SnoD 2 286 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 XSS + GP zaprocentuje mocno dla MS przy starcie kolejnej generacji. Jak ktoś spędzi kilka lat z konsolą, na której będzie ogrywał wiele premierowych hitów w abonamencie po 10/15$ miesięcznie + setki innych gier, to ciężko go będzie później przekonać do konsoli konkurencji i gier po 70-80$ sztuka. Sam praktycznie przestałem kupować premiery na X'a i nie mam zamiaru kupować PS5 (przez najbliższe 2-3 lata), bo po romansie z GP miałbym wrażenie jakbym palił pieniądze w piecu. Teraz tylko gry pudełkowe po mocnych przecenach + okresowo GP. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Xbox series s to jedyna dostępna konsola w sklepach i to chyba mówi wszystko. Jest na nią najmniejszy popyt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 5 minut temu, PanKamil napisał: Jest na nią najmniejszy popyt. Xbox series to najlepiej sprzedająca się konsola na Black Friday i to chyba mówi wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Spencera mógł jeszcze wykombinować przystawkę do połączenia dwóch SS w potężnego series dual czy coś xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Najlepiej sprzedającą się obecnie konsolą jest series s czy kogoś boli dupa czy nie. Sam mam w domu series x i series s a ps5 np nie chce. Sam series S jest najlepszym dealem na rynku biorąc pod uwagę cenę do wydajności. Ta konsola, hamulcowy generacji jak to pisali tu na forum zwyczajnie rozjebała system. A jak seksownie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 4 minuty temu, ASX napisał: Xbox series to najlepiej sprzedająca się konsola na Black Friday i to chyba mówi wszystko. No ciężko aby zajęła drugie miejsce kiedy innych konsol brakuje fakt jest taki, że series s to jedyna konsola jaka wala się po półkach. teraz nie jest problemem ale jak wyjdą wersje pro to wiele osób z series s zaplacze bo będzie to przepaść w wydajności w porównaniu do modeli pro. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Jasne dla wielu będzie to rozczarowanie ale myślę że większość zostanie już z Xboxem w tej generacji bo zasmakują gamepassa, zobaczą prawdziwe gry z gameplayem, właśnie dzięki temu że kupili series s trochę nawet z przymusu. Microsoft i Xbox na tym wygrał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Ostatnio koleżkę namówiłem co ostatnio to grał chyba na ps2 a tak to jakieś tylko football managery, widział u mnie FH5 i żeby też pojeździł. No to mu nawinąłem jaką cudną usługą jest gamepass, jak można wycieczki robić do Brazylii i jakim małym sprzętem jest XSS że se można na lajcie do plecaka wsadzić a często podróżuje . I że nie trzeba 2,5k tylko ma konsolkę za około tysiaka. Spencer wiedział że na taki dekoder też jest miejsce na rynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Dokładnie, nie wspominając, że ta konsola jest albo będzie hitem w krajach biedniejszych jak Indie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Nie tyle co jest miejsce co może faktycznie okazać się najlepiej sprzedającą sie konsolą tej generacji jak tak dalej pójdzie. Inflacja, dostępność chipów, plus ceny ps5 i series x na poziomie 4k a będzie tylko gorzej. Myślę że to ten moment gdy konkurencja przegrała z m$. Może jeszcze nie w tej generacji ale to początek. Sony ratuje się jak może wydawaniem gier na pc nie bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Jak widać MS tak dostarczył w tym roku, że ludzie wolą brać XSS niż czekać na XSX czy też PS5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 widać że sukces XSS stoi niektórym w gardle 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Nie ma się co spierać tak na prawdę bo pytanie jest z czego wynika ta popularność jeśli z braku XSX i PS5 to wiadomo, że będzie się sprzedawać. Jednak teraz też jest gorący okres na elektronikę ogólnie. Kumpel też chciał kupić PS5 ale że nie ma to kupił XSS dla dzieciaka bo w miarę tanio, a sam ogra coś w GP. Trzeba się cieszyć, że ogólnie nowa generacja się sprzedaje może w końcu ruszą z kopyta dobre gierki dla obu platform. Zdrowa konkurencja zawsze robi dobrze dla graczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 30 minut temu, devilbot napisał: Sam mam w domu series x i series s a ps5 np nie chce. I grasz na nich na zmianę czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Na series s tylko patrzę tak zajebisty ma design A naprawdę to syn ma w pokoju i dzielimy GP. 4zł na dwóch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 35 minut temu, PanKamil napisał: No ciężko aby zajęła drugie miejsce kiedy innych konsol brakuje fakt jest taki, że series s to jedyna konsola jaka wala się po półkach. teraz nie jest problemem ale jak wyjdą wersje pro to wiele osób z series s zaplacze bo będzie to przepaść w wydajności w porównaniu do modeli pro. W 2021 ludzie grają w FHD na 8-letnich, premierowych PS4 z HDD. Kontrast między XSS a PS5/XSX będzie znacznie mniej odczuwalny niż jest to obecnie przy cross-genach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 to swoją drogą niezły paradoks, że konsola o której czytam tutaj że nikt jej nie chcę, jest na nią najmniejszy popyt i wala się po sklepach, zostaje nie tylko najlepiej sprzedającą się konsolą ale i jednym z najlepiej sprzedających się produktów ogólnie na Black Friday w USA. Pewnie ludzie szli do sklepu po pralkę albo telewizor i jak się okazywało że ich nie ma, to mówili sobie "a chuy to kupię chociaż konsolę" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 (edytowane) 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: W 2021 ludzie grają w FHD na 8-letnich, premierowych PS4 z HDD. Kontrast między XSS a PS5/XSX będzie znacznie mniej odczuwalny niż jest to obecnie przy cross-genach. Dlatego mówię, że jak wyjdą wersje pro pewnie za około dwa lata to wtedy xss będzie już złomem. Nie oszukujmy się ale spadki do 512p np. w takim metro exodus już dzisiaj czy kastracja z ray tracingu w niektórych grach względem większych braci wróży raczej kiepsko na przyszłość. Zdecydowanie lepiej przyspieszyć neta aby korzystać z clouda opartego na xsx niż pakować się w tak słabą już na starcie konsole. Edytowane 29 listopada 2021 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 powiedz to wszystkim ludziom kupującym Switcha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Własnie chyba zapominacie że takich świadomych graczy to jest mały procent całości. Takich kupujących specjalnie OLEDy 65 do grania jeszcze mniej. XSS to nowa konsola dająca dostep do GP i chmury. Dla przeciętnego kowalskiego to złoty interes. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 58 minutes ago, ASX said: Xbox series to najlepiej sprzedająca się konsola na Black Friday i to chyba mówi wszystko. Nie mówi. Nawet jeśli XSS ma swoje znaczące grono odbiorców i ma duży sens, to te wszystkie aktualne statystyki, podobnie jak rejestracje samochodów w ostatnim czasie, są kompletnie zaburzone przez niedobory. Ja chciałem kupić PS5 Digital na BF, ale nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 PanKamil chyba nie widział gier na Xboxa series s na oczy a metro które podaje to jedyna gra gdzie faktycznie dali dupy. To jest nie do uwierzenia że coś tak małego i cichego kosztującego tyle co pewnie ram do kompa dzisiaj tak wyświetla np nową Forzę. To robi większe wrażenie niż kontakt z PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Nie sądzę, że target tej konsoli będzie się przejmował brakiem raytracingu. Zresztą dostają to, za co płacą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 286 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Na XSS jest tak "mały" popyt, że aktualnie MS zwiększa jej produkcję względem XsX. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 (edytowane) A co ma switch do tego? Switch ma swoją bibliotekę która mocno różni się od stacjonarnych konsol i oni nie muszą na siłę portować potencjalnych gta 6 nextgenowych cyberpunkow, codów i wielu wielu innych. Dodatkowo switch ma ekran 6,5 cała gdzie nie widać tak bardzo braków. Xss będzie musiał odtwarzać wszystkie nextgenowe gry przez najbliższych parę lat i wtedy zacznie się jego ból. Jak wjadą wersje pro to nie zdziwią mnie spadki do 20 fps i 480p + detale na low. Edytowane 29 listopada 2021 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi