Bzduras 12 377 Opublikowano 19 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2022 Godzinę temu, Daddy napisał: Witam, XBOX was zajebie nowymi exami w 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 W dniu 16.05.2022 o 19:10, MaLeKrSkr napisał: Ja poczekam do tego 12 czerwca i zobaczę co tam złotousty Phil planuje na ten rok. To przesunięcie Starfield to jednak trochę strzał w kolano, bo ukaże się dopiero za rok jak dobrze pójdzie. Redfall też mnie interesowało, a tak na ten rok nie ma nic. Kolekcja Gyrosów, która tam w tle gdzieś się przebija? Musieliby chyba zrobić porządny remaster dwójki (coś jak Halo 2), żeby miało to sens. Bardziej chodzi tutaj pewnie o wydanie wszystkiego na PC. No właśnie, PC/laptop. Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie nowego lapka na którym wszystko śmiga aż miło i zacząłem się zastanawiać nad sensem trzymania X-klocka. Owszem, to dobry sprzęt, ale samych exów na obie konsole konkurencji mam chyba na dobre 5 lat. No i RTSy na PC jeszcze są. Ostatnimi czasy zwyczajnie brak mi czasu, a nawet trochę chęci, na ogrywanie tytułów multiplatformowych. Nie mówię, że są to złe gry, nie, ale aktualnie wolę zwiedzać Tsushimę niż grać w Strażników Galaktyki chociażby. Owszem, bardzo czekam chociażby na Avowed, Perfect Dark, Fable, czy też Indianę Jonesa, jednak mam wrażenie, że nawet jak pokażą gameplay w czerwcu, to w te gry zagramy dopiero za jakieś 3-4 lata. Oczywiście jeżeli nie przesuną, albo nie anulują. Tak więc coraz bardziej przymierzam się do sprzedania X-klocka i skupieniu się na tytułach ekskluzywnych konkurencji, bo i tak człowiek wszystkiego za życia nie jest w stanie ograć. A gry od Microsoftu jak wyjdą (jeżeli wyjdą), to kupię na Steama i tyle. No albo za te 5 lat kupię X-klocka raz jeszcze. Może już wtedy następca Series X będzie? No ale te 4 tygodnie jeszcze poczekam Zaczynam dochodzić do ponownych wniosków. Człowiek myślał rok temu biorąc za zdrapki abonament na 3 lata, że Pana Boga za złote jaja chwycił, a okazuje się, że w tym roku skończę backlog i nie będzie w co grać. Grafika nie jest dla mnie najważniejsza ale ile można grać w starocie mając nextgena pod TV Nie jestem zawiedziony bo przeszedłem chociażby genialne Psychonauts 2 ale z drugiej strony ta gra jeszcze bardziej pokazuje, jak dobry miał M$ zeszły rok, a jak uszło powietrze z balona od kilku miesięcy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 420 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 No ja skończyłem backlog 3 Mc temu i serio nie odpaliłem konsoli, liczyłem na SCORN No i też lipa, chociaż DLC do Halo Infinite Spencer ogarnij się Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Trochę lipa, bo zawsze sie śmiałem z casuali którzy kupują konsole tylko do Fify albo coda, a teraz xsx sam mi służy tylko do Fify od kilku miechów. Backloga też nie mam. Liczę na bombę, że jednak FM wjedzie w lipcu albo sierpniu. Chociaż szanse malutkie, wręcz niemożliwe. Dodatku do fh5 też ni widu ni słychu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Ciekawe co to mieliście w backlogach, że wszyscy już skończyli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Jeśli na chwilę obecną PS5 prezentuje lepszą wydajność w multiplatformach to zostają im tylko gry 1st party. Pytanie ile ich pokończyli. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 5 minut temu, Czoperrr napisał: Ciekawe co to mieliście w backlogach, że wszyscy już skończyli Obstawiam, że nie mają backlogów, bo mają bardzo wąskie zainteresowania jeżeli chodzi o gatunek gierek. Nie każdy musi lubić wszystko, ale i tak dziwne, bo jesteśmy na forum graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 (edytowane) Staram się grać codziennie, a nie wiem czy backlog dostępny na Xboxie ogram do końca roku Oczywiście nie jest to wymówką by cieszyć się z tego, że nie wychodzą żadne gry 1st Party w tym roku. Edytowane 26 maja 2022 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Jeśli na chwilę obecną PS5 prezentuje lepszą wydajność w multiplatformach to zostają im tylko gry 1st party. Większość gier oferuje bardzo zbliżoną wydajność na obu platformach, a różnice między konsolami jeszcze nigdy nie były tak małe i często ograniczają się do minimalnie wyższej rozdziałki lub miminalnie lepszym framerate'm na drugiej. Lepsza wydajność w multiplatformach mogła być argumentem w poprzedniej generacji gdzie gry na bazowym Xboxie One często chodziły jak rozmazane gówno w porównaniu do PS4, ale dzisiaj nikt nie zauważy różnicy między dwoma konsolami w działaniu zdecydowanej większości multiplatform. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Jedne działają lepiej tu, inne tam. Głośniej słyszymy tylko o tych, które działają lepiej na ps, bo tam jest większy fan(boy)base Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Teraz, ASX napisał: Większość gier oferuje bardzo zbliżoną wydajność na obu platformach, a różnice między konsolami jeszcze nigdy nie były tak małe i często ograniczają się do minimalnie wyższej rozdziałki lub miminalnie lepszym framerate'm na drugiej. Lepsza wydajność w multiplatformach mogła być argumentem w poprzedniej generacji gdzie gry na bazowym Xboxie One często chodziły jak rozmazane gówno w porównaniu do PS4, ale dzisiaj nikt nie zauważy różnicy między dwoma konsolami w działaniu zdecydowanej większości multiplatform. Jest podobnie, ale ciutkę lepiej. Dodaj do tego większy rynek twórny i DualSense'a na PS i wychodzi, że warto jednak zainteresować się wersją na konsolę niebieskich. Gdybym posiadał XSX i PS5 wrodzone cebulactwo kazałoby mi szukać tańszej wersji, ale nie sądzę żeby chłopaki mieli takie rozkminy - przyzwyczajenia robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Teraz, 20inchDT napisał: Jedne działają lepiej tu, inne tam. Głośniej słyszymy tylko o tych, które działają lepiej na ps, bo tam jest większy fan(boy)base czy ja wiem czy to kwestia fanbase podobnie było w poprzedniej generacji, wtedy też przypadki gdzie słabsza konsola dawała sobie radę lepiej w multiplatformach były mocno nagłaśniane np. Assassin's Creed Unity na Xboxie One i w sumie dobrze, bo jeśli dev nie dał sobie rady z mocniejszą konsolą to trzeba to nagłaśniać i krytykować by następnym razem nie olał optymalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 oj ja jednak przegladajac neogafa i co tam wklejaja myśle ze to chodzi o twiiterowe " W for playstation" Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 5 minutes ago, Paolo de Vesir said: Jest podobnie, ale ciutkę lepiej. Dodaj do tego większy rynek twórny i DualSense'a na PS i wychodzi, że warto jednak zainteresować się wersją na konsolę niebieskich. Gdybym posiadał XSX i PS5 wrodzone cebulactwo kazałoby mi szukać tańszej wersji, ale nie sądzę żeby chłopaki mieli takie rozkminy - przyzwyczajenia robią swoje. Rynek wtórny? No nieźle, chcesz wykańczać developerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 3 minuty temu, Czoperrr napisał: Rynek wtórny? No nieźle, chcesz wykańczać developerów. Po tym jak przeczytałem, że co poniektórzy przebierają w ofertach 25-45k wyzbyłem się wszelkiego współczucia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Nie wchodź do tematu Praca, Paweł. Informatyczki odbierają smak życia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 informatyczków z M$ akurat nie ma co żałować, bo ostatnio mocno podnieśli im budżet na podwyżki tak się żyje za nasze 4 zł z game passa Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Get paid more and do less Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 7 minut temu, ASX napisał: informatyczków z M$ akurat nie ma co żałować, bo ostatnio mocno podnieśli im budżet na podwyżki tak się żyje za nasze 4 zł z game passa #TRIGGERED Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Dajcie jakieś przykłady tych multiplatform lepiej działajacych na ps bo któryś raz już to czytam a nikt nie podał tytułów no ale to w cw, może tutaj będzie konkretniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Taka tabelka wystarczy? Trzeba pamiętać że po patchach różnice mogą być mniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Dzięki, sporo szczegółowych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Czyli brak większych różnic. Obie konsole są bardzo podobne i sytuacja wygląda o wiele lepiej niż miało to miejsce w poprzedniej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 Patrząc na to, że gier które na PS5 działają lepiej niż na Xboxie jest więcej niż tych w odwrotnym układzie to troszkę rozczarowujące. Zwłaszcza patrząc na to, że XSX ma być tym znacznie mocniejszym sprzętem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2022 control, dirt 5 i valhalla na pewno były spatchowane, pozostałe nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi