20inchDT 3 361 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Gracze to dziwaki cieszcie sie, bo zmiany powinny nadejsc. Ms jakis czas temu nawiazal wspolprace z medal.tv Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 20 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 jak już organizujemy koncert życzeń to ja chcialbym że oprócz nagrywania i udostępniania klipów o czym piszecie, poprawili również wygląd dasha na bardziej estetyczny, bez kafli na pół ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Panowie ci co mają OLEDy. Chociaż na innych tv może to samo. Nie ma cię wrażniea, że Dolby Vision mocniej daje po oczach jak HDR w grach? Dodatkowo oświetlenie OLED w DV mam na 50, a w HDR 100. Jeszcze nawet nic w DV nie kombinował w ustawieniach, a tu wrażnia o wiele lepsze od HDR. Nawet w takiej Fifie jak grałem mecz gdzie połowa boiska cień, a jedno pole karne słońce to tak pizgło po oczach, że w HDR tak nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Ja w AC:V widzę dużą różnicę, czcionki mam ciemniejsze ale generalnie w ciemnych miejscach jest naprawdę ciemno, a gdy świeci słońce to faktycznie jest większa jasność niż na zwykłym HDR. Ma ktoś możliwość sprawdzić RE2? Pamiętam że tak było mleko w trybie HDR, ciekawe jak to wygląda w DV.W sumie na moim b9 w DV jasność OLED jest od razu na wartości 100, a w B7 na sto procent miał 50. Może ktoś to sprawdzić na swoich tv wraz z podaniem modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 4 godziny temu, Szymek napisał: To jeszcze tylko niech zwiększa czas zapisywanej rozgrywki i jesteśmy w domu (tak żeby cały mecz Halo wchodził) + większy limit na zdjęcia i normalne udostępnianie poza konsolą, bo xbox dvr to chyba miesiące temu zdechło. Godrizon za rogiem i jak ja mam wysyłać setki zdjęć na onedrive później zapisywać na kompie to jasny uj mnie strzeli. 3 godziny temu, Donatello1991 napisał: Panowie ci co mają OLEDy. Chociaż na innych tv może to samo. Nie ma cię wrażniea, że Dolby Vision mocniej daje po oczach jak HDR w grach? Dodatkowo oświetlenie OLED w DV mam na 50, a w HDR 100. Jeszcze nawet nic w DV nie kombinował w ustawieniach, a tu wrażnia o wiele lepsze od HDR. Nawet w takiej Fifie jak grałem mecz gdzie połowa boiska cień, a jedno pole karne słońce to tak pizgło po oczach, że w HDR tak nie miałem. U mnie spora różnica na korzyść DV, kilka gier obadane i nie wracam do HDR10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Donatello1991 napisał: Panowie ci co mają OLEDy. Chociaż na innych tv może to samo. Nie ma cię wrażniea, że Dolby Vision mocniej daje po oczach jak HDR w grach? Dodatkowo oświetlenie OLED w DV mam na 50, a w HDR 100. Jeszcze nawet nic w DV nie kombinował w ustawieniach, a tu wrażnia o wiele lepsze od HDR. Nawet w takiej Fifie jak grałem mecz gdzie połowa boiska cień, a jedno pole karne słońce to tak pizgło po oczach, że w HDR tak nie miałem. Generalnie polecam schodzić z jasnością TV do akceptowalnych wartości, szkoda oczu. Wiem że to dobrze wygląda, ale nie warto. Ostatnio oglądałem filmik tego chińczyka na YouTube od testów TV i gość tam mówił że materiały w HDR powinny być konsumowane w pełnej ciemności... Ok można tylko zwróćcie uwagę że Vincent ma okulary grubości denka od słoika. Sam mam od niedawna TV który obsługuje zarówno formaty DV i HDR ale na dłuższą metę w pełnej jasności nie da się na to patrzeć. Szkoda wzroku, zdecydowanie jasność w dół, nie ma aż takiej straty w jakości obrazu która by usprawiedliwiała wypalanie sobie gał. Edytowane 20 października 2021 przez Dalhi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Na słońce też nie wychodzicie bo wypala oczy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 23 minuty temu, creatinfreak napisał: Na słońce też nie wychodzicie bo wypala oczy? Tylko w dobry sunglasses. To samo do treści TV z HDR! Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 530 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 10 minut temu, balon napisał: Tylko w dobry sunglasses. NIe ma śmiechu, ja w bardzo słoneczne dni muszę mieć okulary, bo mam mega wrażliwe oczy i momentalnie mrużę i czuję dyskomfort. Co ciekawe byłem kilka razy o okulisty z tym i na badaniach nigdy nic wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 No wiadomo, śmiech bardziej pod TV aby nie raziło Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Shago napisał: NIe ma śmiechu, ja w bardzo słoneczne dni muszę mieć okulary, bo mam mega wrażliwe oczy i momentalnie mrużę i czuję dyskomfort. Co ciekawe byłem kilka razy o okulisty z tym i na badaniach nigdy nic wyszło w lato to tam kij...ale w sloneczne , mrozne dni gdzie jest snieg to ja mam doslownie placz jakbym cebule kroil (matula tez tak ma) Cale szczescie nasze zimy ostatnio nie rozpieszczaja ze sniegiem tak zachwalacie to chyba trzeba szukac jakiegos Tv z tym DV Edytowane 20 października 2021 przez Szymek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 W przypadku gier nie wiem, ale jeśli chodzi o materiały video to DV sprawia, że HDR10 wygląda jak ubogi krewny z prowincji. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 https://music.youtube.com/watch?v=NU6qkVYxxVY&feature=share Dobrze, że na oledzie chociaż czarny nie świeci jak w LCD to aż tak mnie nie razi Może wychodzę na trola, ale śmiać mi się chce. Kupujecie telewizory z wypasionym HDR po to aby go ściemniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Ale coś w tym jest. Mam TV ze średnim HDR z 2017, ustawiania rtings (jasność na maksa dla hdr) i często jest za jasny jak na mój gust. Na tablecie z amoled bez hdr, w podobnych warunkach (ciemny pokój i lampka), ustawiam może połowę jasności, jak nie mniej. Chciałbym jakiś łatwo dostępny dotykowy suwak jasności na pilocie od TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Na zwykłym HDR10 mam to samo czy to w grach czy serialach, ale już przy Dolby Vision tak nie napierdala po gałach i chyba najlepiej póki co przy serialach działa mi z apka AppleTV+, zajebiście to wygląda i nie męczy oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 Czy w poprzednich latach były jakies specjalne promki na haloween? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 21 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 Teraz, pawelgr5 napisał: Czy w poprzednich latach były jakies specjalne promki na haloween? były, nazywały się Shocktober Sale i zaczynały się pod koniec października https://www.purexbox.com/news/2020/10/deals_huge_xbox_shocktober_sale_now_live_150plus_games_discounted https://worldofxbox.pl/shocktober-sale-2019-halloweenowa-wyprzedaz-w-sklepie-xbox/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 Z tymi wielkimi wyprzedazami to jest czasem tak, ze niektorzy wydawcy daja wyzsze ceny niz na normalnych, cotygodniowych sejlach. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 Jak sie ktos orientuje w cenach to nie ma szans ze sie da oszukac. Ja chce kupic Re3, na promkach gra chodzi po 87zł czesto. Bez jest nadal po 249 a to jakies 5h gry wiec nie ma szans że kupię. Haloween idzie a to RE wiec licze na promkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 zawsze też można sobie sprawdzić historię cen tutaj https://xbdeals.net/pl-store 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 23 minutes ago, pawelgr5 said: Jak sie ktos orientuje w cenach to nie ma szans ze sie da oszukac. Ja chce kupic Re3, na promkach gra chodzi po 87zł czesto. Bez jest nadal po 249 a to jakies 5h gry wiec nie ma szans że kupię. Haloween idzie a to RE wiec licze na promkę. RE3 nówka w pudełku chodzi po 99zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 9 minut temu, Czoperrr napisał: RE3 nówka w pudełku chodzi po 99zł. Nie chce zbierac pudeł Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 122 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 już od wczoraj są promki na residenty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 605 Opublikowano 21 października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 Nie wiem, czy ten temat to dobre miejsce, ale innego nie widzę, a chyba nie ma sensu zakładać. Ile mogę sobie zażyczyć - w wersji optymistycznej dla mnie - za Series X kupionego w listopadzie 2020, w zestawie defaultowym? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 21 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi