVI więc zmieniłem na hdmi i... przywitał mnie ekran w rozdzielczości 640x480 bez możliwości zmiany. Nie miałem czasu się bawić i dziś po pracy liczę że znajdę lepsze rozwiązanie niż czasochłonny restart i wpisywanie haseł od nowa. Pytanie jakie się pojawia to czy wina oprogramowania, na co stawiam, czy może tylko przewód jest wadliwy. Ktoś miał podobne przygody? Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 stawiam na kabel llub wej/wyj od kabla, spradź na innym czy to samo jest, w ustawieniach konsoli najlepiej dać zaawansowane>wyświetlacz>wykrywanie automatyczne oraz tryby wideo zeswalaj na yycc 4:2:2 ciekawostka, może po doomie czas na reboot quake'a Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Ależ by było zajebiscie. Ciekawi mnie swoją drogą co dalej z Quake Champions. Chciałbym, żeby na poważnie się za to zabrali i wylazło na Xboxy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Arena shooter na padzie? No można ale czy na poważnie? No nie wiem. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 24 minuty temu, Daddy napisał: stawiam na kabel llub wej/wyj od kabla, spradź na innym czy to samo jest, w ustawieniach konsoli najlepiej dać zaawansowane>wyświetlacz>wykrywanie automatyczne oraz tryby wideo zeswalaj na yycc 4:2:2 Dzisiaj jeszcze sprawdzę z innym przewodem, ale grzebiąc w necie trafiłem na kilka rozwiązań i raczej usterka systemowa znana od dawna, ale winy samego kabla nie wykluczam. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 40 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Arena shooter na padzie? No można ale czy na poważnie? No nie wiem. Halo 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 1 godzinę temu, Dalhi napisał: Wczoraj po wznowieniu z trybu instant-on konsola przywitała mnie w trybie 640x480 bez możliwości zmiany. Zrobiłem jej soft reset ale to nie pomogło, dopiero restart konsola i w zasadzie wiążąca się z tym konfiguracja konta od nowa rozwiązała problem. Dziś rano znowu ustawiłem ją w tryb instant-on, ściągam sobie Sea of Thieves, zajrzałem przy okazji do ustawień i tam widzę że wyjście jest ustawione na DVI więc zmieniłem na hdmi i... przywitał mnie ekran w rozdzielczości 640x480 bez możliwości zmiany. Nie miałem czasu się bawić i dziś po pracy liczę że znajdę lepsze rozwiązanie niż czasochłonny restart i wpisywanie haseł od nowa. Pytanie jakie się pojawia to czy wina oprogramowania, na co stawiam, czy może tylko przewód jest wadliwy. Ktoś miał podobne przygody? Przestaw na automat. Nie DVI i nie HDMI. Może to być tez wina tv który przestawia tryb wyświetlania i wymusza na konsoli. W trybie HDMI jest domyślne wyświetlanie 640x480 1 Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 3 minuty temu, LiŚciu napisał: Przestaw na automat. Nie DVI i nie HDMI. Może to być tez wina tv który przestawia tryb wyświetlania i wymusza na konsoli. W trybie HDMI jest domyślne wyświetlanie 640x480 Dziś jak zajrzałem w opcje to był do wyboru tylko DVI i HDMI, po pracy przyjrzę się uważniej. Zresztą nie wiem dlaczego po restarcie konsoli ustawiło się na DVI i tu podejrzewam że jednak to problem z softem. Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 (edytowane) Też czasami mój X odpala się w takiej rozdzielczości wystarczy z resetować konsole, przytrzymaj guid buttona i wybierz opcje z uruchom ponownie konsole. Albo szybciej wypnij i wepnij kabel HDMI. I zrób tak jak Liściu pisze, wybór automatyczny (nie HDMI nie DVI) niech konsola robi to automatycznie. Edytowane 21 czerwca 2021 przez Lord Protector 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 16 minut temu, Dalhi napisał: Dziś jak zajrzałem w opcje to był do wyboru tylko DVI i HDMI, po pracy przyjrzę się uważniej. Zresztą nie wiem dlaczego po restarcie konsoli ustawiło się na DVI i tu podejrzewam że jednak to problem z softem. Jeśli nie masz opcji auto to coś nie tak mocno. Automat ma sam dostosować sygnał a pozostałe dwa HDMI i DVI są jako opcje dodatkowe - kierunkowe. Sprobuj tez z ustawieniami TV bo może ma jakieś wymuszanie ustawione. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 4 godziny temu, Moldar napisał: z UPC miałem problem na xboxie po wifi, konsola nie łączyła mi się od razu z internetem i musiałem czekać często około minuty, czy dwóch. Z ps5 nie miałem tego problemu, bądź po internecie z komórki, coś ewidentnie mi się gryzło z upc. Czyli nie ma mowy o ściągnij podczas instant on? Mam nową konsole ale jestem u rodziców i mam po wifi na routerze Asusa ale na mieszkaniu mam UPC connect box. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Nie używam instant mode, ale jak potrzebowałem coś ściągnąć, to czasem zostawiałem konsolę na noc i się ściągało. Ciężko powiedzieć co było nie tak, ewidentnie upc mi się gryzł z xboxem i jadę od dawna po kablu. 1 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 4 hours ago, Dr.Czekolada said: Arena shooter na padzie? No można ale czy na poważnie? No nie wiem. Ja pamiętam jak grałem w Quaka na PSX i tam R1 i chyba R2 celowało się góra dół oraz podzielony ekran haha. To było granie Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Wiadomo coś o tych kartach ssd do xsx? Obecnie widzę jest opcja kupna tylko wersji 1tb i to za dość zaporową cene a przydałoby się rozszerzyć pamięć patrząc na wage nowych gier. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 39 minut temu, Sedrak napisał: Ja pamiętam jak grałem w Quaka na PSX i tam R1 i chyba R2 celowało się góra dół oraz podzielony ekran haha. To było granie W Unreal Tournament na Dreamcast funkcję prawej gałki pełniły face buttony. I dało się grać? Dało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi