jar3czek 438 Opublikowano 10 października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 października 2021 (edytowane) Auto HDR działa tylko dla wybranych gier w ramach wstecznej kompatybilności, dla gier w wersji natywnej dla XSX|XSS nie jest wspierany. Te trzy tytuły, które wymieniłeś, nie mają obsługi HDR (ale taki Crash 4 odpalony w wersji XONE już tak, za pomocą Auto HDR), więc spokojnie to nie kwestia TV i kabla, u mnie jest to samo Edytowane 10 października 2021 przez jar3czek Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 10 października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 października 2021 ascent nie ma hdr Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 11 października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 października 2021 Dziwne no wydawało mi się, że na starym tv był HDR. Ewentualnie treści sdr miałem lepiej ustawione, bo teraz na oledzie crash wygląda gorzej. Dzięki za odpowiedź. Muszę pogrzebać w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 11 października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 października 2021 W Xie ustaw 10bitowa paletę kolorów + trochę TV musisz pogrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 12 października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 października 2021 https://www.purexbox.com/news/2021/10/rumour-xbox-game-studios-has-only-announced-13-of-the-games-in-its-roadmap Ciekawa plotka, mimo że MS ma tyle już zapowiedzianych gier to szacuje się że to tylko 1/3 tego co mają w produkcji co ciekawe Jeff znowu mówi o Kojumbo robiącym grę dla MS, tak z przymrużeniem oka. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 606 Opublikowano 13 października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 października 2021 Po jakim czasie konsola aktualizuje system sama, kiedy wyłączy się automatyczne aktualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza
prz3mus 20 Opublikowano 14 października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 października 2021 Miał ktoś może problem z ciągłym instalowaniem się gier? Kiedyś dodałem przez aplikację na telefonie do instalacji Aragami i castlevanie, zainstalowały się, pograłem, gry mi nie podeszły i usunąłem. Teraz jak włączę apke na telefonie to te gry automatycznie dodają się do kolejki instalacji na XsX. Jest jakieś rada na to? Gdzieś może trzeba wyczyścic pamięć? Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 15 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 to raczej ciekawostka, bo kogo interesuje Japonia? ale wygląda na to że nowa generacja Xboxów w ciągu roku sprzeda się w Japonii lepiej niż przez całą generacje Xbox One. Oczywiście nadal pozostaje w tyle względem Nintendo i Playstation ale jest to jakiś tam pozytywny sygnał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Przypomniałem sobie o tym przygaszaniu światełka, jest już ta opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 15 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 jak wrócę do domu to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Tylko na insajderów. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 8 minut temu, ASX napisał: to raczej ciekawostka, bo kogo interesuje Japonia? ale wygląda na to że nowa generacja Xboxów w ciągu roku sprzeda się w Japonii lepiej niż przez całą generacje Xbox One. Oczywiście nadal pozostaje w tyle względem Nintendo i Playstation ale jest to jakiś tam pozytywny sygnał. Niestety jest też negatywny sygnał, jedna z sieciówek w Japonii przestała sprzedawać Xy bo... ludzie nie kupują gier tylko korzystają z GP. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 15 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 no niestety preferencje graczy się zmieniają i coraz więcej ludzi kupuje gry w cyfrze lub gra abonamentach. GEO bo o tej sieci mowa mowa, prawdopodobnie widząc że sprzedaje coraz mniej pudełek na których zarabia, postanowiła wycofać ze sprzedaży potencjalnego sprawcę czyli XSX i XSS. Nie sądzę jednak by ta decyzja mogła w jakikolwiek sposób zatrzymać lub zahamować ten proces, bo czy nam się to podoba czy nie to raczej nieuniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Mój ziomek też nie handluje grami na XSX jak i konsolami xD No nie dziwie się bo to psuje mu biznes. Zobaczycie ,że następna generacja nie będzie miała fizycznych napędów Znak czasów, działy z gierkami znikną ze sklepów. Chyba ,że będzie jakiś przełom w dziedzinie nośników. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 15 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Myślę że wydawcom i producentom konsol jest bardzo na rękę taka cyfrowa przyszłość, więc zupełnie nie w ich interesie jest forsowanie nowych nośników i żadnego przełomu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 3 minuty temu, Ukukuki napisał: Chyba ,że będzie jakiś przełom w dziedzinie nośników Jedynym przełomem tutaj to będzie rozwój szybkich beztalerzowych dysków. Czyli młyn na wodę zabicia gier na nośnikach optycznych. Oczywiscie poza nintendo, bo oni sa w stanie wypuścic kolejna konsolę z kartridżami. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Czy to przypadkiem nie pójdzie odrobinę w handel zdrapkami? Minecrafta czy CS:GO mozna kupic w kioskach. Chyba odrobinę im się to opłaca skoro to nadal jest w obiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 (edytowane) 7 minut temu, Ukukuki napisał: Mój ziomek też nie handluje grami na XSX jak i konsolami xD No nie dziwie się bo to psuje mu biznes. Zobaczycie ,że następna generacja nie będzie miała fizycznych napędów Znak czasów, działy z gierkami znikną ze sklepów. Chyba ,że będzie jakiś przełom w dziedzinie nośników. Naaah, konsole to również bardzo dobre odtwarzacze filmów. Dla mnie napęd pod tym względem to must. ALE Jeżeli już mam XSX z napędem, to PS5 jak sobie sprawię któregoś dnia, to wersję bez napędu, bo nie widzę powodu przepłacać. Ok, znalazłem ewentualny powód: używki. Edytowane 15 października 2021 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Bedą konsole z napędem spokojnie, tylko zmienią się proporcje na taśmach produkcyjnych na korzyść konsol w wersji digital. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Następna generacja nadal będzie miała nośniki. Za duży jest rynek graczy ze słabym internetem i prezentowy (bo jednak pudełeczko z gierką to co innego niż zdrapka) żeby go odpuścić. Ale kolejna (PS7, XSX3) kto wie, jak okaże się że net mobilny z dużym pakietem danych jest w znośnej cenie i działa z sensowną prędkością (100 Mb/s+) w praktycznie każdym miejscu ważniejszych państw to może być lipa z nośnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 27 minut temu, Shago napisał: Jeżeli już mam XSX z napędem, to PS5 jak sobie sprawię któregoś dnia, to wersję bez napędu a u mnie to na odwrót XSX mógłby być bez napędu na ps5 to mus xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 99 ojro. kurna gdyby nie inne wydatki na głowie to brałbym Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 jak myślicie ile tam monsterków wejdzie xd? kusi Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Śmieszny gadżet, fajnie, że istnieje, chociaż w sumie nie wiem za bardzo po co, chyba tylko dla leni, żeby nie łazić do kuchni po zimne picie. Czyli w USA pewnie się sprzeda. Do tego pewnie hałasuje jak każda lodówka. Może jak ktoś ma dedykowany mancave ma większy sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 1 minutę temu, Soban napisał: jak myślicie ile tam monsterków wejdzie xd? kusi 12 puszek wchodzi, a w drzwiczkach półeczka na przekąski jest jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi