Figuś 21 141 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 Warto bo odpalisz na tym każdego przyszłego exa, XOX powoli łapie status EOL Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 Działa Wam QR? Obecnie żadna gra mi się w tym nie uruchamia. Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 U mnie Quick resume zjebał się kilka miesięcy temu i do dziś go nie mam. Myślałem że może jakaś aktualizacja pomoże, ale nic z tych rzeczy. Podejrzewam że mogłoby pomoc przywrócenie ustawień fabrycznych, ale nie chce mi się ściągać później ponad 900giga gier Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 U mnie działa waśnie sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 U mnie działa Nie we wszystkich grach (wkurza mnie że MFS czy Ascent nie obsługuje tego ficzera) ale generalnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 W MFS boli to szczególnie, bo pierwszy loading trwa chyba z 10 minut. Dziwne tylko, że gry, które wcześniej obsługiwały QR (aktualnie ogrywałem Wreck Fest i Wolfenstein 2) nagle przestały działać w tym trybie. Sprawdziłem jeszcze Fifke 21 i MotoGP 20 i też nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 2 godziny temu, Daddy napisał: FH5 to ostatnia Forza która wyjdzie na XO, reszta tylko nextgen. A to nie będzie taka sama sytuacja jak z FH2, gdzie na starą generację port robił ktoś inny i tak naprawdę to będą dwie różne gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 2 godziny temu, Donatello1991 napisał: Konsola ma służyć tylko i wyłącznie do nadchodzących Forza. Do multiplatform dalej by było PS5. XSS + Gamepass Ultimate i zagrasz we wszystko co będziesz chciał od Microsoftu. Jeśli PS5 to Twój główny sprzęt, to według mnie nie ma sensu dopłacać do XSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2021 4 godziny temu, Wredny napisał: A to nie będzie taka sama sytuacja jak z FH2, gdzie na starą generację port robił ktoś inny i tak naprawdę to będą dwie różne gry? Dwójka wyglądała naprawdę słabo na X360. Było widać, że została zrobiona na kolanie. Takie praktyki chyba ostatnio wymarły i deweloperzy jakby lepiej opanowali skalowanie detali w dół, gdzie nie przypomina to chamskiego wycinania budynków i drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 046 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2021 Co do Quick Resume, to zauważyłem, że MFS musi wykorzystać naprawdę sporo ramu bo z automatu zamknęło mi kilka gier, które miałem w QR. Przed startem MFS miałem 10 gier w QR, po starcie 4 mi zamknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pozioma33 0 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2021 Witam.na xbox serie s mam fife 21.na padzie przypisanym do konta w ustawieniach sterowania w obronie wyswietlaja sie trzy przyciski lb lt rb oraz brak mozliwosci ustawienia na A odbioru poniewaz wyswietla sie tylko"nacisnij".drugi pad nie przypisany do konta nie ma tych problemow.co zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2021 21 jest spierdolona i pozwala tylko zapisać jeden profil ustawień. Na drugim padzie już nic nie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2021 Panowie czy ktoś się orientuje jak to jest z myszą i klawiatura na Series X? Jakieś przejściówki? Plug and Play? Jest wsparcie nie ma jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2021 Klawiaturę nie wiem ale myszkę podłączyłem adapterem do konsoli i po prostu działała bezprzewodowo, więc klawiatura pewnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2021 W grach które obsługuje mysz i klawe to zwykle plug and Play, nic nie trzeba robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 13 godzin temu, Lord Protector napisał: Panowie czy ktoś się orientuje jak to jest z myszą i klawiatura na Series X? Jakieś przejściówki? Plug and Play? Jest wsparcie nie ma jak to działa? Myszka i klawiatura jest natywnie obsługiwana zarówno przez XSX, jak i XSS. Wszystko jest na zasadzie plug & play. Tylko w przypadku niektórych zestawów bezprzewodowych mogą wystąpić problemy z połączeniem ale to już trzeba szukać na temat konkretnych egzemplarzy sprzętu. Myszki i klawiatury przewodowe działają od kopa. Natomiast w grach to już zależy od danego tytułu, czy twórcy dodali obsługę myszki i klawiatury. Czasem myszka i klawa w grze działa na ograniczonych warunkach. Poniżej masz listę wspieranych przez myszkę i klawiaturę tytułów. https://www.purexbox.com/guides/games-with-mouse-and-keyboard-support-on-xbox-one-series-x-series-s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 Jednak udało mi się dorwać XSX w " rozsądnej " cenie. Czy wszystkie zapiski przykładowo z FH4 będę mógł ściągnąć z chmury? Czy pendrive? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 Wszystkie zapisy masz w chmurze, nie musisz się bawić w żadne pendrive'y 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 To jest piękne. Rok temu grałem miesiąc w Xcloud i po kupnie xboxa kazda jedna ruszona gierka miała save dociągnięty w jakies 3 sek podczas pierwszego uruchomienia. Nic nie musialem robic. Pełen automat. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 16 godzin temu, ASX napisał: W grach które obsługuje mysz i klawe to zwykle plug and Play, nic nie trzeba robić eh i czemu tak komplikują sprawę z AoE4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 też tego nie rozumiem jeśli Xbox to jeden ekosystem to wszystkie gry powinny trafiać jednocześnie na PC, konsole i chmure, bez traktowania jakieś platformy jako klientów drugiej kategorii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 15 minut temu, messer88 napisał: eh i czemu tak komplikują sprawę z AoE4 Bo pewnie 99% użytkowników nie podpina myszki i klawiatury pod Xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 Spoko ale padem by się też dało grać pomijając multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 A Ubisoft dla tego 1% graczy jednak chyba robi wyjątek. Np. w Immortals Fenyx Rising działa zarówno pad, co jest oczywiste, jak i klawiatura i myszka. Co fajniejsze, oba kontrolery mogą działać na raz i wszystko płynnie się przełącza w locie na dany sprzęt, łącznie z dostosowanym do tego interfejsie użytkownika. Można, jak się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2021 2 minuty temu, Ukukuki napisał: Bo pewnie 99% użytkowników nie podpina myszki i klawiatury pod Xboxa. ale mogliby więc jaki to problem? Ponad 90% użytkowników Playstation nie podpina gogli VR pod konsole, a mimo to gry na VR wychodzą, a przypominam że klawiatura i mysz są znacznie tańsze niż gogle VR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi